Αθλητισμός|12.10.2020 21:57

Προ των πυλών ο Λάζλο Μπόλονι στον Παναθηναϊκό

Newsroom

Ο Λάζλο Μπόλονι θα είναι, εκτός απροόπτου, ο διάδοχος του Ντάνι Πογιάτος στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού. Ο 67χρονος Ρουμάνος προπονητής αποτελεί την τελική επιλογή του Γιάννη Αλαφούζου για τον πάγκο του Τριφυλλιού, μετά την απόλυση του Ισπανού κόουτς, καθώς φαίνεται πως κέρδισε στο... νήμα τον Γιάννη Αναστασίου. Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο καθώς μετά την προφορική συμφωνία που επήλθε κατά τη διάρκεια της Δευτέρας (12/10), προχωρούν στην υλοποίηση του deal με την υπογραφή των συμβολαίων και την έλευση του Μπόλονι στην Αθήνα προκειμένου να πιάσει δουλειά.

Οι διοικούντες την ΠΑΕ επιθυμούν να βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας στο κρίσιμο ματς με τον ΟΦΗ στην Κρήτη την Κυριακή 18 Οκτωβρίου (16.00) και θα προσπαθήσουν να έχουν ολοκληρώσει τη συμφωνία το επόμενο 24ωρο, ούτως ώστε να προπονήσει τη νέα του ομάδα ίσως και την Τετάρτη (14/10). Επί του παρόντος, την προπόνηση της πρώτης ομάδας αναλαμβάνει ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος (μέχρι πρότινος κόουτς της Κ-19), ο οποίος μάλιστα θα παραμείνει στη συνέχεια στο πλευρό του Μπόλονι ως βοηθός του.

Η προπονητική παρουσία του Μπόλονι

Κατά το παρελθόν, ο Μπόλονι εργάστηκε στον ΠΑΟΚ επί εποχής Ζαγοράκη-Βρύζα τη σεζόν 2011-12, ενώ η πιο πρόσφατη ομάδα που καθοδήγησε ήταν η βελγική Γάνδη, αλλά για μόλις 25 μέρες (!) και τρία ματς. Πριν από τη Γάνδη έμεινε για τρεις σεζόν στην Αντβέρπ όπου παρουσίασε εξαιρετικό έργο και δημιούργησε μία πολύ καλή ομάδα.

Επίσης, στο παλμαρέ του έχει παρουσίες στη Σταντάρ Λιέγης, σε Κατάρ και Σαουδική Αραβία, στη Μονακό, τη Ρεν, τη Νανσί, την Εθνική Ρουμανίας και τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Ηταν μάλιστα ο προπονητής που ανέδειξε τον Κριστιάνο Ρονάλντο βάζοντάς τον να αγωνιστεί σε ηλικία 16 ετών στην πρώτη ομάδα των Πορτογάλων, όπου έμεινε για δύο αγωνιστικές περιόδους.

Η γνώση του ελληνικού πρωταθλήματος υπήρξε βασικό κριτήριο επιλογής από τον μεγαλομέτοχο του Παναθηναϊκού υπό την έννοια ότι επιθυμούσε να υπάρχει το μίνιμουμ του χρόνου προσαρμογής στα εγχώρια δεδομένα. Γι' αυτό άλλωστε ο Μπόλονι προτιμήθηκε από τις υπόλοιπες διαθέσιμες επιλογές Ελλήνων και ξένων προπονητών.

ποδόσφαιροSuperLeagueΛάζλο ΜπόλονιΠαναθηναϊκός