Αθλητισμός|23.10.2020 16:09

Ο Μέσι μιλάει για το μέλλον του στη Μπαρτσελόνα

Newsroom

Κανονικά το συμβόλαιο του Αργεντίνου ποδοσφαιριστή λήγει στις 30 Ιουνίου 2021, όμως μια ρήτρα αναφέρει ότι θα μπορούσε να αποχωρήσει ελεύθερα, εάν ενημέρωνε την ομάδα έως τις 30 Μαΐου του 2020. Η προθεσμία αυτή δεν δόθηκε τυχαία, αφού ήταν η ημερομηνία διεξαγωγής του τελικού Champions League, οπότε θα είχε ήδη λήξει και το ισπανικό πρωτάθλημα. Όμως η φετινή χρονιά δεν ήταν σαν τις άλλες.

Με την πανδημία του κορονοϊού να έχει εξαπλωθεί παγκοσμίως, όλα τα πρωταθλήματα αναβλήθηκαν και επανεκκίνησαν στα τέλη του καλοκαιριού. Αυτή την απρόσμενη παράταση της σεζόν έως τις 31 Αυγούστου, επικαλέστηκε λοιπόν ο Μέσι για την καθυστερημένη ανακοίνωση της πρόθεσης αποχώρησης.

Η Μπαρτσελόνα όμως είχε άλλη γνώμη και επέμεινε ότι θα έπρεπε να τηρηθεί η ημερομηνία που αναγράφεται στο συμβόλαιο του. Μετά από αυτή την εξέλιξη, για να αφεθεί ελεύθερος ο Μέσι θα έπρεπε να ξεκινήσει μια δικαστική διαμάχη. Προφανώς μια τέτοια κίνηση δεν ήταν ανάμεσα στις επιλογές του σούπερ-σταρ, ο οποίος τελικά παρέμεινε στους «μπλαουγκράνα».

Έτσι ο Μέσι παραμένει αρχηγός της Μπαρτσελόνα και για τη σεζόν 2020-1, η οποία άνοιξε στις 27 Σεπτεμβρίου με αγώνα απέναντι στη Βιγιαρεάλ. Ο Μέσι μετράει 16 χρόνια με την ισπανική ομάδα, με την οποία έχει ταυτιστεί αγωνιστικά. Με τη Μπάρτσα έχει κερδίσει 4 Champions League και 10 πρωταθλήματα Ισπανίας, ενώ σε προσωπικό επίπεδο έχει κερδίσει 6 φορές το βραβείο Χρυσής Μπάλας της FIFA. Φαβορί για τη νίκη αποτελεί και φέτος η Μπαρτσελόνα στο στοίχημα της bwin μαζί με το αντίπαλο δέος της Ισπανίας, τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Μέσι παρότι εξέφρασε την θέληση του να φύγει, συνεχίζει να δηλώνει ότι έκανε και θα κάνει το καλύτερο για τη Μπαρτσελόνα. Συγκεκριμένα, μετά τα γεγονότα του καλοκαιριού δήλωσε: «Ήθελα να βάλω ένα τέλος στη συνεργασία μου με την ομάδα, λόγω των πολλών διαφωνιών που είχαμε. Παίρνω ευθύνη για τα λάθη μου, εάν υπήρξαν. Ήταν μόνο για να γίνει η Μπαρτσελόνα και καλύτερη και δυνατότερη. Βάζοντας πάθος και ενθουσιασμό είναι ο μόνος τρόπος για να πετύχουμε τους στόχους μας- πάντα ενωμένοι και προς την ίδια κατεύθυνση. Εάν κάποιοι φίλαθλοι ενοχλήθηκαν από πράγματα που έκανα ή είπα, τα έκανα πάντα με γνώμονα το καλύτερο για το σύλλογο».

Είναι γνωστό ότι ο Αργεντίνος άσος είχε τελευταία πολλά προβλήματα με τη διοίκηση και άρχισε να νιώθει ότι δεν είναι πια μέλος του συλλόγου για τον οποίο έχει αγωνιστεί όλα αυτά τα χρόνια. Με αφορμή μάλιστα την αποχώρηση του Σουάρες, ο Μέσι δεν δίστασε να αφήσει αιχμές κατά της διοίκησης, μέσω του αποχαιρετιστήριου ποστ του στο Instagram. «Άξιζες έναν αποχαιρετισμό που θα άρμοζε σε αυτό που είσαι: ένας από τους σημαντικότερους παίκτες στην ιστορία του συλλόγου, που πέτυχε σπουδαία πράγματα τόσο για την ομάδα όσο και σε ατομικό επίπεδο. Δεν σου άξιζε να σε πετάξουν έξω με αυτό τον τρόπο. Αλλά η αλήθεια είναι ότι, σε αυτό το σημείο, τίποτα δεν με εκπλήσσει πλέον».

Με φανερή την πικρία του για την Μπαρτσελόνα, ο Μέσι θα αγωνιστεί φέτος ίσως για τελευταία φορά με την ομάδα που καθόρισε την καριέρα του…

ΜπαρτσελόναΛιονέλ Μέσιποδόσφαιρο