Αθλητισμός|15.10.2020 16:02

No goal, no party! Γκέλα της Εθνικής στο ΟΑΚΑ με το Κόσοβο για το Nations League

Γιάννης Σκόκας

Η πρώτη γκέλα της Εθνικής Ελλάδας στο 2ο Nations League είναι γεγονός. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έμεινε στο 0-0 με το Κόσοβο στο ΟΑΚΑ και... ξέμεινε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας πίσω από τη Σλοβενία που την ίδια ώρα διέλυε τη Μολδαβία εκτός έδρας με 4-0. Η «γαλανόλευκη» είχε διάθεση, είχε τρεξίματα, είχε πάθος αλλά δεν είχε τον τρόπο για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Κι ως γνωστόν στο ποδόσφαιρο ισχύει ο κανόνας: no goal, no party...

Ιδίως στο πρώτο ημίχρονο η Ελλάδα είχε τις ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ και να αποσυμπιεστεί. Στη μεγαλύτερη εξ αυτών ο Μπακασέτας αστόχησε σε πέναλτι και έκτοτε -όσο περνούσε ο χρόνος- η μπάλα και τα πόδια των διεθνών γίνονταν ολοένα και πιο βαριά. Η έλλειψη του «εύκολου» γκολ κι ενός «killer» γκολτζή αποδείχθηκε ένα απ' τα βασικά προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει ο ομοσπονδιακός τεχνικός Τζον Φαν 'τ Σχιπ. Πάντως η πρωτιά στον όμιλο παραμένει ανοιχτή καθώς στα δύο παιχνίδια που απομένουν η Ελλάδα θα παίξει στη Μολδαβία και την τελευταία αγωνιστική θα υποδεχτεί τη Σλοβενία στο ΟΑΚΑ σε ένα ματς που θα έχει χαρακτήρα τελικού και θα καθορίσει την πρωτιά (εφόσον έχει πάρει τρίποντο με τη Μολδαβία). 

Η πρώτη απειλητική επίσκεψη της Ελλάδας στην περιοχή του Κοσόβου έγινε στο 16' με κεφαλιά του Μάνταλου που κατέληξε άουτ, ενώ τρία λεπτά αργότερα η «γαλανόλευκη» έχασε μοναδική ευκαιρία για να σκοράρει. Στο 19' η Ελλάδα κέρδισε πέναλτι σε τράβηγμα στον Λημνιό, αλλά ο Μπακασέτας νικήθηκε από τον Μούριτς.

Το καλό διάστημα της Εθνικής συνεχίστηκε καθώς στο 21' έπειτα από γρήγορη αντεπίθεση, ο Λημνιός βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Κοσόβου αλλά το σουτ που έκανε αποκρούστηκε και πάλι από τον Μούριτς, ενώ στο 26' προσπάθησε να απειλήσει ο Παυλίδης με σουτ μέσα από την περιοχή. Η μπάλα μπήκε στα δίχτυα στο 29' αλλά ήταν οφσάιντ ο σκόρερ Παυλίδης, ο οποίος έχασε νέα ευκαιρία στο 33'. Το γκολ δεν ήρθε και το ημίχρονο έληξε ισόπαλο (0-0).

Στο δεύτερο ημίχρονο η Εθνική στην προσπάθειά της να κυνηγήσει το γκολ, έπαιξε πιο ανοιχτά με αποτέλεσμα να «παίξει και με τη φωτιά» καθώς το Κόσοβο βρήκε χώρους και απείλησε με γρήγορες αντεπιθέσεις του Καστράτι στο 46' και κυρίως του Πακαράντα στο 53' οπότε ο Χατζηδιάκος έδιωξε πάνω στη γραμμή.

Ο Φαν 'τ Σχιπ προσπάθησε να δώσει επιθετική ορμή και φρεσκάδα στην Ελλάδα με την είσοδο των Πέλκα, Φορτούνη και Φούντα αλλά η εικόνα του ματς και κυρίως η αποτελεσματικότητα της «γαλανόλευκης» δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε. Τα δύο εναπομείναντα ματς για το Nations League είναι προγραμματισμένα για τις 15 και 18 Νοεμβρίου με Μολδαβία εκτός έδρας και Σλοβενία εντός, αντιστοίχως.

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Τζαβέλλας, Σβάρνας, Γιαννούλης, Χατζηδιάκος (85' Λαμπρόπουλος), Ζέκα (62' Μπουχαλάκης), Κουρμπέλης, Λημνιός (73' Πέλκας), Μπακασέτας (73' Φορτούνης), Μάνταλος (62' Φούντας), Παυλίδης.

Κόσοβο: Μούριτς, Χαντεργκιονάι, Αλίτι, Λοσάι (32' Ρασκάι), Καστράτι, Σελίνα (63' Χασάνι), Βοϊοβόντα, Κολόλι (80' Ρασάνι), Πακαράντα, Ντρέσεβιτς.

Η βαθμολογία

Σλοβενία 10 β. (6-0 γκολ)

Ελλάδα 8 (4-1)

Κόσοβο 2 (2-4)

Μολδαβία 1 (1-4)

Εθνική ΚοσόβουΕθνική ομάδαεθνική ΕλλάδαςNations League