Αθλητισμός|14.11.2020 19:57

Basket League: Εβγαλε αντίδραση ο Ηρακλής, πρώτη νίκη ο Κολοσσός

Newsroom

Ο Ηρακλής μετά την ήττα από τον Άρη έβγαλε αντίδραση, φάνηκε πιο έτοιμος και διαβασμένος απέναντι στον Ιωνικό και με τους Έλληνες παίκτες να αναλαμβάνουν δράση πήρε μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 67-77. Στο άλλο ματς της ημέρας για την Basket League ο Κολοσσός επικράτησε του Λαυρίου 77-62 στην πρώτη νίκη της σεζόν.

Σε ένα παιχνίδι με δυνατές μονομαχίες και πολλές εναλλαγές στο σκορ, ο Ηρακλής ήταν ανώτερος από τον Ιωνικό και είχε ένα καλά οργανωμένο πλάνο που τον οδήγησε στη νίκη. Ο Ιωνικός προσπάθησε να πάει περισσότερο στο ένας εναντίον ενός αλλά και στα μακρινά σουτ, κάτι το οποίο κατά διαστήματα απέδωσε, όμως στο τέλος η ομάδα με τη μεγαλύτερη διάρκεια και το καθαρότερο «μυαλό» ήταν αυτή που πήρε τους βαθμούς της νίκης.

Από τους «κυανόλευκους» οι Μιχάλης Τσαϊρέλης (11 π., 7ριμπ.) και Δημήτρης Βεργίνης (13 π., 4 ριμπ., 2 ασ.) ήταν αυτοί που με την είσοδο τους στο παιχνίδι άλλαξαν τις ισορροπίες, προσέφεραν και στις δύο πλευρές του γηπέδου τα μέγιστα αλλά έδωσαν και την απαραίτητη ηρεμία στον Ηρακλή για να εκτελέσει σωστά το πλάνο του. Ο Μπόουλιν με 12 ασίστ ήταν επίσης μια σημαντική παράμετρος για τη νίκη των Θεσσαλονικέων. Από τον Ιωνικό οι Ζέισλοφ, Σμιθ και Χουκάζ πραγματοποίησαν καλές εμφανίσεις όμως η απουσία του τραυματία Βασίλη Τολιόπουλου, ήταν εμφανής και στοίχησε στους γηπεδούχους.

Ιωνικός (Μπατής - Τσίκληρας): Σμιθ 13 (1), Πρίτζετ 2, Χάμοντς, Φιτζπάτρικ 8, Χουγκάζ 13 (2), Ζάισλοφτ 14 (3), Πετρόπουλος 8 (2), Χόλογουελ 7, Τζουντζιαράκης 2.

Ηρακλής (Ζιάγκος): Σχίζας 2, Καββαδάς 12, Μπόουλιν 7, Μουρ 7 (1), Χάνλαν 6, Τσίλντρες 2, Σαγκς 9, Τσαϊρέλης 11 (1), Βεργίνης 13 (3), Ντάνιελ 8.

Πρώτη νίκη για Κολοσσό

Έπειτα από δύο ήττες στο ξεκίνημα της σεζόν, κόντρα σε Περιστέρι και Μεσολόγγι, ο Κολοσσός Ρόδου πήρε το πρώτο ροζ φύλλο της σεζόν στην Basket League. Η ομάδα του Ηλία Καντζούρη αγωνίστηκε χωρίς τον ΤζαΚουάν Λάιλ, που αποτελεί παρελθόν από τους «θαλασσί», όμως είχε σε εξαιρετική βραδιά τον Κερέμ Καντέρ, που οδήγησε την ομάδα του εκ του ασφαλούς.

Ο Τούρκος φόργουορντ πήρε την κατάσταση στα χέρια του και με 23 πόντους και 8 ριμπάουντ οδήγησε στη νίκη τον Κολοσσό, κάνοντας σεφτέ στο πρωτάθλημα. Τον ακολούθησαν οι Άρτις (10π, 3ασ) και Άντριτς (15π), ενώ καθοριστικός ήταν ο Βασίλης Ξανθόπουλος με 7 ριμπάουντ και 7 ασίστ.

Από την άλλη πλευρά το Λαύριο είχε τον έλεγχο της κατάστασης για ένα ημίχρονο, όμως δεν είχε απαντήσεις στο μαρκάρισμα του Καντέρ. Ο Ντέβιν Ντέιβις με 19 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των φιλοξενούμενων, με τον Σιζ Άλστον να προσθέτει 11 πόντους.

Κολοσσός (Καντζούρης): Άρτις 10, Άντριτς 15 (4 τρ.), Αρσενόπουλος, Καντέρ 23 (1 τρ.), Τούμπα 4, Καμαριανός 3, Ξανθόπουλος 4, Λιάπης 2, Μπιλλής 3 (1 τρ.), Ζάρας 4, Γκόινς 9 (1 τρ.)

Λαύριο (Σερέλης): Μουράτος 8 (2 τρ.), Άλστον 11 (3 τρ.), Ντιαλό 4, Ντέιβις 19 (1 τρ.), Γερομιχαλός 9 (1 τρ.), Κάρτες 6 (1 τρ.), Σάβατς, Λεγκίκας 3 (1 τρ.), Σταματογιάννης, Βουλγαρόπουλος, Μαστρογιαννόπουλος 2.

Πηγή: SDNA

ΛαύριοΙωνικός ΝικαίαςΚολοσσός ΡόδουΗρακλήςBasket Leagueμπάσκετ