Αθλητισμός|27.10.2020 21:00

Χάνει τους Ολυμπιακούς Αγώνες ο παγκόσμιος πρωταθλητής στα 100 μέτρα

Newsroom

Με διετή αποκλεισμό από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα τιμωρήθηκε ο Κρίστιαν Κόουλμαν, παγκόσμιος πρωταθλητής στα 100 μέτρα και εκ των ταχύτερων στον πλανήτη στη μετά Γιουσέιν Μπολτ εποχή (έχει ρεκόρ 9.76 από τον Σεπτέμβριο του 2019). Ο Αμερικανός σπρίντερ παραβίασε τους κανονισμούς περί ντόπινγκ και θα χάσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, όπου μάλιστα θεωρείτο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο.

Ο Κόουλμαν, ο οποίος ήταν «απών» από τρία αντι-ντόπινγκ τεστ, είχε τεθεί προσωρινά σε αναστολή από την AIU τον Ιούνιο. «Επιβάλλουμε στον αθλητή την ποινή αποκλεισμού δύο ετών, η οποία θα τελειώσει στις 13 Μαΐου 2022» αναφέρει η ανακοίνωση της Επιτροπής Ακεραιότητας (AIU) στην ιστοσελίδα της, ενώ προσθέτει: «Η απόφαση δεν είναι τελεσίδικη και είναι εφέσιμη στο CAS».

O Αμερικανός σπρίντερ αρχικά είχε ισχυριστεί ότι οι αρμόδιοι για τα τεστ δεν είχαν ακολουθήσει την προβλεπόμενη διαδικασία και μάλιστα απαίτησε από τη USADA να απολογηθεί, ωστόσο οι νεότερες παραβιάσεις του Κόουλμαν σε συνδυασμό με τις δύο από τις τρεις προηγούμενες που έγιναν στη διάρκεια ενός χρόνου, είχαν ως αποτέλεσμα τη βαριά καμπάνα στον αθλητή.

WADAντόπινγκΚριστιάν Κόουλμανστίβος