Αθλητισμός|18.10.2020 23:31

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 1-1: Δικέφαλη μοιρασιά στο ΟΑΚΑ με τον ανώτερο ΠΑΟΚ να ισοφαρίζει στο 89'

Newsroom

Το πρώτο ντέρμπι της σεζόν της Super League ήταν ντέρμπι με τα όλα του. Είχε γκολ, σασπένς, συγκινήσεις κι ένα δραματικό φινάλε. Δεν είχε όμως  νικητή καθώς η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ έμειναν στο 1-1 για άλλη μια σεζόν στο ΟΑΚΑ σε ματς πρωταθλήματος. Ο Δικέφαλος του Βορρά ήταν ανώτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς προσπαθώντας να παίξει ποδόσφαιρο, να δημιουργήσει και να επιτεθεί, σε αντίθεση με την Ενωση, που είχε πολλές και σοβαρές απουσίες, δείχνοντας περισσότερη διάθεση για να αμυνθεί αποτελεσματικά και να χτυπήσει με αντεπιθέσεις.

Κι όμως η ΑΕΚ ευτύχησε να σκοράρει στην πρώτη τελική που έκανε με τον Ανσαριφάρντ, ενώ ο ΠΑΟΚ που είχε την υπεροχή, σώθηκε από μια διαφαινόμενη ήττα στο 89' χάρη στο πρώτο γκολ του Μουργκ στην Ελλάδα. Κι όχι μόνο αυτό καθώς λίγο έλειψε να πετύχει την απόλυτη ανατροπή στο 96' με τον Σβιντέρσκι που έχασε σπουδαία ευκαιρία για το τρίποντο. Στο φινάλε άπαντες έμειναν ευχαριστημένοι που δεν έχασαν αλλά και δυσαρεστημένοι που δεν νίκησαν...

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο γήπεδο πιο αποφασιστικά και μετά το πρώτο πεντάλεπτο άρχισε να απειλεί. Αρχικά με τον Τσόλακ στο 9' που σούταρε άουτ, στη συνέχεια (15') με τον Τζόλη που σούταρε στην αγκαλιά του Τσιντώτα και στο 21' με δυνατό σουτ του Ζίβκοβιτς που έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Προηγουμένως, στο 15' ο ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκε για χέρι του Σάχοβ.

Παρά την κατοχή και τις τελικές (0-4) που ήταν υπέρ του ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ ήταν εκείνη που στην πρώτη τελική προσπάθεια ευτύχησε να ανοίξει το σκορ. Ο Τάνκοβιτς... έσκαψε εξαιρετικά την μπάλα για τον Ανσαριφάρντ, ο οποίος ξέφυγε και βρέθηκε μόνος απέναντι στον Ζίβκοβιτς, τον οποίο πλάσαρε γράφοντας το 1-0 στο 23'.

Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε άμεσα και απάντησε με γκολ του Τζιόλη στο 25'. Ωστόσο έπειτα από παρέμβαση του VAR το τέρμα ακυρώθηκε για χέρι του ταλαντούχου επιθετικού, ενώ υπήρξαν διαμαρτυρίες και για ανατροπή του Αντρίγια Ζίβκοβιτς στο 28', φάση όμως που εξετάστηκε από το VAR και κρίθηκε ότι δεν υπήρξε παράβαση.

Η ΑΕΚ με την ασφάλεια του 1-0 έδωσε ολοκληρωτικά την κατοχή στον ΠΑΟΚ και επέλεξε να περιμένει πίσω από την μπάλα. Και με αυτή την τακτική κατόρθωσε να κλείσει κάθε διαθέσιμο χώρο προς την ομάδα της Θεσσαλονίκης που είναι χαρακτηριστικό πως απείλησε για πρώτη φορά στο 77' με τον Σβιντέρσκι. Προηγουμένως, η ΑΕΚ προσπάθησε να σκοράρει ανεπιτυχώς με τον Αλμπάνη στο 72'.

Ο ΠΑΟΚ, χάρη και στο καλό κοουτσάρισμα του Αμπελ Φερέιρα, ο οποίος έριξε όλα του όπλα στο γήπεδο (Μπίσεσβαρ, Μουργκ, Ουάγκε, Νινούα και Σβιντέρσκι) είχε την υπεροχή κι όσο περνούσε η ώρα πατούσε καλύτερα στο γήπεδο πιέζοντας ασφυκτικά την ΑΕΚ. Κι εν τέλει η πίεση απέδωσε καρπούς όταν στο 89' ο Μουργκ κινήθηκε έξυπνα στο πίσω δοκάρι, όπου όντας αμαρκάριστος δέχθηκε την κεφαλιά-πάσα του Σβιντέρσκι κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά ισοφαρίζοντας (1-1).

Μάλιστα ο Δικέφαλος, που πλέον είχε την ψυχολογία υπέρ του, είχε και μια μοναδική ευκαιρία για να φύγει νικητής από το ΟΑΚΑ αλλά ο Σβιντέρσκι στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων (96') βρέθηκε αμαρκάριστος απέναντι από τον Τσιντώτα, πλάσαρε αλλά ο γκολκίπερ της Ενωσης έσωσε την ομάδα του από βέβαιη παραβίαση χαρίζοντάς της ουσιαστικά τον βαθμό της ισοπαλίας.

ΑΕΚ (Καρέρα): Τσιντώντας, Τσιγκρίνσκι, Χνιντ, Νεντελτσιάρου, Παουλίνιο (70' Βασιλαντωνόπουλος), Κρίστιτσιτς, Σάχοβ, Μιτάι (46' Λόπες), Τάνκοβιτς (60' Αλμπάνης, 80' Σαμπανάτζοβιτς), Ανσαριφάρντ (60' Ολιβέιρα), Λιβάγια.

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Μιχαηλίδης (80' Μουργκ), Βαρέλα, Ίνγκασον, Γιαννούλης, Μάτος (68' Ουαγκέ), Εσίτι (58' Νινούα), Σβαμπ, Τζόλης (68' Σβιντέρσκι), Α. Ζίβκοβιτς (80' Μπίσεσβαρ), Τσόλακ.

SuperLeagueΠΑΟΚΑΕΚποδόσφαιρο