Αθλητισμός|06.11.2020 18:20

Εξι κρούσματα κορονοϊού στην ΑΕΚ, αναβάλλεται το παιχνίδι με τον Αρη

Newsroom

Ο κορονοϊός έπληξε την ΑΕΚ που μετά τον Μιχάλη Μπακάκη έβγαλε άλλα έξι θετικά κρούσματα! Λίγες ώρες μετά το νικηφόρο ματς της Ενωσης στην Ουκρανία με τη Ζόρια (1-4), τα τεστ στα οποία υποβλήθηκε η αποστολή της ομάδας αμέσως μετά την άφιξή της στην Αθήνα, έδειξαν ότι τέσσερις παίκτες και δυο μέλη του τεχνικού τιμ είναι θετικοί σε Covid-19.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ ΑΕΚ θετικοί είναι οι Μάνταλος, Σβάρνας, Σάκχοβ και Χνιντ, ενώ είχε προηγηθεί ο Μπακάκης, ο οποίος δεν είχε ταξιδέψει στην Ουκρανία. Επίσης, στην Αθήνα έμεινε και ο προπονητής της Ενωσης Μάσιμο Καρέρα λόγω του ότι ανέβασε πυρετό. Το τεστ κορονοϊού όμως έδειξε ότι είναι αρνητικός. Με δεδομένο πλέον ότι περισσότεροι από τρεις παίκτες έχουν νοσήσει, σύμφωνα με όσα προβλέπει το πρωτόκολλο υγιεινής της Super League, το επερχόμενο ντέρμπι με τον Αρη στο Κλ. Βεκελίδης που είναι προγραμματισμένο για την Κυριακή (8/11) θα αναβληθεί. Ηδη για την 8η αγωνιστική έχει αναβληθεί επισήμως και το παιχνίδι του Βόλου με τον Αστέρα καθώς η θεσσαλική ομάδα έχει περισσότερα από δέκα κρούσματα... 

Η ανακοίνωση της ΑΕΚ​​​​​​

​Η ανακοίνωση της ΑΕΚ αναφέρει τα εξής: «Η ΠΑΕ AEK με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης ανακοινώνει ότι στον έλεγχο ανίχνευσης κορονοϊού, στον οποίο υποβλήθηκαν το πρωί όλα τα μέλη της αποστολής της ομάδας, αμέσως μετά την επιστροφή από την Ουκρανία για τον αγώνα του Europa League με τη Ζόρια, δύο μέλη του τεχνικού επιτελείου και τέσσερις ποδοσφαιριστές βρέθηκαν θετικοί στον ιό Covid-19. Οι ποδοσφαιριστές που βρέθηκαν θετικοί είναι οι Πέτρος Μάνταλος Στράτος Σβάρνας, Γεβχέν Σάκχοφ και Νασίμ Χνιντ.

Η ΠΑΕ AEK, ακολουθώντας πιστά τα όσα προβλέπονται στο υγειονομικό πρωτόκολλο, ενημέρωσε τoυς αρμόδιους φορείς, τη Super League και προέβη ήδη σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες. Τα έξι μέλη της ομάδας μας έχουν ήδη ενημερωθεί και απομονωθεί και θα ακολουθήσει μέσα στο προβλεπόμενο διάστημα και νέος έλεγχος τόσο του ποδοσφαιρικού τμήματος όσο και των υπόλοιπων μελών, που ακολούθησαν την αποστολή για τον αγώνα με τη Ζόρια. Η προπόνηση της ομάδας στα Σπάτα αναβλήθηκε. Ευχές σε όλους για ταχεία ανάρρωση και γρήγορη επιστροφή στα Σπάτα από σύσσωμη την κιτρινόμαυρη οικογένεια».

Πέτρος ΜάνταλοςΚορονοϊόςΕβγέν ΣάκχοβΣτράτος ΣβάρναςΝασίμ ΧνιντποδόσφαιροΑΕΚ