Αθλητισμός|03.11.2020 19:20

Χαμογελούν ξανά στον Παναθηναϊκό: Αγχωτική αλλά πολύτιμη δεύτερη σερί νίκη

Newsroom

Τα χαμόγελα επιστρέφουν στον Παναθηναϊκό έπειτα από ένα κάκιστο ξεκίνημα στη Super League. Οι «πράσινοι» εκμεταλλεύτηκαν το καλό μομέντουμ -απόρροια της αλλαγής προπονητή με την έλευση του πολύπειρου Λάζλο Μπόλονι- και μετά από πέντε σερί γκέλες με Αστέρα (1-0), ΑΕΛ (1-1), Αρη (0-1), ΟΦΗ (2-2) και Βόλο (1-1), αναθάρρησαν πανηγυρίζοντας μια αγχωτική αλλά δίκαιη νίκη επί του Απόλλωνα στο ΟΑΚΑ με 1-0 σε εξ αναβολής παιχνίδι για τη 2η αγωνιστική.

Το «τριφύλλι» προηγήθηκε νωρίς χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Χατζηγιοβάνη αλλά δεν είχε καλή απόδοση. Δεν είχε ρυθμό, δεν είχε ένταση και δεν κατόρθωσε να απειλήσει ουσιαστικά τον Απόλλωνα. Και στο φινάλε έφτασε και πάλι να παίζει με τη... φωτιά. Μόνο που αυτή τη φορά η τύχη δεν του γύρισε την πλάτη όπως συνέβη με την ΑΕΛ και με τον Βόλο. Οι «πράσινοι» διατήρησαν το πολύτιμο 1-0 μέχρι τέλους, πανηγύρισαν για δεύτερο σερί ματς μετά το «διπλό» στη Λαμία και έφτασαν στους εννέα βαθμούς παίρνοντας σημαντική βαθμολογική ανάσα.

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στο ξεκίνημά του με τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί να βρει χώρους για να απειλήσει τον Απόλλωνα. Εν τέλει για να φτάσουν οι «πράσινοι» στην επίτευξη ενός γκολ χρειάστηκαν ένα χέρι του Μπρούσιτς εντός περιοχής (ο Κουμπαράκης ειδοποιήθηκε από το VAR και είδε τη φάση σε video) και μια εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Χατζηγιοβάνη στο 27' που έγραψε το 1-0.

Ο Απόλλων προσπάθησε να απαντήσει άμεσα αλλά το σουτ του Ντομίνγκες αποκρούστηκε από τον Διούδη στο 29'. Το α' ημίχρονο μέχρι το φινάλε υπήρξε... υποτονικό, ενώ αναλόγως κινήθηκε και το διάστημα 46'-65' δίχως φάσεις και ρυθμό. Επαιξαν ρόλο πάντως και οι πολλές διακοπές λόγω τραυματισμών όπως στην περίπτωση του Τσιλούλη και του Αλεξανδρόπουλου.

Στο 65' η μονοτονία έσπασε με τον Σένκενφελντ να απειλεί με κεφαλιά στην πρώτη καλή στιγμή του β' ημιχρόνου.

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε το παιχνίδι με δέκα παίκτες λόγω αποβολής (με δεύτερη κίτρινη) του Μολό, ο οποίος έπαιξε ως δεξί μπακ ελλείψει άλλων επιλογών, ενώ απέφυγε το απόλυτο σοκ όταν η κεφαλιά του Λισγάρα κατέληξε λίγο άουτ στις καθυστερήσεις...

Παναθηναϊκός: Διούδης, Μολό, Σένκεφελντ, Πούγγουρας (77' Καραγιάννης), Ζαγαρίτης, Αλεξανδρόπουλος (57' Σερπέζης), Μαουρίσιο, Χατζηγιοβάνης, Σαβιέρ (77' Βιγιαφάνιες), Μακέντα (73' Αϊτόρ), Καρλίτος.

Απόλλων Σμύρνης: Βέρχουλστ, Μπαξεβανίδης (81' Λαγός), Ντομίνγκες, Λισγάρας, Μπρούσιτς, Τσαμπούρης, Μαρκ Φερνάντες (46' Ιωαννίδης), Σλίβκα, Φατιόν (73' Κολ), Μπεντινέλι, Τσιλούλης.

ποδόσφαιροΑπόλλων ΣμύρνηςΠαναθηναϊκόςSuper League