Αθλητισμός|29.10.2020 22:09

Η ΑΕΚ άξιζε κάτι καλύτερο με Λέστερ αλλά έμεινε κολλημένη στο μηδέν

Newsroom

Η ποιότητα και η αποτελεσματικότητα της Λέστερ έκριναν την αναμέτρηση με την ΑΕΚ για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Η εξαιρετική αγγλική ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς επικράτησε 2-1 της Ενωσης στο ΟΑΚΑ καθώς μετουσίωσε σε γκολ τις φάσεις που δημιούργησε, σε αντίθεση με το σύνολο του Μάσιμο Καρέρα, που μολονότι βελτιώθηκε συγκριτικά με την καταστροφική πρεμιέρα κόντρα στην Μπράγκα, και πάλι ήταν αναποτελεσματική στις μεγάλες φάσεις που δημιούργησε κυρίως με τον Λιβάγια και τον Τάνκοβιτς.

Η ΑΕΚ παρά την προσπάθεια που κατέβαλλε, δεν απέφυγε την ήττα που την κράτησε στο μηδέν στη βαθμολογία του ομίλου, όπου έχουν πάρει ήδη ισχυρό προβάδισμα για την πρόκριση τα δύο φαβορί, η Λέστερ και η Μπράγκα (επικράτησε στο άλλο ματς της Ζόρια με 2-1) οι οποίες ήδη βρίσκονται στο +6. Πλέον οι Κιτρινόμαυροι θα παίξουν τα ρέστα τους για να ξαναμπούν στο παιχνίδι της πρόκρισης στα δύο επερχόμενα παιχνίδια με την ουκρανική Ζόρια.

Το παιχνίδι στο ξεκίνημά του ήταν ισορροπημένο αλλά μια λανθασμένη εκτίμηση του Τσιντώτα που ανέτρεψε δίχως λόγο τον Βάρντι εντός περιοχής, έδωσε την ευκαιρία στη Λέστερ να ανοίξει το σκορ στο 18' με εκτέλεση πέναλτι. Ο Βάρντι δεν αστόχησε και το 0-1 έφερε την ΑΕΚ σε δύσκολη θέση.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει και έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες για να σκοράρει με τον Λιβάγια στο 27' και στο 28'.

Το... έργο δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο για την ομάδα του Καρέρα όταν στο 39' ο Τσάουντρι με σουτ μέσα από την περιοχή έγραψε το 0-2.

Το παιχνίδι έμοιαζε χαμένο για την ΑΕΚ, που όμως στο β' ημίχρονο μπήκε στο γήπεδο αποφασισμένη για να παρουσιάσει καλύτερο και πιο επιθετικό πρόσωπο. Και στο 48' ο Μάνταλος... έσκαψε καταπληκτικά προς τον Τάνκοβιτς, ο οποίος μείωσε σε 1-2 βάζοντας και πάλι την Ενωση στο ματς.

Μάλιστα στο 50' η ΑΕΚ λίγο έλειψε να φέρει το ματς στα ίσια αλλά και πάλι ο συνδυασμός του εξαιρετικού Μάνταλου με τον δραστήριο Τάνκοβιτς δεν είχε το ίδιο αποτέλεσμα καθώς ο Σουηδός τούτη τη φορά έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Εκτοτε όμως η Λέστερ, που θορυβήθηκε, δεν επέτρεψε στην ΑΕΚ να την απειλήσει. Αντιθέτως, είχε δοκάρι με τον Ουντέρ στο 64' στην τελευταία σημαντική φάση του ματς...

ΑΕΚ (Καρέρα): Τσιντώτας, Μπακάκης (85' Σαμπανάτζοβιτς), Σβάρνας, Νεντελτσιάρου, Ινσούα (86' Μαχαίρας), Λόπες, Σάκχοβ (85' Βασιλαντωνόπουλος), Κρίστιτσιτς, Μάνταλος, Λιβάγια (46' Τάνκοβιτς), Ανσαριφάρντ (46' Ολιβέιρα).

Λέστερ (Ρότζερς): Σμάιχελ, Ολμπράιτον, Φοφανά, Μόργκαν, Φουκς (46' Τόμας), Τζάστιν, Τσάουντρι (66' Μεντί), Τίλεμανς, Ουντέρ (66' Πρατς), Μάντισον (74' Μπαρνς), Βάρντι (70' Ιχεανάντσο).

Βαθμολογία

1. Μπράγκα 6 (5-1)

2. Λέστερ 6 (5-1)

3. ΑΕΚ 0 (1-5)

4. Ζόρια 0 (1-5)

ΑΕΚEuropa LeagueποδόσφαιροΛέστερ