Αθλητισμός|18.10.2020 15:47

Πέθανε ο δημοσιογράφος και πρώην μπασκετμπολίστας Κώστας Μπατής

Newsroom

Θλίψη στον αθλητισμό, αλλά και στο χώρο της δημοσιογραφίας, καθώς πέθανε το βράδυ του Σαββάτου (17/10 )ο Κώστας Μπατής. Ο πρώην μπασκετμπολίστας και συντάκτης του μπάσκετ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 61 ετών από ανακοπή καρδιάς. Ο Κώστας Μπατής είχε διατελέσει αθλητής του Μίλωνα, του Παναθηναϊκού και του Εσπέρου, ενώ ήταν και διεθνής. Οταν αποσύρθηκε από την ενεργό δράση έγινε σχολιαστής αγώνων.

Ο Κώστας Μπατής, εργάστηκε ως αθλητικός συντάκτης με γεμάτη παρουσία σε περιοδικά, εφημερίδες και τηλεοπτικές εκπομπές γράφοντας και μιλώντας για την «πορτοκαλί θεά». Ο Κώστας Μπατής ήταν και σχολιαστής, αλλά και σπόρτκαστερ αγώνων μπάσκετ.

Ο Κώστας Μπατής γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 1959. Υπήρξε παίκτης του Παναθηναϊκού και διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες (Παίδων και Εφήβων). Με την φανέλα του Παναθηναϊκού αγωνίστηκε από το 1974 έως το 1982 και κατέκτησε 4 πρωταθλήματα και 2 Κύπελλα, ενώ ήταν μέλος της Εθνικής Παίδων που κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ Παίδων το 1975.

Ο Κώστας Μπατής στα αποδυτήρια του ΠΑΟ το 1975 με Κοκολάκη, Κόντο, Κορωναίο και στα δεξιά διακρίνεται ο Π. Γιαννακόπουλος
Ο Κώστας Μπατής με τον Παναθηναϊκό (πάνω στη μέση)

Μία από τις χαρακτηριστικότερες στιγμές της δημοσιογραφικής καριέρας του Κώστα Μπατή ως σπορτκάστερ ήταν η αντίδρασή του στο κάρφωμα του Κλιφ Λέβιγκστον σε έναν αγώνα του ΠΑΟΚ με την Ορτέζ την σεζόν 1992/93.

Ομοίως λίγα χρόνια αργότερα όταν βρέθηκε στο Παρίσι για να περιγράψει τον αγώνα ανάμεσα στους Σικάγο Μπουλς και τον Ολυμπιακό στα πλαίσια του McDonalds Open, το 1997. Αναφερόμενος στον Air Michael Jordan ανέφερε τα εξής: 

«Ρε, τι έκανε; Τι έκανε ρε ο μπάσταρδος, είναι δυνατόν; Δηλαδή, ο Νεύτων έζησε λάθος αιώνα. Έχασε τρομερή ευκαιρία να ασχοληθεί με τον νόμο της βαρύτητας μαζί του. Έχω την εντύπωση ότι και μέσα στο νερό να τον βάλεις, έτσι θα παίζει. Μη γελάς. Λέω, και στο νερό να τον βάλεις, τα ίδια θα κάνει. Τι μπάσταρδος είναι αυτός ρε;»

«Θα 'θελες να παίξεις εκεί απέναντί του;», τον ρώτησε στη συνέχεια ένας τεχνικός, με τον Κώστα Μπατή να του απαντά πως «εγώ αν θα 'θελα; Με το κοστούμι να με βάλεις και με τα σκαρπίνια, θα παίξω. Κι ας περάσει απ' το κεφάλι μου κι ας καρφώσει την μπάλα. Τι γελάτε, ρε; Τη φωτογραφία θέλω να 'χω μόνο, τίποτε άλλο. Θα την έχω προίκα στην κόρη μου και θα της ζητάω εγώ προίκα. Θέλω 10 πολυκατοικίες για να τη δώσω. Πωπω, τον άτιμο».

Κώστας Μπατήςδημοσιογράφοςθάνατος