Αθλητισμός|30.11.2020 19:10

Το καρδιοχτύπι έγινε θρίαμβος για την ΑΕΚ επί της ΑΕΛ

Γιάννης Σκόκας

Η ΑΕΚ καρδιοχτύπησε απέναντι στην ΑΕΛ αλλά τελικά έφτασε σε έναν θρίαμβο επικρατώντας 4-1 στη Ριζούπολη για την 9η αγωνιστική της Super League. Η Ένωση παρέμεινε σε τροχιά νικών και κορυφής καθώς βρίσκεται στο -3 από τον Ολυμπιακό κι ενώ πλησιάζει, στα μέσα του Δεκέμβρη, το μεταξύ τους ντέρμπι. Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό και πέντε καταπληκτικά γκολ, αφού τα τέρματα που πέτυχαν οι Μαχαίρας, Ανσαριφάρντ, Σιμόες, Γαλανόπουλος και Σπαρβ ήταν το ένα καλύτερο από το άλλο... 

Το παιχνίδι άρχισε πολύ δυνατά με τις δύο ομάδες να κυνηγούν το γκολ. Ο Λόπες απείλησε στο 9' και η ΑΕΛ απάντησε με διπλή ευκαιρία του Πλατέλλα και του Μιλοσάβλιεβιτς. Η ΑΕΚ απάντησε με τον Αλμπάνη αλλά ο Νάγκι απέκρουσε εντυπωσιακά. Η ΑΕΚ άγγιξε το γκολ και στο 32' αλλά το σουτ του Λόπες απομακρύνθηκε από τον Μπέρτι. Στο 42' η ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε χέρι του Μπέρτου αλλά ο διαιτητής Φωτιάς έπειτα από παρέμβαση του VAR καταλόγισε επιθετικό φάουλ.

Ο γρίφος λύθηκε για την Ένωση στο 55' οπότε ο Μαχαίρας με καταπληκτικό τρόπο κοντρόλαρε την μπάλα και την έστειλε στη γωνία του Νάγκι (1-0). Ο ρυθμός της ΑΕΚ έπεσε γεγονός που της κόστισε καθώς η ΑΕΛ στο 68' ισοφάρισε (1-1) με τρομερό σουτ του Σπαρβ που αρχικά τράνταξε το δοκάρι και στη συνέχεια πέρασε τη γραμμή του τέρματος.

Το γκολ της ΑΕΛ ήχησε σαν συναγερμός για την ΑΕΚ που στο 75' πήρε προβάδισμα (2-1) χάρη σε εξαιρετικό τελείωμα του Ανσαριφάρντ έπειτα από θαυμάσια κάθετη πάσα του Μάνταλου, ενώ στο 78' ο Σιμόες με κεραυνό έδωσε το τελειωτικό χτύπημα στην ΑΕΛ σφραγίζοντας την επικράτηση της Ένωσης. Τον θρίαμβο της ΑΕΚ ολοκλήρωσε ο Γαλανόπουλος, ο οποίος στο 88' με τρομερό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 4-1 που έφερε την Ενωση σε απόσταση βολής από την κορυφή.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Παουλίνιο, Σβάρνας, Νεντελτσεάρου, Λόπες (60' Ινσούα), Σιμόες, Σάκχοφ (81' Γαλανόπουλος), Μάνταλος, Μαχαίρας (60' Λιβάγια), Αλμπάνης, Ολιβέιρα (60' Ανσαριφάρντ, 82' Τάνκοβιτς).

ΑΕΛ: Νάγκι, Ηλιάδης, Μιχαήλ, Σπαρβ, Φιλίπ, Μιλοσάβλιεβιτς, Ντουρμισάι, Πλατέλλας (86' Γιουνές), Μούζεκ (78' Τρούγιτς), Μπέρτος (86' Γρηγορόπουλος), Νικολιάς (46' Τόρζε).

ΑΕΛSuperLeagueΑΕΚποδόσφαιρο