Αθλητισμός|02.01.2019 12:35

Ολυμπιακός: Πώς θα ενταχθεί στο πλάνο ο Φράνκο Σολδάνο

Σταύρος Γεωργακόπουλος

Ο 24χρονος Αργεντινός επιθετικός αναµένεται στην Ελλάδα µέσα στις επόµενες ώρες (το αργότερο αύριο), προκειµένου να ολοκληρώσει το τυπικό σκέλος της µεταγραφής του και να τεθεί στη διάθεση του Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος τεχνικός θα έχει τη δυνατότητα να δουλέψει για περίπου δέκα ηµέρες µε το νέο απόκτηµα της οµάδας, προκειµένου από το ξεκίνηµα των υποχρεώσεων να τον εντάξει σταδιακά στο παζλ της ενδεκάδας.

Οπως γίνεται εύκολα κατανοητό, δεν είναι απλό για κανέναν ποδοσφαιριστή στον πλανήτη που περνάει πρώτη φορά τον Ατλαντικό για να παίξει ποδόσφαιρο χωρίς τον απαιτούµενο χρόνο προσαρµογής. Πρόθεση της τεχνικής ηγεσίας, λοιπόν, δεν είναι να πιέσει τον πρώην πλέον παίκτη της Ουνιόν να κολυµπήσει άµεσα στα βαθιά. Σκοπεύει να του δώσει χρόνο ώστε να εξελιχθεί σε σηµαντικό γρανάζι της «ερυθρόλευκης» µηχανής.

Σε πρώτη φάση, λοιπόν, θα τον εντάξει στην τριάδα µαζί µε Γκερέρο και Χασάν, ώστε να ενσωµατωθεί χωρίς βιασύνη, προκειµένου όσο περνάει ο καιρός να παίρνει όλο και περισσότερα λεπτά συµµετοχής. ∆εν πρέπει να ξεχνάµε ότι ο 48χρονος τεχνικός δεν έπαψε να πιστεύει στους δύο επιθετικούς που βρίσκονται κοντά του από το ξεκίνηµα της σεζόν, άσχετα αν οι επιδόσεις τους στο σκοράρισµα δεν εντυπωσίασαν και έτσι χρειάστηκε να γίνει κίνηση για έναν ακόµη. Ο Μαρτίνς θέλει να παραµείνει στην οµάδα και ο Χασάν έως το καλοκαίρι παρότι µέχρι τώρα έπαιξε λίγο, λόγω και των τραυµατισµών που τον ταλαιπώρησαν.

Μετέωρο είναι το βήµα του ∆ηµήτρη Μάνου, ο οποίος ούτως ή άλλως δεν κατάφερε να πάρει φανέλα βασικού και το ενδεχόµενο δανεισµού του έως το τέλος της περιόδου συγκεντρώνει πλέον πολλές πιθανότητες. ∆εν είναι λίγες, άλλωστε, οι οµάδες της Λίγκας που θα τον ήθελαν στο δυναµικό τους.

Από κει και πέρα υπάρχει σκέψη για την απόκτηση ενός ακόµη ακραίου επιθετικού, πλην του Μασούρα από τον Πανιώνιο, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν έχει ακόµη ξεκαθαρίσει. Στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, εξάλλου, έχει επιστρέψει και ο Σεµπά. Αν δεν ξαναφύγει ο Βραζιλιάνος, µάλλον πολλοί µαζεύτηκαν για τα «φτερά», οπότε δύσκολα θα υπάρξει νέα προσθήκη.

Προσφυγή στο Διαιτητικό

Στο µεταξύ, η διοίκηση των «ερυθρολεύκων» προσέφυγε στο διαιτητικό δικαστήριο αναφορικά µε την απόφαση του ∆Σ της Super League να συνεχιστεί το πρωτάθληµα από τη 15η αγωνιστική που αναβλήθηκε λόγω της αποχής των διαιτητών. Σύµφωνα µε το σκεπτικό των αρµοδίων της ΠΑΕ «πρόκειται για µία απόφαση που έρχεται σε αντίθεση µε τον κανονισµό που η ίδια η Λίγκα µετέτρεψε το καλοκαίρι. Μια απόφαση για την οποία υπήρχε ήδη γνωµοδότηση από τη νοµική υπηρεσία της διοργανώτριας ότι είναι παράνοµη». Το θέµα πρόκειται να συζητηθεί στο αρµόδιο όργανο της ΕΠΟ την προσεχή ∆ευτέρα 7 του µηνός

ΟλυμπιακόςSuper League 1Φράνκο Σολδάνο