Αθλητισμός|08.10.2020 20:12

Κένιν εναντίον Σβιόντεκ: Νέες και ωραίες στον τελικό του Roland Garros

Newsroom

Οι νέες είναι πολύ ωραίες στο Παρίσι! Η 22χρονη Σοφία Κένιν λύγισε στα δύο σετ την Πέτρα Κβίτοβα και έχει το Σάββατο (10/10) ραντεβού με τη 19χρονη Ιγκα Σβιόντεκ για την κούπα του Roland Garros! Ενας τελικός για πρωτάρες στο γαλλικό όπεν.

H Αμερικανίδα Κένιν, νο.6 στον κόσμο, επικράτησε με 6-4, 7-5 της 30χρονης Τσέχας (νο.11) σε 105 λεπτά και θα παίξει σε τελικό Grand Slam για δεύτερη φορά στην καριέρα της. Η πρώτη ήταν τον περασμένο Ιανουάριο, όταν νίκησε την Γκαρμπίνιε Μουγουρούθα στη Μελβούρνη και κατέκτησε τον πρώτο της major τίτλο! Ποτέ ξανά όμως δεν έχει φτάσει σε τελικό ενός εκ των δύο σπουδαίων ευρωπαϊκών τουρνουά (Roland Garros, Wimbledon).

Δείχνοντας χαρακτήρα μεγάλης παίκτριας, η Κένιν πήρε με άνεση το πρώτο σετ και δεν έχασε την αυτοκυριαρχία της όταν τα πράγματα «στράβωσαν» στο δεύτερο. Πιο συγκεκριμένα, βρέθηκε με τις μπάλες στα χέρια στο 5-4 και παρότι δέχτηκε την ισοφάριση από την αριστερόχειρα αντίπαλό της, βρήκε τον τρόπο να κάνει νέο μπρέικ (6-5) και να καθαρίσει τελικά τον αγώνα στο επόμενο γκέιμ, αφού πρώτα έσβησε μπρέικ πόιντ. Με την πορεία της στο Παρίσι η Κένιν ανεβαίνει σίγουρα μια θέση στην παγκόσμια κατάταξη (No.4), ενώ θα σημειώσει career high (No.3) αν πάρει τον τίτλο. Το φετινό της ρεκόρ σε Grand Slams είναι 16-1!

T

Με τη φοβερή και τρομερή Σβιόντεκ είχε συναντηθεί στο Roland Garros ως junior το 2016 και είχε ηττηθεί στα δύο σετ. Η νεαρή τενίστρια από την Πολωνία, νο. 54 στον κόσμο, ισοπέδωσε σε μόλις 70 λεπτά με 6-2, 6-1 την έκπληξη της διοργάνωσης, την Αργεντινή qualifier Νάντια Ποντορόσκα (νο. 131), και έγινε η πρώτη τενίστρια από τη χώρα της που περνάει στον τελικό της διοργάνωσης στην Open Era. Είναι, βέβαια, και ο πρώτος δικός της major τελικός.

H Σβιόντεκ εκτέλεσε την Ποντορόσκα με το εκπληκτικό της forehand και δεν άφησε την αντίπαλό της να πάρει ανάσα από το ξεκίνημα του αγώνα. Ήταν και αυτή που χειρίστηκε καλύτερα τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, δηλαδή τον δυνατό αέρα. Για την ώρα, πάντως, είναι βέβαιο ότι θα σημειώσει career high, καθώς έχει εξασφαλίσει την άνοδο στο νο.24 του κόσμου. Αν πάρει τον τίτλο, θα «πετάξει» στο νο.17!

T

Πηγή: SDNA

ΤένιςRoland GarrosΙγκα ΣβιόντεκΣοφία Κενίν