Αθλητισμός|28.10.2020 18:57

Καραγκούνης για Ριζούπολη: «Οργανωμένο σχέδιο - Μπήκαν μπράβοι στα αποδυτήρια»

Newsroom

Το περιβόητο ντέρμπι της Ριζούπολης το 2003 αποτελεί ένα από τα μελανότερα σημεία στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Γιώργος Καραγκούνης σε συνέντευξη που παραχώρησε αναφέρθηκε στην καριέρα του με Παναθηναικό, Ιντερ, Μπενφίκα και Φούλαμ, όπως βεβαίως και με την Εθνική ομάδα, ενώ έκανε αποκαλύψεις για όσα έγιναν στη Ριζούπολη και στο επεισοδιακό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό πριν από 17 χρόνια.

Ο Γιώργος Καραγκούνης μιλώντας στην ιστοσελίδα Beterades έκανε ειδική μνεία στην κατάκτηση του Euro 2004 και σε όσα βίωσε με την Εθνική. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως παρουσιάζουν οι αποκαλύψεις του σχετικά με το ντέρμπι της Ριζούπολης το 2003 με τον Ολυμπιακό που έκρινε τον τίτλο. Μάλιστα ο άλλοτε αρχηγός της Εθνικής και του Παναθηναϊκού έκανε λόγο για παρουσία μπράβων στα αποδυτήρια.

Τι έγινε στη Ριζούπολη;

«Η ομάδα τότε του Παναθηναϊκού ήταν για μένα μία από τις καλύτερες ομάδες που είχε ποτέ ο Παναθηναϊκός. Όταν έχει φτάσει δύο φορές στους «8». Όταν έχει φτάσει κοντά στο να πάει σε τελικό του Europa League και του Champions League. Εκεί είναι η συγκρίση. Τι να έχω για σύγκριση το ελληνικό πρωτάθλημα; Όσο για το ματς το συγκεκριμένο τα έχουμε πει και έχουν χιλιοειπωθεί. Ηταν όλα οργανωμένα, ώστε να γίνει όλο αυτό. Από τον αρχηγό της Αστυνομίας μέχρι τον τελευταίο. Μετά δουλεύανε όλοι στην αντίπαλη ομάδα. Οπότε καταλαβαίνετε. Φυσικά επηρέασε όλο αυτό».

Μπορεί να πει κανείς ότι ο Καραγκούνης πήγε στην έδρα της Φενέρμπαχτσε που ήταν καμίνι και δεν επηρεάστηκε; Γιατί να επηρεαστεί στη Ριζούπολη;

«Ήταν το ίδιο πιστεύετε εσείς; Δεν ήταν το ίδιο. Καμία σχέση. Δεν μπήκαν στα αποδυτήρια μπράβοι και τα έσπαγαν και έκαναν διάφορα. Και όλα αυτά που έγιναν στη Ριζούπολη. Στην Φενέρμπαχτσε κάναμε ζέσταμα. Στη Ριζούπολη δεν κάναμε ζέσταμα». 

Τι έχεις να πεις για τον Παναθηναϊκό;

«Στον Παναθηναϊκό μεγάλωσα και έζησα πολλά. Βραδιές στο Τσάμπιονς Λιγκ, ειδικά με την απίστευτη ομάδα που είχαμε από το 2000 μέχρι το 2003. Ο Παναθηναϊκός είναι πάνω απ’ όλα και πάνω από πρόσωπα. Αυτό που εισπράττω από τον κόσμο είναι η αγάπη. Μένω σε αυτό. Τα υπόλοιπα είναι περασμένα – ξεχασμένα. Έπαιξα στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου. Κρατάω τα θετικά, όχι τα αρνητικά».

ποδόσφαιροΡιζούποληΠαναθηναϊκόςΓιώργος ΚαραγκούνηςΟλυμπιακός