Αθλητισμός|17.11.2020 20:27

Roland Garros: Ονειρικός Στέφανος Τσιτσιπάς - Στα ημιτελικά για πρώτη φορά

Newsroom

Μια εκπληκτική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον προημιτελικό του Roland Garros, καθώς επικράτησε άνετα 3-0 σετ (7-5,6-2,6-3), σε μόλις 1 ώρα και 55 λεπτά του 22χρονου Ρώσου Αντρέι Ρούμπλεφ (νούμερο 12). Με αυτόν τον τρόπο ο Στέφανος Τσιτσιπάς πέρασε για δεύτερη φορά στην καριέρα του σε ημιτελικό Grand Slam.

Ο Έλληνας πρωταθλητής είχε ηττηθεί από τον Ράφα Ναδάλ στη Μελβούρνη το 2019 και τώρα πιθανότατα θα βρει απέναντί του ένα ακόμα «μεγαθήριο» στην ιστορία του παγκόσμιου τένις, τον Σέρβο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος πρώτα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο του Πάμπλο Καρένιο Μπούστα.  Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι ο Τσιτσιπάς έχει νικήσει ήδη δύο φορές στην καριέρα του τον «Νόλε».

Το ματς κόντρα στον φορμαρισμένο Ρούμπλεφ φάνηκε να στραβώνει νωρίς, καθώς ο Στέφανος βρέθηκε πίσω στο πρώτο σετ με 3-5! Ωστόσο, ο Τσιτσιπάς γύρισε το σετ και τελικά το κατέκτησε με 7-5. Από εκείνο το σημείο και μετά ο Έλληνας πρωταθλητής κυριάρχησε απόλυτα στο χωμάτινο τερέν. Ήταν πια φανερό ότι ήταν το απόλυτο αφεντικό της αναμέτρησης και το επιβεβαίωσε με το δεύτερο μπρέικ του στο 5-2 του δεύτερου σετ.

Το νέο μπρέικ ήρθε στο τέταρτο γκέιμ του τρίτου σετ και τα πάντα είχαν πλέον ξεκαθαρίσει οριστικά. Μπορεί να έχασε ένα ματς πόιντ στο 2-5, όμως στο δικό του σερβίς στη συνέχεια δεν είχε κανένα πρόβλημα να κλείσει το αγώνα. Εκτός των άλλων, η αυτοπεποίθησή του είναι στα ύψη!

Πηγή: sdna.gr

Αντρέι ΡούμπλεφΣτέφανος ΤσιτσιπάςRoland Garros