Αθλητισμός|11.10.2020 20:23

Χάμιλτον όπως Σουμάχερ: Ιστορική 91η νίκη στη Formula 1 για τον Αγγλο

Γιάννης Σκόκας

Οταν το 2007, ο 22χρονος τότε Λιούις Χάμιλτον έκανε την παρθενική του εμφάνιση στις πίστες της Formula 1, άπαντες γνώριζαν ότι ήταν ένας ταλαντούχος οδηγός. Κανείς όμως δεν περίμενε ότι 13 χρόνια αργότερα θα εξελισσόταν σε έναν ζωντανό θρύλο του μηχανοκίνητου αθλητισμού ξεπερνώντας τις επιδόσεις ακόμη και του κατά πολλούς αξεπέραστου Μίκαελ Σουμάχερ. Ο 35χρονος σήμερα, Αγγλος πιλότος, ο οποίος οδεύει ολοταχώς για την κατάκτηση του έβδομου πρωταθλήματος στη Formula 1 (επίδοση που κατέχει ο πολυνίκης Σουμάχερ), με τη νίκη που πανηγύρισε στο γερμανικό γκραν πρι, ισοφάρισε την ιστορική επίδοση του Γερμανού θρύλου, ο οποίος σταμάτησε στις 91 πρωτιές.

Ο Χάμιλτον στο 160ό πόντιουμ της καριέρας του, νίκησε για έβδομη φορά σε έντεκα γκραν πρι και οδεύει ολοταχώς για τον ιστορικό έβδομο τίτλο του στις πίστες της Formula 1. Δεύτερος τερμάτισε ο εξαιρετικός Μαξ Φερστάπεν και τρίτος ο Ντάνιελ Ρικιάρντο, ο οποίος για πρώτη φορά εφέτος και 30ή στην καριέρα του ανέβηκε στο βάθρο. Στη βαθμολογούμενη δεκάδα ακολούθησαν οι: Πέρες, Σάινθ, Γκασλί, Λεκλέρκ, Χούλκενμπεργκ, Γκροσζάν και Τζιοβινάτσι. Μάλιστα, ο Χούλκενμπεργκ, ο οποίος κλήθηκε την κυριολεκτικά ύστατη στιγμή για να αντικαταστήσει τον ασθενή Στρολ, ξεκίνησε από την τελευταία θέση και τερμάτισε μέσα στη δεκάδα.

Το θρυλικό κράνος του Μίκαελ Σουμάχερ

Μετά το τέλος του αγώνα ο Λιούις Χάμιλτον δεν έκρυψε τη συγκίνησή του όταν ο γιος τού Μίκαελ Σουμάχερ, Μικ, τον πλησίασε και του δώρισε το κράνος που φορούσε ο πατέρας του το 2012! Ηταν μια φορτισμένη στιγμή που συγκίνησε και τους δύο οδηγούς αλλά και όλους όσοι αγαπούν τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

«Είναι τιμή για εμένα να φτάνω τον Σουμάχερ σε νίκες, έναν οδηγό που είχα κάνει είδωλο και δεν πιστεύα ποτέ πως κάποιος θα τον ξεπεράσει. Θυμάμαι το 2002 να παίζω video games και να τον διαλέγω. Είναι απίθανο που τον έφτασα και ότι πήρα το κράνος του» δήλωσε ο Χάμιλτον.

T

Ιστορικός ήταν ο αγώνας και για τον Κίμι Ραϊκόνεν, ο οποίος πραγματοποίησε τον 323ο αγώνα της καριέρας του στη Formula 1 και έγινε ο ρέκορντμαν συμμετοχών.

Ο αγώνας πάντως ήταν καταστροφικός για τον Βάλτερι Μπότας, ο οποίος έμεινε λόγω βλάβης και εγκατέλειψε. Προηγουμένως, ο Φινλανδός μολονότι εκκίνησε από την πρώτη θέση, έκανε λάθος το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Χάμιλτον, που δεν έχασε την ευκαιρία και τον προσπέρασε. Και στη συνέχεια... πέταξε για την πρωτιά.

Μίκαελ ΣουμάχερΜικ ΣουμάχερFormula 1Κίμι ΡαικόνενGP ΓερμανίαςΜαξ ΦερστάπενΛιούις Χάμιλτον