Αθλητισμός|26.10.2020 22:24

Ολυμπιακός: Με κορονοϊό ο Μπα και ο Σουντανί - Το αποκάλυψε ο Μαρτίνς

Newsroom

Ο Πέδρο Μαρτίνς επιβεβαίωσε εκείνο που κυκλοφορούσε ως φήμη τις προηγούμενες ώρες. Η αιφνιδιαστική απουσία του Μπα και του Σουντανί από την αποστολή του Ολυμπιακού που ταξίδεψε στην Πορτογαλία για το παιχνίδι με την Πόρτο για τη 2η αγωνιστική του Champions League, «μύριζε» κορονοϊό καθώς η δραματική αύξηση των κρουσμάτων σε ολόκληρη τη χώρα απεικονίζεται πλέον και στον αθλητισμό όπου τα κρούσματα ολοένα και αυξάνονται.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, που ήδη δεν έχει στη διάθεσή του και τον Καμαρά, ο οποίος επίσης έχει νοσήσει με κορονοϊό, ερωτηθείς για την απουσία των δύο παικτών απάντησε ότι «οι λόγοι για τους οποίους οι Μπα και Σουντανί έμειναν στην Αθήνα ήταν λόγω κορονοϊού. Εδώ και δύο μέρες είναι θετικοί στο τεστ που έκαναν και για αυτό έμειναν πίσω».

Από εκεί και πέρα, ο Πέδρο Μαρτίνς δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου: «Έχω μάθει πως έχει μεταφερθεί διαφορετικά κάτι που είπα στον Τύπο της Πορτογαλίας. Δεν είπα ποτέ πως θα προκριθούμε εμείς. Είπα ότι υπάρχουν τρεις πολύ δυνατές ομάδες στον όμιλο για μία θέση. Το παιχνίδι απέναντι στην Πόρτο θα είναι δυνατό όπως και με την Μαρσέιγ. Εμείς έχουμε προετοιμαστεί και ξέρουμε πως θα παίξουμε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, με ποιότητα και το παιχνίδι θα είναι δύσκολο».

Τι περιμένει να δει από την Πόρτο: «Το παιχνίδι θα είναι δύσκολο και ισορροπημένο, υπάρχουν στιγμές που η Πόρτο θα είναι ανώτερη άλλες στιγμές θα είμαστε εμείς. Είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι και γεμάτοι αυτοπεποίθηση. Θα πρέπει εμείς να πάρουμε τις αποφάσεις για το πως θα το αντιμετωπίσουμε».

Για το ότι θα υπάρχει κόσμος στο γήπεδο: «Δεν νιώθουμε πίεση. Είναι πολύ καλό το γεγονός πως θα υπάρχει κόσμος στο γήπεδο, χρειαζόμαστε τον κόσμο στο γήπεδο».

Για την αναβολή με τον ΠΑΟΚ: «Είχαμε ευρωπαϊκό παιχνίδι την Τρίτη, ο ΠΑΟΚ είχε την Πέμπτη και έτσι δεν μπορούσε να γίνει το παιχνίδι την Κυριακή».

Κονσεϊσάο: «Ξέρουμε πώς παίζουν οι ομάδες του Μαρτίνς»

Από την πλευρά του ο προπονητής της Πόρτο και πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ Σέρτζιο Κονσεϊσάο δήλωσε: «Ξέρουμε πώς παίζουν οι ομάδες του Μαρτίνς και αυτό δεν θα αλλάξει πολύ. Πρέπει να δούμε τον Ολυμπιακό ως μία ομάδα που έχει πολλές συμμετοχές στο Champions League, που είναι συνηθισμένη σε αυτό το επίπεδο. Θα πρέπει να συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι η διοργανώτρια προστατεύει τις ομάδες της ενόψει των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, καθώς ανέβαλε το σημαντικό ματς που είχαν κόντρα στον ΠΑΟΚ. Αυτό από μόνο του λέει πολλά γι' αυτήν την προστασία με το βλέμμα στην Ευρώπη, καθώς οι ομάδες αισθάνονται πιο φρέσκες».

Και πρόσθεσε: «Αντίθετα, εμείς θα έχουμε τρεις-τέσσερις ημέρες προετοιμασία. Θα είναι πιο φρέσκοι από εμάς. Είναι μια έμπειρη και καλοδουλεμένη ομάδα από ένα προπονητή που τον γνωρίζουμε και έχει 7/7 νίκες από την αρχή της σεζόν. Είναι μια καλή ομάδα που νίκησε τη Μαρσέιγ για το Champions League. Ξέρουν ότι θα συναντήσουν δυσκολίες γιατί θέλουμε να νικήσουμε το ματς».

Για τις στημένες φάσεις: «Πρέπει να πάμε το ματς εκεί που θέλουμε με τη στρατηγική που έχουμε επιλέξει. Ο Τέλες που ήταν ο εκτελεστής των στημένων φάσεων έχει φύγει, έτσι πρέπει να βάλουμε άλλον παίκτη για αυτές τις σημαντικές στιγμές. Τα ισορροπημένα ματς κρίνονται από τέτοιες στιγμές. Η δουλειά μπορεί να αναπληρώσει την απουσία οποιουδήποτε παίκτη».

Για την άποψη του Πέδρο Μαρτίνς ότι ο Ολυμπιακός θα προκριθεί: «Δεν χρειάζεται να κάνω κάτι άλλο. Είναι η άποψη του Πέδρο. Έχει αυτοπεποίθηση, είναι η γνώμη του».

Για τη σημασία μιας εντός έδρας νίκης: «Είναι πάντα σημαντικό. Είναι πολύ σημαντικό να νικάς τα ματς εντός έδρας».

Για τη σταδιακή επιστροφή κόσμου στα πορτογαλικά γήπεδο, καθώς στο Ντραγκάο θα επιτραπεί η προσέλευση 3.750 θεατών: «Μου αρέσει η απόφαση αυτή και κρίμα που άργησε».

Champions LeagueΟλυμπιακόςΠέδρο ΜαρτίνςΠόρτοΣέρτζιο Κονσεϊσάο