Αθλητισμός|12.11.2020 20:22

ATP Finals: Ομιλος «φωτιά» για Τσιτσιπά με Ναδάλ, Τιμ και Ρούμπλεβ

Newsroom

Η κουτσουρεμένη λόγω κορονοϊού σεζόν στο τένις ολοκληρώνεται με το λαμπερό ATP Finals που θα φιλοξενηθεί στο Λονδίνο από τις 15 ως τις 22 Νοεμβρίου. Εκεί όπου το 2019 ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγύρισε τον πρώτο μεγάλο τίτλο της καριέρας του, επιστρέφει για να υπερασπιστεί το στέμμα του. Η κλήρωση για το τελευταίο σημαντικό τουρνουά της σεζόν όπου συμμετέχουν οι κορυφαίοι του έτους, πραγματοποιήθηκε και φέρνει αντιμέτωπο στον όμιλο τον κορυφαίο Ελληνα τενίστα με τον θρυλικό Ισπανό Ράφα Ναδάλ, τον Ντομινίκ Τιμ και τον Αντρέι Ρούμπλεβ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, νούμερο 6 στον κόσμο, κληρώθηκε στον δεύτερο όμιλο (με την ονομασία Group London 2020 διότι συμπληρώνονται 50 χρόνια από το παρθενικό ATP Finals) και θα κληθεί ν' αντιμετωπίσει τον κάτοχο 20 Grand Slams Ναδάλ, τον θριαμβευτή του φετινού US Open και νο. 3 στον κόσμο, Αυστριακό Τιμ και τον ανερχόμενο Ρώσο,  νο.8 στην ATP, Ρούμπλεβ.

Στον πρώτο όμιλο (με την ονομασία Tokyo 1970 για να τιμηθεί το πρώτο τουρνουά στα χρονικά της λαμπερής διοργάνωσης) βρίσκεται ο κορυφαίος στον κόσμο αυτή τη στιγμή, Νόβακ Τζόκοβιτς, μαζί με τους εξαιρετικούς Ντανίλ Μεντβέντεβ, Αλεξάντερ Ζβέρεβ και Ντιέγκο Σβάρτσμαν.  Οι αγώνες στο Λονδίνο αρχίζουν την προσεχή Κυριακή, 15 Νοεμβρίου. 

T

Αντρέι ΡούμπλεφΝτανίλ ΜεντβέντεφΡάφαελ ΝαδάλΝόβακ ΤζόκοβιτςΑλεξάντερ Σάσα ΖβέρεφΝτιέγκο ΣβάρτσμανΣτέφανος ΤσιτσιπάςATP FinalsΝτομινίκ Τιμ