Αθλητισμός|12.10.2020 20:52

ATP Ranking: Ανέβηκε ξανά στο Top-5 ο Στέφανος Τσιτσιπάς που έκλεισε θέση για το ATP Finals

Newsroom

Ρολάν Γκαρός 2020: Το όνειρο της συμμετοχής σε τελικό Grand Slam δεν το έκανε πραγματικότητα αλλά τα οφέλη είναι πολλαπλά για τον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο κορυφαίος Ελληνας τενίστας, ο οποίος έφτασε μέχρι τον ημιτελικό του Roland Garros όπου αποκλείστηκε από τον Νόβακ Τζόκοβιτς, σκαρφάλωσε ξανά στο νούμερο 5 της παγκόσμιας κατάταξης, θέση που έχει ξαναβρεθεί και αποτελεί career high.

Ο Ελληνας πρωταθλητής που συμμετείχε για δεύτερη φορά σε ημιτελικό ενός major τουρνουά, άφησε πίσω του τον Ντανίλ Μεντβέντεφ, ενώ μπροστά του βρίσκονται οι Big 3, οι τρεις θρύλοι του αθλήματος Νόβακ Τζόκοβιτς (νο.1), Ράφα Ναδάλ (νο.2) και Ρότζερ Φέντερερ (νο.4), και ο Ντομινίκ Τιμ (νο.3), ο οποίος το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σταθερά στο Top-4.

Η εξαιρετική παρουσία του Τσιτσιπά στη διάρκεια του 2020 τον φέρνει ξανά στο ATP Finals του Λονδίνου που θα πραγματοποιηθεί από τις 15 ως τις 22 Νοεμβρίου. Ο κάτοχος του ATP Finals 2019, ο πρώτος μεγάλος τίτλος στην καριέρα του, εξασφάλισε και επίσημα το εισιτήριο σε μια διοργάνωση, όπου μετέχουν οι οκτώ καλύτεροι τενίστες της σεζόν. Πέραν του Τσιτσιπά, για το Λονδίνο έχουν δεδομένη πρόσκληση και οι Τζόκοβιτς, Ναδάλ, Τιμ, Μεντβέντεφ και Ζβέρεφ, ενώ εκκρεμούν δύο (ίσως και τρία λόγω μη παρουσίας του Ναδάλ) εισιτήρια τα οποία διεκδικούν οι Σβάρτσμαν, Μπερετίνι, Ρούμπλεφ, Μονφίς.

Η κορυφαία 10άδα

Μήνυμα Τσιτσιπά

Με δήλωσή του ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιβεβαίωσε ότι δεν θα παίξει στην Αγία Πετρούπολη και δήλωσε ενθουσιασμένος που θα πάει τον Νοέμβριο στο Λονδίνο (15/11) για να υπερασπιστεί τον τίτλο του, ενώ στα σχέδιά του είναι και η συμμετοχή στο Masters του Παρισιού (2/11). Αναλυτικά έγραψε: «Γεια σας. Ήθελα απλά να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους φαν μου στον κόσμο που με στήριξαν στο Roland Garros τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Ο χρόνος μου στο Παρίσι ήταν πολύ θετικός και τα έδωσα όλα στον ημιτελικό κόντρα στον Νόβακ.

Δυστυχώς έχω έναν ελαφρύ τραυματισμό στο πόδι, αλλά έκανα μαγνητική και εξετάστηκε σχολαστικά. Ακολουθώντας τις οδηγίες του γιατρού μου, αποφάσισα να αποσυρθώ από την Αγία Πετρούπολη, να κάνω ένα διάλειμμα μιας εβδομάδας και να προετοιμαστώ για τη Βιέννη. Ανυπομονώ να παίξω εκεί, στο Παρίσι και το Λονδίνο (μόλις έμαθα ότι προκρίθηκα και είμαι ενθουσιασμένος που έχω την ευκαιρία να υπερασπιστώ τον τίτλο μου εκεί)! Ελπίζω να παραμείνετε ασφαλείς σε αυτές τις ασυνήθιστες συνθήκες και μακάρι να επιστρέψουμε σύντομα στη ζωή που ξέραμε».

Στέφανος ΤσιτσιπάςATP FinalsATP RankingΤένιςATPRoland Garros