Αθλητισμός|13.10.2020 12:17

Στον αέρα το Παναθηναϊκός - Βιλερμπάν: 11 κρούσματα κορονοϊού στους Γάλλους

Newsroom

Ο κορονοϊός έχει «χτυπήσει» για τα καλά τη Βιλερμπάν που αντιμετωπίζει σήμερα, Τρίτη, 13 Οκτωβρίου τον Παναθηναϊκό για την δεύτερη αγωνιστική της Euroleague. Η γαλλική ομάδα έχει ανακοινώσει συνολικά 11 κρούσματα κορονοϊού, εκ των οποίων τα 8 αφορούν παίκτες, όμως μπορεί να συμπληρώσει την απαραίτητη… οκτάδα και να αγωνιστεί στο αποψινό ματς!

Στην επίσημη ενημέρωσή της, η Βιλερμπάν τονίζει πως η επιθυμία του συλλόγου είναι να τεθεί όλη η ομάδα σε καραντίνα, ώστε να σταματήσει η εξάπλωση. Ωστόσο αυτό δεν εξαρτάται από τους Γάλλους  καθώς σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο της Euroleague ένας σύλλογος μπορεί να «κατέβει» σε αγώνα έχοντας μίνιμουμ οκτώ παίκτες στο ενεργό ρόστερ. Με λιγότερους από οκτώ δρομολογούνται οι διαδικασίες για αναβολή της αναμέτρησης ή νίκη άνευ αγώνα για τον αντίπαλο.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Γιώργος Βόβορας δήλωσε πάντως προβληματισμένος για τις συνθήκες διεξαγωγής του αποψινού αγώνα στη Λυών: «Γνωρίζαμε από την αρχή της σεζόν πως θα υπάρξουν παιχνίδια ειδικών συνθηκών. Έτσι θα είναι και αυτό με την Βιλερμπάν. Προετοιμαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που δεν ξέρουμε με ποιους παίκτες θα αγωνιστεί. Πρώτα απ’ όλα ευχόμαστε περαστικά σε όλους όσοι έχουν κολλήσει τον ιό και όλοι οι υπόλοιποι να είναι υγιείς. Είναι μια ιδιαίτερη κατάσταση για εμάς και πρέπει να προσαρμοστούμε ώστε να παρουσιαστούμε έτοιμοι στο παιχνίδι».

Σημειώνεται ότι ο αγώνας Μπασκόνια-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης αναβλήθηκε λόγω των πολλών κρουσμάτων κορονοϊού που αντιμετωπίζει η ρωσική ομάδα.

Το αποψινό πρόγραμμα της EuroLeague:

20:00 Ερυθρός Αστέρας – Ζαλγκίρις Κάουνας
21:00 Άλμπα Βερολίνου – Αναντολού Εφές
21:45 Βιλερμπάν – Παναθηναϊκός
22:00 Βαλένθια – Μπαρτσελόνα

ΚορονοϊόςΒιλερμπάνΠαναθηναϊκόςEuroleague