Αθλητισμός|05.11.2020 19:25

Κορονοϊός: Συνεχίζονται Super League, Basket League και ευρωπαϊκά ματς παρά το lockdown

Newsroom

Το γενικό lockdown στη χώρα λόγω κορονοϊού δεν περιλαμβάνει τελικά λουκέτο στα πρωταθλήματα της Super League και της Basket League όπως και στις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις των ελληνικών ομάδων. Την ανακοίνωση έκανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

«Επιτρέπεται η διεξαγωγή των αγώνων της Super League, της Basket League και των ευρωπαϊκών αγώνων Champions League, Europa League, Euroleague, BCL, σύμφωνα με τα ειδικά πρωτόκολλα της FIFA, UEFA και Euroleague» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς, ο οποίος αναφορικά με την άθληση γενικότερα στη διάρκεια του lockdown διευκρίνισε ότι: «Αθλητική άσκηση προβλέπεται μόνο σε εξωτερικούς χώρους μέχρι τρία άτομα, συμπεριλαμβανομένου του προπονητή, σε ατομικά και μόνο αθλήματα όπως αντισφαίριση, η τοξοβολία, η ιστιοπλοΐα, η ποδηλασία και τα υπόλοιπα που έχουν ήδη ανακοινωθεί».

Επί της ουσίας, ικανοποιήθηκε το δίκαιο αίτημα των ομάδων καθώς ήδη τηρούν στα πρωταθλήματα της Super League και της Basket League τα υγειονομικά πρωτόκολλα που εφαρμόζονται στις διεθνείς διοργανώσεις. Σημειωτέον ότι και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες που επιβλήθηκε νέο lockdown, δεν μπήκε λουκέτο στα μεγάλα πρωταθλήματα.

Στο Κλ. Βικελίδης... επιστρέφει το Αρης-ΑΕΚ

Αμεσα η Super League, μετά τις διευκρινήσεις του υφυπουργού, εξέδωσε ανακοίνωση με την γνωστοποιεί ότι το ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής μεταξύ του Αρη και της ΑΕΚ που είχε μεταφερθεί στο ΔΑΚ Λαμίας λόγω του lockdown στη Θεσσαλονίκη, επιστρέφει στη φυσική έδρα του Αρη. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί την Κυριακή (8/11, 19.30) στο Κλ. Βικελίδης.

Η ανακοίνωση της Λίγκας αναφέρει: «Ανακοινώνεται ότι δυνάμει της Δ1α/Γ.Π.οικ. 69919 Κοινής Υπουργικής Απόφασης της 2-11-2020 η οποία δεν επέτρεψε τη διεξαγωγή του αγώνα Άρης-ΑΕΚ στη Θεσσαλονίκη, η Super League χθες 4/11/2020, εξετάζοντας όλες τις παραμέτρους, σε συνεννόηση με όλους τους αρμόδιους φορείς και τις δύο ομάδες (διαθεσιμότητα γηπέδου, άρτια κατάσταση αγωνιστικού χώρου, χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο της περιοχής κ.α.), όρισε τον αγώνα στο Δ.Α.Κ. Λαμίας "Αθ. Διάκος".

Σήμερα, κατόπιν του διαγγέλματος του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και των διευκρινίσεων του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκου Χαρδαλιά και δεδομένου ότι πλέον ισχύουν κοινές προϋποθέσεις για όλα τα γήπεδα της χώρας, η Super League ενεργώντας άμεσα, ορίζει τον αγώνα Άρης-ΑΕΚ, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Super League Interwetten, στο γήπεδο "Κλεάνθης Βικελίδης" την Κυριακή 8 Νοεμβρίου και ώρα 19:30».

Οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά για τον αθλητισμό στο 09.57

ΚορονοϊόςBasket LeagueEuroleagueChampions LeagueEuropa LeagueBasketball Champions LeagueSuperLeaguelockdown