Αθλητισμός|29.12.2018 22:09

Αμερικανός διεθνής ακραίος η απάντηση του ΠΑΟΚ στο βόλεϊ

Κώστας Ασημακόπουλος

Η πρώτη μεταγραφική διορθωτική κίνηση της ομάδας βόλεϊ του ΠΑΟΚ προκειμένου να κάνει αντεπίθεση στον Β΄ γύρο του πρωταθλήματος Volley League ακούει στο όνομα Γκάρετ Μουαγκουτούτια. Ο Αμερικανός ακραίος ήταν έτοιμος να υπογράψει στην πορτογαλική Σπόρτνγκ Λισαβόνας αλλά ο ΠΑΟΚ μπήκε σφήνα και τον έπεισε να έρθει στην Ελλάδα. Αναμένεται να πάρει τη θέση του Κουβανού Χαβιέ Χιμένες ο οποίος στον Α΄ γύρο ήταν απογοητευτικός.

Ο Γκάρετ Μουαγκουτούτια αναμένεται να φτάσει στην Ελλάδα στις 4 Ιανουαρίου και εκτός απροόπτου θα αγωνιστεί κόντρα στον Παναθηναϊκό την Δευτέρα 12 Ιανουαρίου στο μεγάλο ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής της Volley League που θα γίνει στην Κυψέλη.

O Γκάρετ Μουαγκουτούτια Garrett Muagututia είναι γεννημένος 26 Φεβρουαρίου 1988 στο Oceanside της Καλιφόρνια. Εχει ύψος 2.05.

To εντυπωσιακό είναι πως ο Αμερικανός τη σεζόν 2017-18 ήταν στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα αλλά το καλοκαίρι έφυγε επειδή η Σπόρτινγκ πήρε τον Τοντόρ Αλεξίεφ. Τώρα που ο Αλεξίεφ πήγε στον Ολυμπιακό η Σπόρτινγκ του πρότεινε να επιστρέψει αλλά ο Μουαγκουτούτια επέλεξε την πρόταση του ΠΑΟΚ και να είναι αντίπαλος του Αλεξίεφ.

Εχει αγωνιστεί στα πρωταθλήματα της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Φινλανδίας, της Πολωνίας και της Κίνας.

Νωρίτερα το Σάββατο ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την επιστροφή του Νίκου Σμαραγδή αλλά και την απόκτηση του Βούλγαρου διεθνή ακραίου Τοντόρ Αλεξίεφ που τη σεζόν 2017-18 αναδείχτηκε MVP του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό, το καλοκαίρι πήγε στην πορτογαλική Σπόρτιγκ αλλά ζήτησε να επιστρέψει στον Ολυμπιακό.

ΠΑΟΚβόλεϊΓκάρετ Μουαγκουτούτια