Αθλητισμός|22.11.2020 02:07

Live streaming Τζόκοβιτς - Ναδάλ: Τιτανομαχία στον τελικό του Roland Garros

Newsroom

Οταν ο Ράφα Ναδάλ αντιμετωπίζει τον Νόβακ Τζόκοβιτς σε τελικό ενός Grand Slam δεν πρόκειται απλώς για έναν αγώνα τένις αλλά για μια τιτανομαχία. Ο Ισπανός αναμετράται με τον Σέρβο στον τελικό του Roland Garros και αμφότεροι είναι έτοιμοι να γράψουν ιστορία. Ο μεν Ναδάλ των 19 τίτλων Grand Slam, στοχεύει να ισοφαρίσει τα 20 major τρόπαια του Ρότζερ Φέντερερ, ο δε Τζόκοβιτς των 17 τίτλων θέλει να μειώσει ακόμη περισσότερο τη διαφορά από τους μεγάλους αντιπάλους του στη μάχη για τον G.O.A.T., τον καλύτερο όλων των εποχών...

Τζόκοβιτς και Ναδάλ θα αναμετρηθούν για 56η φορά στην καριέρα τους, με τον Σέρβο να υπερέχει στο head to head με 29-26. Η κυριαρχία, ωστόσο, του αριστερόχειρα Ισπανού στο χώμα είναι ξεκάθαρη, καθώς σε 24 συναντήσεις έχει 17 νίκες. Κυρίαρχος, φυσικά, είναι και στο Roland Garros, έχοντας κερδίσει 6 από τις 7 μονομαχίες τους, αλλά έχει σημασία ότι ο Τζόκοβιτς είναι ο ένας από τους δύο τενίστες (ο άλλος είναι ο Ρόμπιν Σόντερλιγνκ) που έχουν καταφέρει να λυγίσουν τον Ράφα στο «σπίτι» του. Συνέβη στα προημιτελικά της διοργάνωσης το 2015, όταν τον τίτλο πήρε τελικά ο Σταν Βαβρίνκα!

Συνολικά σε Grand Slam έχουν τεθεί αντιμέτωποι 16 φορές και ο Ναδάλ είναι κι εδώ στη θέση του οδηγού με 9-6. Σε τελικούς major, όμως, το... σκορ είναι ισόπαλο με 4-4.

Παρακολουθήστε εδώ μέσω live streaming από την ΕΡΤ τον τελικό του Ναδάλ με τον Τζόκοβιτς.

Νόβακ Τζόκοβιτςlive streamingΤένιςΡάφαελ ΝαδάλRoland GarrosLIVE