Αθλητισμός|07.11.2020 00:45

ΑΕΚ: Μαγική τριπλέτα Λιβάγια, Τάνκοβιτς, Μάνταλου και μεγάλο «διπλό» δίχως... Ζόρια

Γιάννης Σκόκας

Με τέτοιον Λιβάγια η ΑΕΚ δεν φοβάται κανέναν! Ο Κροάτης έκανε... μάγια (δύο γκολ και μια ασίστ) στην Ουκρανία και έχοντας για συμπαραστάτες τους εξαιρετικούς Τάνκοβιτς και Μάνταλο, η Ενωση έφτασε σε μια μεγάλη νίκη επί της ουκρανικής Ζόρια με 4-1. Οι Κιτρινόμαυροι ήταν καταιγιστικοί από την αρχή μέχρι το τέλος του ματς και πήραν τους πρώτους βαθμούς στο Europa League ευελπιστώντας σε ολική ανατροπή καθώς η επιβλητική νίκη της Λέστερ επί της Μπράγκα (4-0) στο άλλο ματς του ομίλου ξαναβάζει την ΑΕΚ στο παιχνίδι της πρόκρισης (Βαθμολογία: Λέστερ 9, Μπράγκα 6, ΑΕΚ 3, Ζόρια 0).

Η Ενωση παρά τις απουσίες και τα προβλήματα που προέκυψαν, με σημαντικότερα την απουσία του προπονητή της Μάσιμο Καρέρα, ο οποίος έμεινε στην Αθήνα λόγω ασθένειας (βρισκόταν διαρκώς σε ανοιχτή γραμμή με τον συνεργάτη του Τζιανλούκα Κολονέλο που ανέλαβε χρέη head coach) και του Μπακάκη, ο οποίος νόσησε με κορονοϊό, έκανε σπουδαίο παιχνίδι και έδειξε ότι σε προηγούμενα αρνητικά αποτελέσματα αδίκησε τον εαυτό της. Το 1-4 επί της Ζόρια αποτελεί την ευρύτερη εκτός έδρας νίκη της ΑΕΚ σε ευρωπαϊκό ματς, μαζί με το 1-4 επί της Μακάμπι Χάιφα το 2002.

H AEK έκανε ιδανική εκκίνηση κι έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις της και μόλις στο 7' άνοιξε το σκορ (0-1). Ο Λιβάγια κινήθηκε εξαιρετικά, είδε την κίνηση και πάσαρε στον Τάνκοβιτς, ο οποίος με πλασέ σκόραρε για την Ενωση. 

Η πίεση της ΑΕΚ συνεχίστηκε παρά το προβάδισμα. Και αφού πρώτα ο Τάνκοβιτς έχασε ευκαιρία για να σκοράρει στο 15', ο Μάνταλος στο 34' «έγραψε» το 0-2 με εξαιρετικό τελείωμα αφού προηγουμένως ο Λιβάγια και ο Τάνκοβιτς είχαν αλλάξει θαυμάσια την μπάλα.

Το... πάρτι της ΑΕΚ συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο καθώς στο 54' ο Λιβάγια έκανε ατομική προσπάθεια, μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και με δυνατό συρτό σουτ πέτυχε το 0-3 κι έβαλε το κερασάκι στην εξαιρετική του εμφάνιση.

H Ζόρια μείωσε στο 80' με τον Κορτσέγκιν με ωραίο δυνατό σουτ (1-3) αλλά η ΑΕΚ με τη σέντρα, άλλαξε εξαιρετικά την μπάλα, ο Βασιλαντωνόπουλος βγήκε μόνος απέναντι στον Σεβτσένκο πλάσαρε και ο επερχόμενος Λιβάγια πρόσθεσε ένα δεύτερο γκολ στη συλλογή του γράφοντας το τελικό 1-4.

Ζόρια (Σκρίπνικ): Σεφτσένκο, Σίγκανικς, Χάνα, Βέρνιντουμπ, Κομτσενόφσκι (59' Φαβόροφ), Ιβανισένια, Γιουρτσένκο, Κοτσέρχιν, Καμπάγεφ (59' Γκλάντκι), Λούνοφ (46' Ναζαρίνια), Γκρόμοφ (46' Σαγιαντμανές)

ΑΕΚ (Κολονέλο): Τσιντώτας, Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσιάρου, Σβάρνας, Ινσούα, Βασιλαντωνόπουλος, Κρίστιτσιτς (85' Γαλανόπουλος), Σάκχοφ (70' Σαμπανάτζοβιτς), Μάνταλος (85' Μπότος), Τάνκοβιτς (75' Ανσαριφάρντ), Λιβάια

ΖόριαποδόσφαιροΑΕΚEuropa League