Αθλητισμός|22.11.2020 02:14

Η Ατλέτικο πάτησε... Μπαρτσελόνα και κορυφή - Γκέλα η Ρεάλ Μαδρίτης

Newsroom

Η Ατλέτικο Μαδρίτης κυριάρχησε στο ντέρμπι της La Liga με την Μπαρτσελόνα (1-0) και απολαμβάνει την κορυφή την ώρα που οι Καταλανοί βρίσκονται στο -9! Κάποτε μία ήττα της Μπαρτσελόνα εντός συνόρων αποτελούσε είδηση. Πλέον δεν σοκάρει κανέναν καθώς οι Μπλαουγκράνα μετρούν ήδη τρεις μετά από οχτώ αγωνιστικές! Κάποτε, η Ατλέτικο Μαδρίτης κοιτούσε με δέος τον Μέσι και την παρέα του και προσπαθούσε με καταστροφικό ποδόσφαιρο να… κλέψει αποτέλεσμα.

Πλέον, τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύει. Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε βρίσκεται αήττητη στην κορυφή της La Liga και το 1-0 επί των Καταλανών ήταν απλώς η επιβράβευση για την καλύτερη ομάδα στο γήπεδο. Η παρέα του Λιονέλ Μέσι συνεχίζει να μην βλέπεται, ηττήθηκε πολύ καθαρά σε ένα ακόμα ντέρμπι και βρίσκεται ήδη στο -9 από την κορυφή, βαριά άρρωστη σε όλα τα επίπεδα.

Από το πρώτο τέταρτο φάνηκε η διαφορά ενέργειας. Ο Τερ Στέγκεν έβγαλε με υπερένταση βολίδα του Σαούλ στο 4ο λεπτό, ενώ λίγο αργότερα (12’) ο Βαλβέρδε τρύπωσε κάθετα όμως η βολίδα από το ύψος του πέναλτι τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Τερ Στέγκεν. Η αμυντική μηχανή του Ντιέγκο Σιμεόνε απορροφούσε με ευκολία τους κραδασμούς και στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ήρθε η ανταμοιβή.

Ο Τερ Στέγκεν αποφάσισε αναίτια να παίξει τον λίμπερο κοντά στην σέντρα, ο Καράσκο τσίμπησε την μπάλα και σε κενή εστία έκανε το 1-0 (45’+3’), εκμετάλλευόμενος το δώρο του Γερμανού τερματοφύλακα. Το ματς είχε έρθει ακριβώς εκεί που το ήθελαν οι ροχιμπλάνκος, αφού η πνιγμένη στο άγχος Μπαρτσελόνα, με τον Λιονέλ Μέσι εντελώς μπλοκαρισμένο, δεν μπορούσε να βρει καθαρές ευκαιρίες. Ο Γιάν Όμπλακ έδειξε την κλάση του σε δύο κεφαλιές από Λανγκλέ (58’) και Γκριεζμάν (82’) και η Ατλέτικο Μαδρίτης κράτησε δίκαια ως το τέλος το 1-0, που την φέρνει πια στην κορυφή ισόβαθμη με την Ρεάλ Σοσιεδάδ στους 20 πόντους.

Προηγουμένως, το τέταρτο πέναλτι που παραχώρησε στα δύο τελευταία παιχνίδια της ήταν αρκετό ώστε να φέρει άλλο ένα στραβοπάτημα για την Ρεάλ Μαδρίτης που έμεινε στο 1-1 στην έδρα της Βιγιαρεάλ. Η αδυναμία της Ρεάλ να αμυνθεί σωστά μέσα στην περιοχή της, της στερεί πολύτιμους βαθμούς και την κάνει να βλέπει την κορυφή από απόσταση. Μετά από τα τρία πέναλτι που παραχώρησε στο Μεστάγια στην συντριβή από την Βαλένθια, η βασίλισσα δεν κατάφερε να κερδίσει μέσα στην έδρα της Βιγιαρεάλ, ξανά από ένα πέναλτι.

Κι όμως το ματς ξεκίνησε με τον καταλληλότερο τρόπο για τους Μαδριλένους, όταν στο δεύτερο λεπτό ο Μαριάνο Ντίας που είχε να ξεκινήσει ενάμιση χρόνο στην ενδεκάδα, εκμεταλλεύτηκε τις απουσίες Μπενζεμά, Γιόβιτς και με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 0-1. Χωρίς να είναι εντυπωσιακή, η βασίλισσα κατάφερνε να κρατήσει την ομάδα του Ουνάι Έμερι μακριά από την εστία της, σε ένα κλειστό παιχνίδι με ελάχιστες φάσεις. Η είσοδος στο παιχνίδι των Εστουπινιάν, Τσοκουέζε ανέβασε τους γηπεδούχους, με τον τελευταίο να κερδίζει πέναλτι από τον Κουρτουά (75’).

Ο Ζεράρδ Μορένο εκτέλεσε εύστοχα για το 1-1, μάλιστα ο ίδιος παίκτης έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-1 λίγο αργότερα, με την Βιγιαρεάλ να παίρνει την ισοπαλία από την βασίλισσα και να παραμένει από πάνω της στην βαθμολογία της La Liga. 

Πηγή: SDNA

La LigaΑτλέτικο ΜαδρίτηςΡεαλ ΜαδρίτηςΜπαρτσελόναΒιγιαρεάλ