Αθλητισμός|14.10.2020 20:26

Euroleague: Ματαιώθηκε το Βιλερμπάν - Παναθηναϊκός λόγω κορονοϊού

Newsroom

Δύο ώρες πριν από το τζάμπολ του αγώνα του Παναθηναϊκού η Euroleague αποφάσισε αυτό που έπρεπε να κάνει πολύ νωρίτερα δεδομένου ότι σχεδόν όλη η ομάδα της Βιλερμπάν νοσεί με κορονοϊό. Τουλάχιστον έξι παίκτες της γαλλικής ομάδας, ο προπονητής και μέλη του τεχνικού επιτελείου έχουν προσβληθεί από Covid-19 με αποτέλεσμα να είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί το ματς. Παρ' όλα αυτά, ο Παναθηναϊκός ταξίδεψε στη Γαλλία καθώς η Euroleague δεν έλαβε άμεσα την απόφαση για να αναβάλει/ακυρώσει το ματς.

Οι Πράσινοι έμαθαν για την απόφαση της Euroleague λίγο προτού επιβιβαστούν στο πούλμαν για να μεταβούν στο γήπεδο. Ομως η Βιλερμπάν δεν κατόρθωσε να συμπληρώσει (τουλάχιστον) οχτάδα όπως ορίζει το πρωτόκολλο της Euroleague και το παιχνίδι αναβλήθηκε/ακυρώθηκε. Αυτό όμως που ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο είναι αν το παιχνίδι θα οριστεί σε νέα ημερομηνία ή αν θα το κερδίσουν οι Πράσινοι στα χαρτιά λόγω αδυναμίας της γαλλικής ομάδας. Η υπόθεση θα κριθεί στον αθλητικό δικαστή. Εκτιμάται ωστόσο ότι η απόφαση θα είναι για νίκη του Παναθηναϊκού με 0-20.

«Αν κάποια ομάδα αρνηθεί να συμβαδίσει με τις οδηγίες ή τους περιορισμούς της χώρας της, χωρίς κάποιον προφανή λόγο, τότε θα χάσει με 0-20. Αν αυτο συμβεί για δεύτερη φορά, τότε θα αποβληθεί από την διοργάνωση. Επιπρόσθετα, αν αυτό καταγραφεί σε αγώνα πλέι-οφ, τότε η αντίπαλη ομάδα θα κερδίσει την σειρά» αναφέρει χαρακτηριστικά το πρωτόκολλο της Euroleague. 

Μάλιστα ο Παναθηναϊκός ζήτησε από τη Euroleague να αναβάλει το παιχνίδι, και όχι να το ματαιώσει, προκειμένου να παιχθεί επί ίσοις όροις σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Η Euroleague ωστόσο δεν απάντησε καν στο Τριφύλλι δείχνοντας την πρόθεσή της να μην υπάρξει νέα ημερομηνία.

T

Η σχετική ανακοίνωση της Βιλερμπάν αναφέρει: «Δύο νέοι παίκτες της Βιλερμπάν παρουσίασαν συμπτώματα με πυρετό σήμερα. Καθώς ο σύλλογος δεν μπορεί πλέον να διαθέσει τον ελάχιστο αριθμό των απαιτούμενων παικτών που χρειάζεται για να γίνει ένας αγώνας της EuroLeague, ο αποψινός αγώνας με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ δεν πρόκειται να διεξαχθεί. Περισσότερα τεστ θα γίνουν το συντομότερο δυνατό προκειμένου να διαπιστωθεί αν η Βιλερμπάν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί την Πέμπτη απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα».

ΚορονοϊόςEuroleagueΠαναθηναϊκόςμπάσκετΒιλερμπάν