Αθλητισμός|14.10.2020 18:43

Νέα επικοινωνία Ιβάν Σαββίδη με Βιεϊρίνια - Το μπαλάκι στην πλευρά του Αντελίνο

Newsroom

Το θέμα του Αντρέ Βιεϊρίνια σχεδόν «μονοπώλησε» το ενδιαφέρον στη συνέντευξη Τύπου του Ολαφ Ρέμπε. Κι όπως αποκαλύφθηκε δια στόματος διοίκησης ΠΑΟΚ, η υπόθεση παραμένει ανοιχτή. Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Κυριάκος Κυριάκος αποκάλυψε πως η πόρτα για τον Πορτογάλο είναι ανοιχτή κατόπιν εντολής του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Δεν θα είμαστε εμείς αυτοί που θα κλείσουμε την πόρτα στον Αντρέ Βιεϊρίνια, γιατί μέχρι την τελευταία ημέρα που μπορεί να παίξει ο Αντρέ για τον ΠΑΟΚ. Εμείς θα κρατάμε ανοιχτή αυτή την πόρτα. Εμείς οφείλουμε από σεβασμό να έχουμε αυτή την πόρτα ανοιχτή για το μέλλον».

Μάλιστα, αποκάλυψε πως προηγήθηκε επικοινωνία ανάμεσα στον Ιβάν Σαββίδη και τον Αντελίνο Βιεϊρίνια, με το... μπαλάκι να βρίσκεται πλέον -όπως ειπώθηκε στη συνέντευξη Τύπου- στην πλευρά του ποδοσφαιριστή για το τι θα αποφασίσει. «Οφείλουμε να σεβαστούμε την πορεία του Αντρέ και να κρατήσουμε την πόρτα ανοιχτή για το μέλλον. Ο Βιεϊρίνια είχε πρόσφατα, τις τελευταίες μέρες, επαφή με τον Ιβάν Σαββίδη. Εμείς κάναμε από την πλευρα μας τις κινήσεις που πρέπει...».

Διαβάστε εδώ αναλυτικά τις τοποθετήσεις του Ολαφ Ρέμπε για τον ΠΑΟΚ.

Με τη σειρά του, ο Ολαφ Ρέμπε υποστήριξε: «Νομίζω ότι ουσιαστικά γυρίζουμε γύρω από την ουρά μας. Γνωρίζουμε πολύ καλά τι έχει προσφέρει ο Αντρέ στην ομάδα. Δεν είναι του παρόντος να θεωρητικολογούμε. Τα δεδομένα είναι ξεκάθαρα και δεν μπορούμε να πούμε κάτι παραπάνω. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που πρέπει να κατηγορηθεί για κάτι. Παίρνουμε τις αποφάσεις ως ένα. Δεν υπάρχει μόνο ο προπονητής ή ο αθλητικός διευθυντής. Όλοι παίρνουμε από κοινού τις αποφάσεις».

Μιλώντας για την αίσθηση των τελευταίων ημερών που υπάρχει στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα πως ο ΠΑΟΚ δεν σέβεται τους παίκτες που κατέκτησαν το νταμπλ, ο Κυριάκος Κυριάκος σημείωσε: «Στα συμβόλαια που έδινε ο ΠΑΟΚ έβλεπες μέσα και το σεβασμό προς αυτούς. Επειδή η κουβέντα γίνεται πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα και ιδίως πάνω στον Αντρέ. Ο σεβασμός ενός συλλόγου φαίνεται από την προσέγγιση, τις προσφορές, τη συμπεριφορά και θέλω να πιστεύω πως όταν δεν είναι οι σχέσεις απευθείας μπορεί να υπάρξουν και παρεξηγήσεις. Ο κ. Σαββίδης δεν μπορούσε να διανοηθεί πως ο Μαουρίσιο θα έμενε χωρίς ομάδα όταν έληγαν οι μεταγραφές. Και στον συγκεκριμένο παίκτη και στους ποδοσφαιριστές έχουμε κάνει προτάσεις που έχουν απορριφθεί. Τους λατρεύουμε όλους όσοι μας έφεραν πρωταθλήματα. Αν πληρώνεις μόνο το συναίσθημα παύεις να είσαι ομάδα, είσαι ίδρυμα. Όλοι οφείλουμε να τους ζητήσουμε και συγνώμη αν έχουμε κάνει λάθη. Νομίζω πως ο σύλλογος δεν έχει να απολογηθεί σε κανέναν».

Το λόγο πήρε ο Ρέμπε: «Όσον αφορά με το αν το αρχικό πλάνο περιλάμβανε περισσότερες αποχωρήσεις παικτών, η απάντηση είναι πώς προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τον σύλλογο, δεν διώχνουμε κανέναν από την ομάδα. Ποτέ δεν είπαμε σε κάποιον παίκτη ότι δεν το θέλουμε. Πρέπει να βρεθεί μια κοινή γραμμή που πρέπει να είναι όλοι ικανοποιημένοι. Αυτό είναι το ρόστερ μας, είμαστε ικανοποιημένοι με αυτό. Ο στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια πολύ καλή ομάδα, με λογικά συμβόλαια και λογικές παροχές για να έχουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο».

«Η εντολή του μεγαλομετόχου είναι ξεκάθαρη»

Προηγουμένως, στο ξεκίνημα της συνέντευξης Τύπου, ο Κυριάκος Κυριάκος ανέφερε επίσης: «Είναι μια συνέντευξη Τύπου που την χρωστάμε. Την χρωστάμε γιατί πρέπει να παρουσιάσουμε ένα κομβικό στέλεχος του αγωνιστικού τμήματος. Είναι μεγάλη μας χαρά που ο Όλαφ Ρέμπε ανέλαβε αυτή την αποστολή. Είναι ένας άνθρωπος που ανέλαβε δύσκολες αποστολές και τον ρίξαμε από την αρχή στα βαθιά και δεν μπορούσαμε να τον εκθέσουμε, να βγει νωρίτερα να δώσει απαντήσεις».

Μιλώντας για τους στόχους της φετινής σεζόν: «Ήδη από την Γενική Συνέλευση του προηγούμενου Μαΐου, γνωρίζετε και τις προσαρμογές που πρέπει να κάνουμε για το FFP και για την εξισορρόπηση του μπάτζετ. Δύσκολος στόχος κατά την γνώμη μας αλλά εφικτός. Τι καταφέραμε; Αυξήσαμε τα έσοδα και φέρνοντας με μεγάλες προκρίσεις, έσοδα από την Ευρώπη και με πωλήσεις παικτών. Πού είναι οι προσδοκίες για την ομάδα αυτή τη στιγμή; To ρόστερ της ομάδας είναι ρόστερ πρωταθλητισμού. Δεν θέλω να επεκταθώ πολύ».

Όσο για το γεγονός πως η ΠΑΕ δεν έχει αποχαιρετήσει τον Βιείρίνια: «Η εντολή του μεγαλομετόχου είναι ξεκάθαρη. Δεν θα είμαστε εμείς αυτοί που θα κλείσουμε την πόρτα στον Αντρέ Βιεϊρίνια, γιατί μέχρι την τελευταία ημέρα που μπορεί να παίξει ο Αντρέ για τον ΠΑΟΚ, εμείς θα κρατάμε ανοιχτή αυτή την πόρτα. Εμείς οφείλουμε από σεβασμό να έχουμε αυτή την πόρτα ανοιχτή για το μέλλον...».

Για το κλίμα εσωστρέφειας που παρατηρείται στα πέριξ του ΠΑΟΚ: «Είμαστε αρκετά ανοιχτοί στο να απαντάμε σε αυτές τις εύλογες απορίες. Δεν είναι καθόλου εύλογη η κακομοιριά, η εσωστρέφεια, δεν είναι καθόλου εύλογο κάποιος που πρέπει να βάλει gps για να έρθει στην Τούμπα, να δημιουργεί εσωστρέφεια, δεν είναι εύλογο ο ΠΑΟΚ να κάνει συνομιλητή ένα λάχανο πίσω από ένα μικρόφωνο ή έναν ανύπαρκτο στην καθημερινότητα του ΠΑΟΚ. Αυτό το έχουμε ανεχτεί πολύ και θα αλλάξει. Όλοι εσείς ξέρετε ότι ποτέ δεν κάναμε face control, αλλά στρατηγικούς μυαλοπώληδες που δημιουργούν ασάφιες δεν θα δεχθούμε άλλο. Βέβαια αυτούς πρέπει και να τους ευχαριστήσουμε γιατί είναι ο καταλύτης στο να γινόμαστε όλο και πιο δεμένη οικογένεια...».

Δείτε όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου

Κυριάκος ΚυριάκοςΑντελίνο Αντρε ΒιεϊρίνιαποδόσφαιροΙβάν ΣαββίδηςΠΑΟΚΟλαφ Ρέμπε