Αθλητισμός|22.10.2020 00:39

Champions League: Η Μπάγερν διέλυσε την Ατλέτικο και η Σαχτάρ σόκαρε τη Ρεάλ - Ολα τα γκολ

Newsroom

Την ώρα που ο Ολυμπιακός πανηγύριζε μια σπουδαία νίκη επί της Μαρσέιγ χάρη στην κεφαλιά του Χασάν, η Μπάγερν Μονάχου διέλυε (4-0) την Ατλέτικο Μαδρίτης στο... ντέρμπι της πρεμιέρας του Champions League που δεν ήταν ντέρμπι τελικά. Προηγουμένως, η Ρεάλ Μαδρίτης είχε υποστεί ήττα-σοκ (2-3) από τη χτυπημένη από κορονοϊό Σαχτάρ, ενώ η Μάντσεστερ Σίτι έκανε το χρέος της (3-1) απέναντι στην Πόρτο (ομάδες που βρίσκονται στον όμιλο του Ολυμπιακού). Επίσης, η Λίβερπουλ έστω και δύσκολα (0-1) πέρασε νικηφόρα από την έδρα του Αγιαξ, όπως και η εκπληκτική Αταλάντα που συνέτριψε (0-4) τη Μίντιλαντ. Ισοπαλίες με 2-2 για Σάλτσμπουργκ - Λοκομοτίβ Μόσχας και Ιντερ - Γκλάντμπαχ.

Για τον όμιλο του Ολυμπιακού (3ος) η Σίτι έδειξε να δυσκολεύεται στο ξεκίνημα του ματς αλλά εν τέλει έφτασε στο ζητούμενο της νίκης με 3-1 επί της Πόρτο, που πάντως έδειξε ότι μάλλον θα είναι ο μεγάλος αντίπαλος του Ολυμπιακού για το δεύτερο εισιτήριο της πρόκρισης. Και τούτο διότι η ομάδα του Σέρτζιο Κονσεϊσάο κοίταξε στα μάτια τους Πολίτες του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Στο σημαντικότερο ματς της ημέρας για τον 1ο όμιλο, η Μπάγερν ήταν επιβλητική και κυριαρχική απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης την οποία ισοπέδωσε επικράτωντας με 4-0, ενώ στο άλλο ματς του ομίλου που ήταν συναρπαστικό, η Σάλτσμπουργκ και η Λοκομοτίβ Μόσχας αναδείχθηκαν ισόπαλες με 2-2.

Τη «βόμβα» πάντως έριξε η Σαχτάρ στη Μαδρίτη για τον 2ο όμιλο. Η ουκρανική ομάδα παρά τα δέκα κρούσματα κορονοϊού που την αποδεκάτισαν λίγες ώρες πριν από την αναμέτρηση με τη Ρεάλ, σόκαρε την πρωταθλήτρια Ισπανίας των πολλών σούπερ σταρ. Κι όμως η Σαχτάρ που προηγήθηκε με 0-3 στο ημίχρονο, κατόρθωσε να αντέξει στην πίεση των Μερένχες, οι οποίοι πολύ γρήγορα μείωσαν σε 2-3 αλλά δεν έφτασαν στην επίτευξη τρίτου γκολ (σκόραραν στις καθυστερήσεις αλλά το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ). Στο άλλο συναρπαστικό ματς του ομίλου, η Ιντερ και η Γκλάντμπαχ έμειναν στο 2-2 με τον Λουκάκου (που σκόραρε δις) να σώζει τους Νερατζούρι στο φινάλε από την ήττα.

Στον 4ο όμιλο η Λίβερπουλ έστω και δύσκολα πέρασε νικηφόρα από την έδρα του Αγιαξ (0-1) χάρη στο δώρο-αυτογκόλ του Ταλιαφίκο, ενώ η ασταμάτητη και άκρως εντυπωσιακή Αταλάντα συνέχισε με το πόδι πατημένο στο γκάζι από την περασμένη σεζόν διαλύοντας την Μίντιλαντ στη Δανία με 4-0!

Τα αποτελέσματα

1ος όμιλος

Σάλτσμπουργκ - Λοκομοτίβ Μόσχας 2-2 (50' Γιουνούζοβιτς, 45' Σζομποσλάι - 19' Εντερ, 75' Λισακόβιτς)

Μπάγερν Μονάχου - Ατλέτικο Μαδρίτης 4-0 (28', 72' Κομάν, 41' Γκορέτσκα, 66' Τολισό)

2ος όμιλος

Ρεάλ Μαδρίτης - Σαχτάρ Ντόνετσκ 2-3 (54' Μόντριτς, 59' Βινίσιους - 29' Τετέ, 33' αυτ. Βαράν, 42' Σόλομον)

Ιντερ - Γκλάντμπαχ 2-2 (49', 90' Λουκάκου - 62' πέν. Μπενσεμπαϊνί, 85' Χόφμαν)

3ος όμιλος

Ολυμπιακός - Μαρσέιγ 1-0 (91' Χασάν)

Μάντσεστερ Σίτι - Πόρτο 3-1 (21' πέν. Αγουέρο, 65' Γκιουντογκάν, 74' Φεράν Τόρες - 14' Λουίς Ντίας)

4ος όμιλος

Αγιαξ - Λίβερπουλ 0-1 (36' αυτ. Ταλιαφίκο)

Μίντιλαντ - Ατάλαντα 0-4 (26' Σαπάτα, 36' Γκόμες, 42' Μουριέλ, 89' Μίραντσουκ)

Ρεαλ ΜαδρίτηςΑτλέτικο ΜαδρίτηςΣαχτάρ ΝτόνετσκΜάντσεστερ ΣίτιΙντερΓκλάντμπαχΠόρτοΛίβερπουλChampions LeagueΑγιαξΜπάγερν Μονάχου