Αθλητισμός|03.11.2020 11:34

Champions League: Για την υπέρβαση απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι ο Ολυμπιακός

Newsroom

Κανένα παιχνίδι δεν χάθηκε προτού παιχτεί. Οσο βαρύ κι αν είναι το όνομα του αντιπάλου, όσο μεγάλη κι αν είναι η φήμη της ομάδας και η χρηματιστηριακή αξία των παικτών, το ποδόσφαιρο έχει αποδείξει σε βάθος χρόνου ότι τίποτα δεν είναι απίθανο. Με αυτό το σκεπτικό ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει απόψε (3/11, 22.00, Cosmote Sport 2) τη Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα στο Μάντσεστερ για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Πρόκειται αναμφίβολα για το δυσκολότερο ματς του ομίλου αλλά και για εκείνο, που δεν υπάρχουν υψηλές απαιτήσεις. Ως εκ τούτου, οι «ερυθρόλευκοι» δεν βαρύνονται από το άγχος και την πίεση του αποτελέσματος.

Η Σίτι που ήδη έχει δύο νίκες στον όμιλο επί της Πόρτο και της Μαρσέιγ είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί όχι μόνο για την πρόκριση αλλά και για την πρωτιά, ενώ ο Ολυμπιακός φαίνεται ότι θα δώσει μεγάλη μάχη με την Πόρτο για το δεύτερο εισιτήριο. Κάθε θετικό αποτέλεσμα λοιπόν μετράει, ιδίως σε μια έδρα όπου η πορτογαλική ομάδα έφυγε με μηδέν βαθμούς στην πρεμιέρα. Το αν είναι εφικτό το θετικό αποτέλεσμα στο Ετιχαντ είναι άλλη υπόθεση και θα φανεί στη διάρκεια των 90 λεπτών και στην αγωνιστική κατάσταση στην οποία θα βρεθούν οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς, που έχουν ως οδηγό το μεγάλο «διπλό» που έκαναν την περασμένη σεζόν στο Λονδίνο απέναντι στην Αρσέναλ.

Το θετικό για τους Πειραιώτες είναι πως επί του παρόντος η Σίτι δεν έχει βρει ακόμη ρυθμό, ενώ ιδίως στην Premier League προβληματίζει με την αναποτελεσματικότητά της. Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να επαναπαυτεί απέναντι σε μια ομάδα του Γκουαρδιόλα με ηχηρά ονόματα στο δυναμικό της τα οποία στην καλή τους ημέρα κι εφόσον πατήσουν... γκάζι μπορούν να συντρίψουν οποιονδήποτε αντίπαλο.

Ο Πέδρο Μαρτίνς με την επιστροφή του Καμαρά, που ξεπέρασε τον κορονοϊό, ετοιμάζεται να επαναφέρει και πάλι το 4-3-3, με τον Σα στο τέρμα και στην άμυνα τους Ραφίνια (δεξιά), Χολέμπας (αριστερά) και στόπερ τους Σισέ και Σεμέντο. Την τριάδα των χαφ θα συνθέσουν οι Μπουχαλάκης, Εμβιλά, Καμαρά και στην επίθεση τριπλέτα θα αποτελέσουν οι Μασούρας, Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί.

Από την άλλη πλευρά, ο Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του επίσης με 4-3-3 και τους Έντερσον -Γουόκερ, Άκε, Ντίας, Κανσέλο - Γκιντογκάν, Ρόντρι, Ντε Μπρόινε, Μαχρέζ, Στέρλινγκ, Τόρες.

Το πρόγραμμα της ημέρας

1ος ΟΜΙΛΟΣ

Λοκομοτίβ Μόσχας - Ατλέτικο Μαδρίτης (19:55, COSMOTE SPORT 5 HD)

Ζάλτσμπουργκ - Μπάγερν Μονάχου (22:00, COSMOTE SPORT 8 HD)

Βαθμολογία

1. Μπάγερν 6

2. Ατλέτικο 3

3. Λοκομοτίβ 1

4. Ζάλτσμπουργκ 1

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Σαχτάρ Ντόνετσκ - Γκλάντμπαχ (19:55, COSMOTE SPORT 8 HD)

Ρεάλ Μαδρίτης - Ίντερ (22:00, COSMOTE SPORT 7 HD)

Βαθμολογία

1. Σαχτάρ 4

2. Γκλάντμπαχ 2

3. Ίντερ 2

4. Ρεάλ Μαδρίτης 1

3ος ΟΜΙΛΟΣ

Μάντσεστερ Σίτι - Ολυμπιακός (22:00, COSMOTE SPORT 2 HD)

Πόρτο - Μαρσέιγ (22:00, COSMOTE SPORT 3 HD)

Βαθμολογία

1. Μάντσεστερ Σίτι 6

2. Πόρτο 3

3. Ολυμπιακός 3

4. Μαρσέιγ 0

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Μίντιλαντ - Άγιαξ (22:00, COSMOTE SPORT 9 HD)

Αταλάντα - Λίβερπουλ (22:00, COSMOTE SPORT 4 HD)

Βαθμολογία

1. Λίβερπουλ 6

2. Αταλάντα 4

3. Άγιαξ 1

4. Μίντιλαντ 0

Μάντσεστερ ΣίτιΟλυμπιακόςποδόσφαιροChampions League