Αθλητισμός|31.10.2020 22:14

Λαμία - Παναθηναϊκός 0-2: Υπόθεση Καρλίτος η πρώτη νίκη του Τριφυλλιού

Newsroom

Ο Καρλίτος έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην πρώτη νίκη του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα της Super League. Ο Ισπανός μετέτρεψε σε προσωπική υπόθεση το παιχνίδι με τη Λαμία για την 7η αγωνιστική, σκόραρε δύο φορές (έφτασε τα τέσσερα γκολ στο πρωτάθλημα) και έβαλε τέλος σε μια άκρως αρνητική παράδοση πέντε σερί αγώνων δίχως νίκη (σε πρωτάθλημα και Κύπελλο), που είχε το Τριφύλλι απέναντι στην ομάδα της Φθιώτιδας από τη στιγμή που προβιβάστηκε στη μεγάλη κατηγορία.

Ο Παναθηναϊκός του Λάζλο Μπόλονι για πρώτη φορά από το ξεκίνημα της σεζόν ήταν κυρίαρχος στο γήπεδο από την αρχή μέχρι το τέλος, ήταν αποτελεσματικός σε άμυνα και επίθεση και έφτασε δίκαια και με ασφάλεια στο πρώτο τρίποντο. Πλέον οι «πράσινοι», που είχαν για πρώτη φορά στη διάθεσή τους και τον Βιγιαφάνιες, ο οποίος έπαιξε για λίγα λεπτά στο φινάλε, ευελπιστούν σε πιο καλές ημέρες, αρχής γενομένης από το επερχόμενο εξ αναβολής παιχνίδι με τον Απόλλωνα στο ΟΑΚΑ για τη 2η αγωνιστική την Τετάρτη 3/11. Αντιθέτως, η Λαμία παρέμεινε σε εξαιρετικά δυσμενή θέση έχοντας μόλις έναν βαθμό έπειτα από έξι αγώνες...

Η αποφασιστικότητα με την οποία μπήκε ο Παναθηναϊκός στο γήπεδο για να νικήσει και να πάρει το πρώτο τρίποντο στη σεζόν, φάνηκε από το γεγονός ότι πίεσε για το γκολ και κατόρθωσε μόλις στο 8' να ανοίξει το σκορ με κεφαλιά του Καρλίτος (0-1).

Η Λαμία πάντως προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα, και είχε μοναδική ευκαιρία για να ισοφαρίσει στο 20'. Ο Κουρμπέλης έκανε χέρι σε εναέρια μονομαχία εντός περιοχής, ο διαιτητής Παπαδόπουλος έσπευσε στο VAR για να δει τη φάση που του διέφυγε στην κανονική ροή και καταλόγισε πέναλτι, αλλά ο Διούδης μπλόκαρε την μπάλα στην εκτέλεση πέναλτι του Ρόμανιτς.

Κι ο Παναθηναϊκός αφού απέφυγε την ισοφάριση, έκτοτε δεν απειλήθηκε ξανά. Αντιθέτως, βρισκόταν διαρκώς προς την περιοχή της Λαμίας απειλώντας και με δεύτερο γκολ με Καρλίτος και Ζαγαρίτη στο 32', με Πούγγουρα στο 39', με Μαουρίσιο στο 40', με Χατζηγιοβάνη στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου.

Αυτή τη φορά «καθάρισε» το ματς

Τελικά το γκολ που έψαχνε από το πρώτο ημίχρονο το Τριφύλλι, ήρθε στο δεύτερο ημίχρονο και μάλιστα σε ένα διάστημα που η ομάδα του Μπόλονι είχε αρχίσει να βγάζει νευρικότητα στο γήπεδο. Στο 60' όμως οι «πράσινοι» αναπτύχθηκαν ωραία με τον Σαβιέρ και τον Μακέντα, ο Χατζηγιοβάνης σούταρε, ο Θεοδωρόπουλος απέκρουσε ασταθώς και ο επερχόμενος Καρλίτος με πλασέ από πλάγια θέση σκόραρε δις και έδωσε προβάδισμα ασφαλείας στην ομάδα του (0-2).

Ουσιαστικά ο Ισπανός έκανε αυτό που δεν συνέβη στα παιχνίδια με την ΑΕΛ και τον Βόλο, απέναντι στις οποίες ο ΠΑΟ είχε το προβάδισμα (1-0) αλλά το έχασε με γκολ στο φινάλε διότι δεν «καθάρισε» τα παιχνίδια νωρίτερα. 

Λαμία: Θεοδωρόπουλος, Σκόνδρας, Ασίγκμπα (46' Βιγιάλμπα), Αντέτζο, Βύντρα, Μπαχανάκ, Μπεχαράνο, Μπουλούλης (86' Σαραμαντάς), Ντέλετιτς, Καραμάνος (29' Αραμπούλι, 85' Τσούκαλος), Ρόμανιτς (74' Μπιανκόνι).

Παναθηναϊκός: Διούδης, Σάντσες, Πούγγουρας, Σένκεφελντ, Ζαγαρίτης, Κουρμπέλης, Μαουρίσιο, Σαβιέρ (88' Βιγιαφάνιες), Χατζηγιοβάνης (77' Μολό), Μακέντα (82' Αλεξανδρόπουλος), Καρλίτος (88' Καμπετσής).

Λαμία ΠΑΕSuperLeagueΠαναθηναϊκόςΚαρλίτοςποδόσφαιρο