Αθλητισμός|21.11.2020 23:15

Special Τότεναμ νίκησε τη Μάντσεστερ Σίτι και έπιασε κορυφή

Newsroom

Τούτη τη φορά ήταν η σειρά του Ζοζέ Μουρίνιο να πανηγυρίσει στην κλασική μάχη με τον Πεπ Γκουαρδιόλα. Η Τότεναμ πήρε μια... special νίκη καθώς ήταν η θριαμβεύτρια στο ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Σίτι (2-0), γεγονός που την ανεβάζει στο Νο1 του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο. Ο Πορτογάλος κόουτς κλείδωσε τη Σίτι, αφήνοντάς της μόνο την μπάλα αλλά όχι και ευκαιρίες. Σον, Λο Σέλσο πέτυχαν τα γκολ για την Τότεναμ, η οποία θα μείνει για μία εβδομάδα μόνη πρώτη αν δεν υπάρξει νικητής στο Λίβερπουλ - Λέστερ την Κυριακή (22/11).

Αν ο Ζοζέ Μουρίνιο έγραφε ένα δικό του ιδανικό σενάριο για το πως να αρχίσει το ματς, λίγα πράγματα θα άλλαζε από αυτό που πραγματικά συνέβη. Στο 5’ ο Ν’ Ντομπελέ έβγαλε τρομερή μπαλιά over-the-top για τον Σον, ο οποίος με μία επαφή την έφερε μπροστά του και με το αριστερό την πέρασε κάτω από τα πόδια του εξερχόμενου, Εντερσον. Το 1-0 έδινε τη δυνατότητα στον Special One να στήσει το πλάνο του και στο 13’ λίγο έλειψε να δει την ομάδα του να προηγείται 2-0, όμως ο Σον προτίμησε να δώσει σε κενό τέρμα στον Κέιν και όχι να εκτελέσει ο ίδιος και ο Αγγλος ήταν οφσάιντ.

Η Σίτι στη συνέχεια ανέβασε απόδοση, έφτασε την κατοχή κοντά στο 70%, όμως δεν μπορούσε να διασπάσει το τείχος των Spurs - ειδικά στον άξονα - και το παιχνίδι από τα πλάγια δεν έφερνε λύση. Στο 27’ οι Πολίτες πίστεψαν ότι ισοφάρισαν καθώς ο Λαπόρτ με πλασέ μέσα από την περιοχή βρήκε την γωνία, όμως το VAR ‘είδε’ ότι πριν την ασίστ, ο Ζεσούς είχε κοντρολάρει με το χέρι. Οι γραμμές της Τότεναμ παρέμειναν κοντά, Μαχρέζ-Τόρες τα είχαν βρει μπαστούνια με Ρεγιλόν-Οριέ, αντίστοιχα, και η ομάδα του Πεπ έκανε μια φάση στο 41’ με το σουτ του Ζεσούς άουτ έπειτα από σερί κόντρες.

Στην επανάληψη, η Τότεναμ δεν ένιωσε την ίδια πίεση με το πρώτο μέρος από την Σίτι. Ο Ντε Μπρόινε, που δεν ήταν σε καλή μέρα, είχε σουτ άουτ (51’) και δεν εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ρεγιλόν (60’) με τις τελικές να φτάνουν στο 2-17, όμως οι γηπεδούχοι δεν είχαν νιώσει ούτε μία σοβαρή απειλή. Αντίθετα στο 65’ έκαναν τη ζημιά με τον Κέιν να δίνει στον Λο Σέλσο στην κόντρα και ο Αργεντινός, που είχε 35 δευτερόλεπτα στο γήπεδο, πλάσαρε τον Εντερσον για το 2-0. Οι Spurs κράτησαν τον έλεγχο μέχρι το φινάλε, με τον Γιορίς να χρειάζεται να επέμβει για πρώτη φορά στο 90’.

Πηγή: SDNA

Πεπ ΓκουαρδιόλαΤότεναμΜάντσεστερ ΣίτιPremier LeagueΖοσέ Μουρίνιο