Αθλητισμός|18.11.2020 22:36

Εσπασε το ρόδι ο ΠΑΟΚ στην Basket League

Newsroom

Με την άμυνά του οδηγό από τα μέσα της δεύτερης περιόδου και διαφορετικούς πρωταγωνιστές στην επίθεση (Μαργαρίτης, Τέρνερ, Λοβ, Τσαλμπούρης), ο ΠΑΟΚ πήρε την πρώτη του νίκη στη φετινή Basket League κόντρα στο Λαύριο με 83-65.

Στα… δύσκολα του πρώτου ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ είχε τον Μαργαρίτη (13π. 5 ριμπ. 3 ασίστ). Στη συνέχεια βελτιώνοντας την άμυνά του άλλαξε το μομέντουμ του αγώνα και είτε με τον Τέρνερ, είτε με τον Τσαλμπούρη, είτε με την ενέργεια του Παπαντωνίου, είτε με τους Γκρίφιν-Λοβ, ο ΠΑΟΚ όχι μόνο πήρε την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά κατάφερε και να το κάνει με μεγάλη διαφορά, κάτι που του δίνει αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια.

Το Λαύριο, είχε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο με τον Ντιαλό να τελειώνει με 14 πόντους και τον Ντέιβις με 13, αλλά έχασε τον προσανατολισμό του στο δεύτερο μέρος και δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ΠΑΟΚ, κάνοντας το 2/2 στις ήττες στο πρωτάθλημα.

ΠΑΟΚ (Μέξας): Μπιτς 10 (1), Λoβ 12, Γκρίφιν 9, Τσαλμπούρης 12 (1), Μαργαρίτης 13 (1), Κακλαμανάκης 7, Ιατρίδης, Καμπερίδης, Παπαντωνίου 7 (1), Τέρνερ 11 (2), Μήτρου-Λονγκ 2.

Λαύριο (Σερέλης): Κάρτερ 9 (1), Σάβατζ 6 (1), Μουράτος 3, Άλστον 6, Ντιαλό 14 (1), Λεγκίκας 2, Ντέιβις 13 (2), Ερμείδης, Γερομιχαλός 6, Βουλγαρόπουλος, Μαστρογιαννόπουλος 6.

Ζορίστηκε αλλά νίκησε ο Ηρακλής

Στο άλλο ματς της ημέρας, ο Ηρακλής ζορίστηκε αλλά τελικά νίκησε με 66-65 τον Κολοσσό που είχε για «μοιραίο» τον Άρτις στην τελευταία φάση του ματς. Το παιχνίδι είχε σκληρές επαφές και δυνατές μονομαχίες αλλά ο Ηρακλής ήταν αυτός που στο τέλος είχε πιο καθαρό μυαλό και μετά από μια πολύ κακή απόφαση του Άρτις κατάφερε και πήρε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του.

Ο Κολοσσός που είχε σε τρομερή μέρα τον Ζάρα που έβαλε τους Ροδίτες και πάλι στο παιχνίδι σχεδόν... μόνος του όταν βρέθηκαν στο -13, πάλεψε μέχρι τέλους ακόμα και αφού έχασε με 5 φάουλ στο τρίτο δεκάλεπτο έναν από τους καλύτερους παίκτες του, τον Άντριτς. Ο Ηρακλής από την άλλη είχε ένα κάκιστο τρίτο δεκάλεπτο όμως στην τελευταία περίοδο ο Βασίλης Καββαδάς που είχε αγωνιστεί μόλις για τρία λεπτά στο πρώτο ημίχρονο, ανέβασε στροφές και ουσιαστικά ήταν αυτός που οδήγησε τους «κυανόλευκους» στη νίκη.

Από τους Θεσσαλονικείς γενικότερα οι Σαγκς και Τσαϊρέλης ήταν αυτοί που ξεχώρισαν με 10 πόντους ο καθένας, αλλά και ο Βασίλης Καββαδάς που ξεχώρισε στην τελευταία περίοδο (9 π., 8 ριμπ.). Από τον Κολοσσό μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Θοδωρής Ζάρας με 20 πόντους (4/4 3π) αλλά και οι Άντριτς (14π) και Καντέρ (12π).

ΛαύριοBasket LeagueΠΑΟΚμπάσκετ