Αθλητισμός|09.10.2020 00:00

Euroleague: Η Φενέρ το ντέρμπι, ο Ιτούδης τον «εμφύλιο» και η Βαλένθια τη «βόμβα»

Newsroom

Ο θρίαμβος της Φενέρ στον τουρκικό εμφύλιο με την Εφές, η επικράτηση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας επί της Μακάμπι στον ελληνικό... εμφύλιο των κόουτς και η «βόμβα» της Βαλένθια στην έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης σημάδεψαν το ξεκίνημα της δεύτερης αγωνιστικής της Euroleague.

Στην Κωνσταντινούπολη, η Φενερμπαχτσέ ήταν πιο διαβασμένη και ψύχραιμη για 40' και πήρε μεγάλο διπλό στην έδρα της Αναντολού Εφές (80-71). Ο Νάντο ντε Κολό και ο Λορένζο Μπράουν ξεχώρισαν για τους νικητές. Κατέστη πάντως σαφές πως οι πορείες των δύο τουρκικών ομάδων στην αρχή της Euroleague είναι αντίθετες. Η Εφές, που θεωρείται ένα από τα φαβορί για τον τίτλο, έχει ρεκόρ 0-2 (δύο εντός έδρας ήττες) και «πληγώνεται» από την απουσία του Σέιν Λάρκιν. Από την άλλη, η Φενέρ του Ιγκόρ Κοκόσκοφ έχει κάνει το 2/2, εκμεταλλευόμενη πλήρως τα «όπλα» που διαθέτει.

Στο πρώτο ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής ο Νάντο ντε Κολό (20π., 7ρ., 4ασ., 3κλ.) και ο Λορένζο Μπράουν (17π., 3ασ.) έκαναν τη δουλειά για τους φιλοξενούμενους, την ώρα που ο Βασίλιε Μίσιτς ήταν σκιά του εαυτού του. Η κάκιστη εμφάνιση του Σέρβου γκαρντ (3/14 σουτ και 3 λάθη) στοίχισε στην ομάδα του Εργκίν Αταμάν, που έχει μπλέξει από νωρίς. Πρώτος σκόρερ των ηττημένων ήταν ο Κρούνοσλαβ Σιμόν (24π.).

Σόου Τζέιμς

Την ίδια ώρα, σε ένα άλλο μεγάλο ντέρμπι, που είχε τον χαρακτήρα θρίλερ, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας κέρδισε την Μακάμπι (76-72) και πέτυχε την πρώτη νίκη της στην Euroleague. Ο Δημήτρης Ιτούδης χαμογέλασε στον «εμφύλιο» με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο και οι Ρώσοι χρωστούν πολλά στην τεράστια εμφάνιση του Μάικ Τζέιμς (25 πόντοι, 3 ασίστ με 2/4 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 9/10 βολές). Από κοντά και ο Ουίλ Κλάιμπερν (19 πόντοι με 2/5 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 9/9 βολές) για την ΤΣΣΚΑ, που αγωνίστηκε χωρίς τους Νίκολα Μιλουτίνοφ, Γιάνις Στρέλνιεκς και Σεμέν Αντόνοφ.

Αντίθετα, η Μακάμπι πλήρωσε κάποιες αμυντικές αδυναμίες στο τέταρτο δεκάλεπτο, καθώς και το γεγονός πως δεν μπόρεσε να σταματήσει τον Τζέιμς. Κατά γενική ομολογία πάντως, οι Ισραηλινοί πραγματοποίησαν καλή εμφάνιση, έχοντας σε πρώτο πλάνο τους Σκότι Ουίλμπεκιν (20 πόντοι, 5 ασίστ, 4 ριμπάουντ), Τάιλερ Ντόρσεϊ (16 πόντοι, 5 ριμπάουντ) και Άντε Ζίζιτς (13 πόντοι, 9 ριμπάουντ).

Η Βαλένθια διέλυσε τη Ρεάλ

Στο ματς που έκλεισε την αυλαία της ημέρας, η Βαλένθια έκανε εμφατικά το 2/2 στην Euroleague «διαλύοντας» εκτός έδρας το «φάντασμα» της Ρεάλ Μαδρίτης, με 77-93. Τεράστια εμφάνιση του Μπόγιαν Ντούμπλιεβις για τους νικητές. Ο Μαυροβούνιος σέντερ ήταν ο απόλυτος MVP, αφού σημείωσε 24 πόντους (1/3 τριπ., 6/9 διπ., 4/4 βόλες) και οδήγησε εκ του ασφαλούς την ομάδα του σε μία σπουδαία νίκη. Από κοντά ήταν τόσο ο Τόμπι με 14 πόντους, όσο και ο Καλίνιτς, ο οποίος από πολύ νωρίς είχε 10 πόντους.

Για τους ηττημένους, ο Καμπάτσο και ο Ταβάρες ξέφυγαν από την γενική μετριότητα. Ο Αργεντίνος γκαρντ πέτυχε 14 πόντους, ενώ ο δεύτερος σταμάτησε στους 15 πόντους και τα 7 ριμπάουντ. Διψήφιοι ήταν οι Ρούντι Φερνάντεθ και Τρέι Τόμπκινς με 12 πόντους αμφότεροι.

Πηγή: SDNA

Αναντολού ΕφεςΦενέρμπαχτσεΡεαλ ΜαδρίτηςΜακάμπι Τελ ΑβίβΤΣΣΚΑ ΜόσχαςμπάσκετEuroleagueΒαλένθια