Αθλητισμός|17.11.2020 22:01

Ζαν Τοντ: «Ο Μίκαελ Σουμάχερ παρακολουθεί την εξέλιξη του Μικ - Δίνει μάχη»

Newsroom

Ο Ζαν Τοντ είναι ένας από τους ελάχιστους ανθρώπους που έχουν το προνόμιο να επισκέπτονται τον Μίκαελ Σουμάχερ, ο οποίος παραμένει καθηλωμένος επί χρόνια στο κρεβάτι λόγω ενός σοκαριστικού ατυχήματος που είχε το 2013 κατά τη διάρκεια μιας ελεύθερης κατάβασης στο σκι. Ο Γάλλος, πρόεδρος της FIA, άλλοτε αφεντικό της Ferrari και στενός φίλος του Γερμανού θρύλου και της οικογένειάς του, που πρόσφατα δήλωσε ότι ο «Μίκαελ δίνει μάχη για να γίνει καλύτερα», επανήλθε με μια νέα λιτή δήλωση τονίζοντας ότι ο κατά πολλούς κορυφαίος οδηγός στην ιστορία της Formula 1 γνωρίζει για την εξέλιξη του γιου του Μικ Σουμάχερ.

«Και βέβαια παρακολουθεί την πορεία του Μικ» δήλωσε στο RTL France, ο Ζαν Τοντ λίγο μετά την τελευταία επίσκεψη στον Μίκαελ Σουμάχερ, ο οποίος φημολογείται ότι τα τελευταία χρόνια ζει σε πολυτελή βίλα στη Μαγιόρκα, την οποία λέγεται ότι αγόρασε η σύζυγός του Κορίνα Σουμάχερ από τον πρόεδρο της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρες.

Ο 21χρονος Μικ Σουμάχερ, ο οποίος συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Formula 2, κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν έκανε το ντεμπούτο του στη Formula 1 σε ελεύθερες δοκιμές, ενώ ετοιμάζεται για να λάβει θέση βασικού πιλότου στη Haas την επόμενη σεζόν. «Ο Μικ πιθανότατα θα βρίσκεται στη Formula 1 τη νέα χρονιά κι αυτό είναι θαυμάσιο, να έχουμε έναν νέο Σουμάχερ στο υψηλότερο επίπεδο αγώνων οδήγησης» είπε ο Τοντ.

Ο 74χρονος Τοντ είναι ο μοναδικός άνθρωπος, ο οποίος τα τελευταία χρόνια μιλάει για την κατάσταση της υγείας του Μίκαελ Σουμάχερ, σεβόμενος πάντοτε την οικογένειά του. Γι' αυτό και τα λόγια του είναι πάντοτε μετρημένα τηρώντας απόλυτη εχεμύθεια. Ερωτηθείς λοιπόν για την κατάσταση της υγείας του απάντησε ότι «σε αυτή την ερώτηση είμαι πάντοτε εξαιρετικά δεσμευμένος» και πρόσθεσε: «Βλέπω τον Μίκαελ πολύ συχνά, μια ή δύο φορές τον μήνα. Κι η απάντησή μου είναι πάντοτε η ίδια: Δίνει μάχη».

Ο Ζαν Τοντ έκλεισε τις δηλώσεις του λέγοντας ότι «το μέρος στο οποίο βρίσκεται είναι πολύ άνετο και ο ίδιος έχει όλη τη φροντίδα που χρειάζεται. Το μόνο που μπορούμε να ευχηθούμε στον ίδιο και την οικογένειά του είναι να πάνε καλύτερα τα πράγματα».

Μικ ΣουμάχερΖαν ΤοντΜίκαελ ΣουμάχερFormula 1