Αθλητισμός|21.11.2020 11:33

Αδωνις Γεωργιάδης: Σε 36 μήνες ο Παναθηναϊκός θα έχει γήπεδο στο Βοτανικό

Newsroom

Στην τελική ευθεία μπήκε η Διπλή Ανάπλαση που περιλαμβάνει την κατασκευή του γηπέδου στον Παναθηναϊκό, αλλά μέσα στο πλαίσιο της συμφωνίας είναι η παραχώρηση του «Απόστολος Νικολαϊδης» για τη δημιουργία πάρκου στο κέντρο της Αθήνας. Για το θέμα αυτό μίλησε στην πρωινή εκπομπή του OPEN TV ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος αποκάλυψε ότι σε 36 μήνες από σήμερα το τωρινό γήπεδο του Παναθηναϊκού θα έχει μετατραπεί σε χώρο πρασίνου και ταυτόχρονα, στο ίδιο διάστημα, θα έχει ολοκληρωθεί και το έργο στο Βοτανικό. 

«Πρόκειται για ένα έργο που το συζητάμε από το 2000», κατέληξε για το συγκεκριμένο θέμα ο υπουργός τονίζοντας ότι η Κυβέρνηση βάζει τα χρήματα, ο δήμος Αθηναίων τα σχέδια και ο Παναθηναϊκός το «Απόστολος Νικολαϊδης». Ο Αδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει περίπτωση να προκύψουν νομικά ζητήματα στην κατασκευή του γηπέδου, καθώς το έργο βασίζεται πάνω σε Προεδρικό διάταγμα, το οποίο προκαταβολικά έχει γίνει δεκτό από το ΣτΕ, κάτι που σημαίνει πως η οποιαδήποτε προσφυγή πολύ δύσκολα θα έχει τύχη.

Μια ημέρα νωρίτερα ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού Τάκης Μαλακατές, μιλώντας στο SDNA, αναφέρθηκε στο σχέδιο που έχουν καταλήξει η κυβέρνηση, ο δήμος Αθηναίων, οι τράπεζες και ο Παναθηναϊκός. «Είναι μία ιστορική μέρα για τον Παναθηναϊκό με αυτή την υπογραφή η οποία όμως εναπόκειται στην έγκριση από τη ΓΣ του Παναθηναϊκού. Η δική μου υπογραφή έγινε για να εξασφαλιστούν τα δικαιώματα και τα κεφάλαια, εάν και εφόσον η ΓΣ το αποδεχθεί. Ξέρω πως υπάρχουν προβληματισμοί για το αν πρέπει να γίνει ή όχι. Εμείς έχουμε πολλές απόψεις στον Παναθηναϊκό και σέβομαι όλες τις απόψεις. Η ΓΣ με τίμησε και με εξέλεξε για να είμαι πρόεδρος και αυτοί που με εμπιστεύτηκαν στην ΓΣ θα πρέπει να πάρουν την τελική απόφαση», είπε ο κ. Μαλακατές και συνέχισε: Ο Παναθηναϊκός με την διπλή ανάπλαση θα πάρει ό,τι έχει και στην Λεωφόρο: υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις. Θα υπάρχουν όλα τα τμήματα και γραφεία, ενώ είναι πολύ σημαντικό πως θα υπάρχει μουσείο και εστιατόριο που θα εκμεταλλεύεται ο ερασιτέχνης. 

Τα έξοδα συντήρησης στον Βοτανικό θα τα αναλάβουν η ΠΑΕ με τον Δήμο, κάτι που σημαίνει πως ο ερασιτέχνης δεν θα έχει έξοδα.  Υπάρχουν σκέψεις πώς θα πάρουμε ένα κομμάτι από τα στρέμματα που μας έχουν δοθεί. Το σίγουρο είναι ότι θα υπάρχει γήπεδο 40.000 θέσεων για την ΠΑΕ. Ό,τι είναι εντός γηπέδου θα υπάρχει ένα ποσό που θα καταβληθεί από την ΠΑΕ για να πάρει τις εμπορικές δραστηριότητες και να τις εκμεταλλευτεί.  Εκτός γηπέδου θα τις εκμεταλλευτεί ο δήμος που ουσιαστικά θα καλύψει τα έξοδα από το έργο. Εμείς σαν ερασιτέχνης θα πάρουμε το ενοίκιο από την ΠΑΕ και αυτό, μαζί με όλα τα άλλα, δημιουργούν στον Παναθηναϊκό οικονομική αυτοτέλεια για να πρωταγωνιστεί σε όλα τα σπορ. Υπάρχει επίσης μια σκέψη με τα 4.800 στρέμματα να γίνουν κάποιες εγκαταστάσεις για ΑΜΕΑ και άλλα πράγματα, σε κοινή συνεργασία με τον δήμο πάντα».

Να σημειωθεί πως πέραν του γηπέδου στο Βοτανικό για τις ανάγκες του ποδοσφαίρου και του Ερασιτέχνη, υπάρχουν συζητήσεις για την κατασκευή γηπέδου μπάσκετ σε διπλανό οικόπεδο, σε απόσταση 300-400 μέτρων από το ποδοσφαιρικό γήπεδο, χωρητικότητας 10.000 θέσεων.

ΠαναθηναϊκόςΔιπλή ανάπλασηΛεωφόρος ΑλεξάνδραςΆδωνις Γεωργιάδης