Αθλητισμός|22.10.2020 16:15

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ ρίχνονται στη μάχη των ομίλων του Europa League με Ομόνοια και Μπράγκα

Newsroom

Μετά τη μεγάλη προσπάθεια στα προκριματικά του Champions League ο ΠΑΟΚ επιστρέφει στους ομίλους του Europa League το απόγευμα της Πέμπτης (22/10, 19.55, Cosmote Sports 3 HD) κόντρα στην Ομόνοια. Οσα συνέβησαν στις μεγάλες προκρίσεις επί των Μπεσίκτας και Μπενφίκα, αλλά και στον αποκλεισμό από την Κράσνονταρ, ανήκουν στο παρελθόν για τον Αμπέλ Φερέιρα και τους παίκτες του. Στους ομίλους του Europa επιστρέφει και η ΑΕΚ που φιλοξενείται (22.00, Cosmote Sport 2) στην Πορτογαλία από την Μπράγκα με στόχο να διατηρήσει το εκτός έδρας αήττητο δέκα αγώνων που έχει στη διοργάνωση.

Το παιχνίδι της Τούμπας είναι διαφορετικό από τα τρία προηγούμενα δεδομένου ότι είναι το φαβορί αλλά λόγω της πίεσης που υπάρχει για νίκη, καθώς ο ΠΑΟΚ σε έναν όμιλο με Αϊντχόφεν, Γρανάδα και Ομόνοια, είναι δεδομένο πως θα χρειαστεί έξι βαθμούς στα ματς με τους Κύπριους, προκειμένου να διεκδικήσει την πρόκριση στους «32» του Europa League.

Ελ Καντουρί και Κρέσπο έμειναν εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού, ενώ όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη (21/10) προέκυψε κι ένα νέο κρούσμα κορονοϊού σε ποδοσφαιριστή, ο οποίος φυσικά έχει απομονωθεί, βρίσκεται σε καραντίνα και δεν υπολογίζεται. Ο Φερέιρα δύσκολα θα αλλάξει το σχηματισμό με τους τρεις στην άμυνα και αν επιβεβαιωθεί αυτό, είναι πιθανό να έχει την ίδια ενδεκάδα, με το πρόσφατο παιχνίδι με την ΑΕΚ, χωρίς να αποκλείονται κάποιες μικρές διαφοροποιήσεις.

Όσον αφορά την Ομόνοια, μετά τον αποκλεισμό της από τον Ολυμπιακό στα πλέι οφ του Champions League, ξέρει ότι μπαίνει στον συγκεκριμένο όμιλο του Europa League, ούσα το απόλυτο αουτσάιντερ. Στο πρωτάθλημα της Κύπρου βρίσκεται στη δεύτερη θέση, την περασμένη Κυριακή, νίκησε με 1-2 στην έδρα του Εθνικού Άχνας και ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη, με 24 ποδοσφαιριστές. Με «οδηγό» της την άμυνα θα πορευτεί και απόψε στην Τούμπα, ελπίζοντας σε ένα θετικό αποτέλεσμα, το οποίο θα της επιτρέψει να ονειρεύεται καλύτερη συνέχεια στη διοργάνωση.

Εκκίνηση στην Πορτογαλία

Δύο ώρες αργότερα (22.00, θα αρχίσει το ταξίδι και της ΑΕΚ στους ομίλους της φετινής διοργάνωσης. Η αφετηρία θα γίνει στην Πορτογαλία, όπου η ομάδα του Καριέρα θα αντιμετωπίσει την Μπράγκα με στόχο να συνεχίσει το αήττητο εκτός έδρας σερί εννιά ετών στο στο Europa League! Η ΑΕΚ έχασε τελευταία φορά μακριά από το γήπεδό της στις 20 Νοεμβρίου 2011 από τη Λοκομοτίβ Μόσχας κι έκτοτε σε δέκα αγώνες μέτρησε πέντε νίκες (οι τρεις στις ισάριθμες τελευταίες εξόδους της) και ισάριθμες ισοπαλίες. 

Με 3-5-2 αναμένεται να παραταχθούν οι Kιτρινόμαυροι και τον Τσιντώτα κάτω από τα δοκάρια. Στην τριάδα των στόπερ υπάρχει μία θέση ανοιχτή, με τους Τσιγκρίνσκι, Νεντσελτσεάρου να είναι φαινομενικά οι σίγουροι και τους Σβάρνα (φαβορί), Χνιντ να διεκδικούν την τρίτη. Οι Βασιλαντωνόπουλος και Λόπες θα είναι οι δύο μπακ χαφ, με τους Κρίστιτσιτς, Μάνταλο, Σάκχοβ στο κέντρο, ενώ στην κορυφή δίπλα στον Λιβάγια τον πρώτο λόγο έχει ο Ολιβέιρα αντί του Ανσαριφάρντ. 

Για την Μπράγκα, εκτός μάχης βρίσκονται οι Ρούι Φόντε, αμφίβολη είναι η παρουσία και του Νίκο Γκαϊτάν. Η ενδεκάδα με την οποία πιθανότατα θα αρχίσουν το ματς οι Πορτογάλοι θα αποτελείται από τους Ματέους, Εσκάγιο, Βιάνα, Κάρμα, Σεγκέιρο, Κάστρο, Φρανσέρχιο, Όρτα, Μεδέιρος, Γκαλένο και Παουλίνιο.

ΜπράγκαΟμόνοια ΛευκωσίαςΑΕΚΠΑΟΚποδόσφαιροEuropa League