Αθλητισμός|15.11.2020 19:27

Basket League: Με... αύρα Πεδουλάκη η νίκη του Περιστερίου επί του Μεσολογγίου

Newsroom

Το Περιστέρι έβγαλε αντίδραση κόντρα στο Μεσολόγγι και υποχρέωσε τους νεοφώτιστους στην πρώτη τους ήττα στην Basket League (84-72) στην πρεμιέρα του Αργύρη Πεδουλάκη στον πάγκο της ομάδας των δυτικών προαστίων. Το Περιστέρι ήθελε να αντιδράσει, έπειτα από τις ήττες κόντρα σε ΑΕΚ και Ρίγα και τα κατάφερε απέναντι στο -μέχρι πρότινος- αήττητο Μεσολόγγι του Ντίνου Καλαμπάκου. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και παρά το ξέσπασμα των φιλοξενούμενων στο τρίτο δεκάλεπτο πήραν αυτό που ήθελαν και επέστρεψαν στο δρόμο των επιτυχιών.

Ο Μάρβιν Τζόουνς με 19 πόντους και 8 ριμπάουντ ήταν το σημείο αναφοράς κοντά στο καλάθι για τους νικητές, με τον Γιάννη Αθηναίου να είναι καθοριστικός (17 πόντοι με 5/5 τρίποντα, 6 ασίστ), ενώ ο Στίβεν Γκρέι πρόσθεσε 15 πόντους. Από το Μεσολόγγι οι 16 πόντοι του Γκριν και οι 15 του Φέργκιουσον δεν ήταν αρκετοί για να αλλάξουν τον ρου του αγώνα. Ετσι, το Περιστέρι έφτασε στο 3-1, με το πέρας των πρώτων τεσσάρων αγωνιστικών, έχοντας το ίδιο ρεκόρ με τους νεοφώτιστους, που γνώρισαν την πρώτη ήττα τους στην Basket League τη φετινή σεζόν.

Περιστέρι (Πεδουλάκης): Γκάντι 5 (1), Μαυροκεφαλίδης 7 (1), ΜακΛίν 13, Τζόουνς 19, Γκρέι 15 (3), Άρλετζ 1, Σκορδίλης 2, Αθηναίου 17 (5), Καράμπελας, Βασιλόπουλος 5.

Μεσολόγγι (Καλαμπάκος): Γκριν 16 (3), Φέργκιουσον 15 (4), Αγραβάνης 14 (3), Αμάρντι 3, Μπράουν 6, Λάνγκφορντ 3, Χονδρογιάννης, Σαχπατζίδης 5, Μοτσενίγος, Χατζηνικόλας 8 (2), Γράβας, Μάθης 2.

Πηγή: SDNA

Αργύρης ΠεδουλάκηςBasket LeagueΠεριστέρι ΚΑΕΜεσολόγγι