Αθλητισμός|04.11.2020 19:31

Super League: Πρώτη νίκη της ΑΕΛ με ανατροπή στα Γιάννενα

Newsroom

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον 19χρονο Δημήτρη Πινακά η ΑΕΛ πανηγύρισε μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη (1-2) με ανατροπή επί του ΠΑΣ Γιάννινα. Η θεσσαλική ομάδα βρέθηκε πίσω στο σκορ αλλά με δύο τέρματα του ταλαντούχου Πινακά, ο οποίος έφτασε τα τέσσερα γκολ στη Super League πήρε ένα πολύτιμο τρίποντο στη μάχη που δίνει για να ξεφύγει από την ουρά της βαθμολογίας. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της ΑΕΛ που είχε συγκομιδή μόλις δύο βαθμών στα πρώτα πέντε ματς του πρωταθλήματος.

Το πρώτο ημίχρονο έληξε δίχως γκολ με τις δυο ομάδες να χάνουν ευκαιρίες για να σκοράρουν. Στο β' ημίχρονο οι ισορροπίες άλλαξαν καθώς στο 55' αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο 18χρονος Λώλης. Παρά το γεγονός πάντως ότι ο ΠΑΣ έπαιζε με παίκτη λιγότερο κατόρθωσε να προηγηθεί στο σκορ με γκολ του Λεό στο 61' (1-0).

Η ΑΕΛ όμως βρήκε λύσεις και αντέδρασε άμεσα ισοφαρίζοντας με κεφαλιά του Πινακά στο 66' (1-1). Και η ολική ανατροπή ολοκληρώθηκε για τη θεσσαλική ομάδα στο 86', οπότε και πάλι ο Πινακάς με κεφαλιά νίκησε τον Χουτεσιώτη γράφοντας το τελικό 1-2.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Σάλιακας, Εραμούσπε, Παντελάκης, Πέρσμαν, Κάργας (87’ Μπρένερ), Ντομίνγκες (74’ Λιάσος), Λώλης, Ελευθεριάδης (46’ Σιόντης), Λεό (74’ Κρίζμαν), Παμλίδης (62’ Καρτάλης).

ΑΕΛ (Γρηγορίου): Νατζ, Μπέρτος (68’ Γρηγορόπουλος), Μιχαήλ (63’ Ντουρμισάι), Σπαρβ (78’ Κωστή), Φίλιπ, Μιλοσάβλιεβιτς, Πλατέλλας (79’ Γιουνές), Ηλιάδης, Μούζεκ, Νικολιάς (68’ Τόρζε), Πινακάς.

ΠΑΣ ΓιάννιναSuperLeagueΑΕΛποδόσφαιρο