Αθλητισμός|21.10.2020 20:13

Super League: Σπουδαία νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα στη Ριζούπολη

Newsroom

Την πρώτη του νίκη στη Super League μετά την επάνοδο στη μεγάλη κατογορία, πανηγύρισε ο ΠΑΣ Γιάννινα. Ο «Αγιαξ της Ηπείρου» κεφαλαιοποίησε τις εξαιρετικές εμφανίσεις που πραγματοποίησε στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος με αποκορύφωμα τις ισοπαλίες με τον Αρη και τον Ολυμπιακό. Και πλέον έφτασε στο πρώτο τρίποντο της σεζόν καθώς επικράτησε 2-1 του Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη χάρη σε γκολ του Παμλίδη και του Ελευθεριάδη.

Το παιχνίδι -εξ αναβολής από την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος- ήταν εξαιρετικό με τις δυο ομάδες να παίζουν ανοιχτούν και να δημιουργούν πολλές και μεγάλες ευκαιρίες. Ωστόσο στο φινάλε χαμογέλασε το σύνολο του Αργύρη Γιαννίκη.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα άνοιξε το σκορ με γκολ του Παμλίδη, ο οποίος πήρε το ριμπάουντ και σκόραρε έπειτα από τρομερή ενέργεια του Κρίζμαν και «κεραυνό» που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι στο 43'.

Και προτού προλάβουν να συνέλθουν οι παίκτες του Απόλλωνα από το 0-1, ο ΠΑΣ Γιάννινα βρήκε και πάλι τον δρόμο προς τα δίχτυα. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου (45+3' ) ο Πίρσμαν έκανε εκπληκτική προσπάθεια ξεπέρασε δύο αντιπάλους κι έστρωσε στον Ελευθεριάδη, ο οποίος από κοντά πέτυχε το 0-2.

Στο 48' ο Απόλλων είχε μεγάλη ευκαιρία για να επιστρέψει στο παιχνίδι αλλά ο Φατιόν ήταν άστοχος σε εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο Μουνιέ από τον Κάργα.

Η πίεση του Απόλλωνα απέδωσε καρπούς και στο 82' η «Ελαφρά Ταξιαρχεία» μείωσε σε 1-2 χάρη σε γκολ του Ιωαννίδη, ο οποίος είχε περάσει στο παιχνίδι λίγα λεπτά πριν. Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου έδωσε μάχη για να φτάσει στην ισοφάριση κι είχε τη μεγάλη ευκαιρία για να τα καταφέρει αλλά την απώλεσε στο 99' έπειτα από έμμεσο μέσα στην περιοχή του ΠΑΣ.

Απόλλων Σμύρνης (Παράσχος): Κότσαρης (46' Βέρχουλστ), Τσαμπούρης, Βιτλής (46' Μουνιέ), Ντομίνγκες, Λισγάρας, Φατιόν (71' Κολ), Σλίβκα, Μπαξεβανίδης, Φερνάντεθ (46' Ντάουντα), Τσιλούλης (77' Ιωαννίδης), Μπετινέλι.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Σάλιακας, Πέρσμαν, Κάργας, Παντελάκης, Κάστρο, Σιόντης (90' Εραμούσμπε), Ελευθεριάδης (56' Νάουμετς), Μπαπτίστ, Κρίζμαν (76' Μπρενέρ), Παμλίδης (56' Καρτάλης).

ποδόσφαιροΑπόλλων ΣμύρνηςSuperLeagueΠΑΣ Γιάννινα