Αθλητισμός|23.10.2020 00:10

Ο Ολιβέιρα τα έχανε, η Μπράγκα τα έβαζε και η ΑΕΚ άρχισε με ήττα στο Europa League

Newsroom

Το όνειρο της ΑΕΚ μετετράπη σε εφιάλτη στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League. Η Ενωση ταξίδεψε στην Πορτογαλία προκειμένου να διατηρήσει το εντυπωσιακό αήττητο σερί των δέκα αγώνων που είχε στη διοργάνωση αλλά εν τέλει επιστρέφει στην Αθήνα πληγωμένη από την Μπράγκα έχοντας υποστεί μια βαριά ήττα με 3-0 που όμως δεν της άξιζε. Ο Δικέφαλος είχε ευκαιρίες για να σκοράρει αλλά είχε και μοιραίο παίκτη τον Πορτογάλο φορ Νέλσον Ολιβέιρα, ο οποίος σπατάλησε όσες του δόθηκαν.

Η ΑΕΚ άρχισε το παιχνίδι με διάθεση όχι μόνο για να αμυνθεί σωστά αλλά και για να χτυπήσει την Μπράγκα στις αδυναμίες της. Και τουλάχιστον σε δύο περιπτώσεις με τον Ολιβέιρα έφτασε κοντά στο γκολ: αρχικά στο 4' και κυρίως στο 42' οπότε ο Πορτογάλος φορ έχασε σπουδαία ευκαιρία.

Κι αντί για το 0-1, έγινε το 1-0 καθώς έπειτα από σέντρα ακριβείας του Εσγκάιο, ο επερχόμενος Γκαλένο με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τσιντώτα στο 44'. Ηδη πάντως η Μπράγκα από το 38' είχε ρίξει μια προειδοποιητική βολή στην ΑΕΚ καθώς απείλησε να σκοράρει με πανομοιότυπο τρόπο και κεφαλιά του Φρανσέρζιο που κατέληξε ελάχιστα άουτ.

Στο 49' η ΑΕΚ απείλησε με τον Τσιγκρίνσκι που δεν μπόρεσε να σκοράρει από κοντά, ενώ η Μπράγκα έφτασε κοντά στο γκολ σε τρεις περιπτώσεις στο τετράλεπτο 57'-61'. 

Στο 63' ο Ολιβέιρα ήταν και πάλι άστοχος όταν πήρε την μπάλα έπειτα από εξαιρετική συνεργασία του Λιβάγια με τον Τάνκοβιτς αλλά το σουτ που έκανε ήταν άστοχο από πλάγια θέση και με τον τερματοφύλακα εκτός θέσης.

Κι αφού η Ενωση σπατάλησε ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει, η Μπράγκα δεν της το συγχώρησε. Στο 78' ο Γκαλένο έκανε καταπληκτική προσπάθεια και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε προς τον Παουλίνιο, ο οποίος σούταρε εύστοχα κι έγραψε το 2-0.

Το... μαρτύριο όμως δεν είχε τελειώσει για την ΑΕΚ που κατέρρευσε και δέχθηκε και τρίτο γκολ στο 88' με τον Χόρτα έπειτα από γρήγορη ανάπτυξη και έναν εξαιρετικό συνδυασμό των Πορτογάλων που έφτασαν σε ένα άνετο 3-0.

Μπράγκα: Ματέους, Εσγκάιο, Μπρούνο Βιάνα, Κάρμουν, Σικέιρα, Αντρέ Κάστρο (90' Γκιγιέρμε), Φρανσέρζιο (84' Μούρα), Μεδέιρο (59' Χόρτα - 90' Νοβάις), Γκαλένο (84' Αλ Μουσράτι), Παουλίνιο. 

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι (62' Τάνκοβιτς), Νεντελτσεάρου, Λόπες, Βασιλαντωνόπουλος, Κρίστιτσιτς, Σάκχοβ, Μάνταλος, Ανσαριφάρντ (62' Λιβάγια-89' Μαχαίρας), Ολιβέιρα.

Europa LeagueΑΕΚΜπράγκαποδόσφαιρο