Αθλητισμός|22.11.2020 22:36

Basket League: Με «Κολοσσό» Νέντοβιτς ο ΠΑΟ, νίκες και για Περιστέρι, Ιωνικό

Newsroom

Μετά από δυο πολύ άσχημες εμφανίσεις στην Euroleague ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στα ροζ φύλλα επικρατώντας εύκολα του Κολοσσού στο ΟΑΚΑ (90-67), έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Νέντοβιτς.

Οι «πράσινοι» αναζητούσαν νίκη... αντίδρασης μετά τις ήττες από Βαλένθια και Μπασκόνια. Οι παίκτες του Γιώργου Βόβορα πήραν αυτό που ήθελαν απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου, φτάνοντας σε μια εμφατική επικράτηση. Κι όλα αυτά σε ένα παιχνίδι το οποίο έλεγχαν από το ξεκίνημα ως το τέλος. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς με 19 πόντους ήταν ο ηγέτης των νικητών, έχοντας βοήθειες από τους Μπέντιλ (12π) και Παπαπέτρου (10π, 8ρ). Από τον Κολοσσό οι 15 πόντοι του Άντριτς και οι 14 του Άρτις δεν ήταν αρκετοί για τους Ροδίτες, που δεν κατάφεραν να πλησιάσουν σε κανένα σημείο.

Προηγουμένως στο Ιβανώφειο έγινε ματς για γερά νεύρα με τον τρομερό Στίβεν Γκρέι να πετάει... φωτιές στην παράταση και να χαρίζει τη νίκη στο Περιστέρι επί του Ηρακλή με 71-75. Σε ένα παιχνίδι που κυριαρχούσαν οι δυνατές μονομαχίες αλλά και οι συμπαγείς άμυνες, το Περιστέρι χρειάστηκε πέντε λεπτά έξτρα χρόνο για να φύγει με τους βαθμούς τις νίκης. Στην παράταση ο συνήθης... ύποπτος Στίβεν Γκρέι, ευστόχησε σε δύο κρίσιμα τρίποντα βάζοντας με αυτό τον τρόπο την υπογραφή του στη νίκη του Περιστερίου.

Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο καθόλη τη διάρκεια του, με το προβάδισμα να εναλλάσσεται συνεχώς, ωστόσο τα συχνά σφυρίγματα για φάουλ δυσκόλεψαν τις δύο ομάδες να βρουν ρυθμό κυρίως επιθετικά, που όμως ήταν πλήρως αφοσιωμένες στο αμυντικό τους πλάνο. Μεγάλος πρωταγωνιστής του Περιστερίου αλλά και της αναμέτρησης γενικότερα ήταν ο Στίβεν Γκρέι που σταμάτησε στους 26 πόντους (6/11 3π), ενώ από τον Ηρακλή πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Ολιβιέρ Χάνλαν με 17 πόντους και 4 ασίστ. 

Παράλληλα, την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα κατάφερε να πάρει ο Ιωνικός, καθώς πέρασε νικηφόρα από το Λαύριο με 91-81 για την 5η αγωνιστική της Basket League. Η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία και ο ερχομός του Βαγγέλη Αγγέλου έδωσαν άλλον αέρα στην ομάδα της Νίκαιας, η οποία πλέον βρίσκεται στο 1-4, την ώρα το Λαύριο παραμένει χωρίς νίκη, πέφτοντας στο 0-3.

Από τους γηπεδούχους ξεχώρισε ο Βασίλης Μουράτος. Ο 23χρονος γκαρντ είχε 17 πόντους, 5 ριμπάουντ και 6 ασίστ. Πολύ καλός και ο Τάισον Κάρτερ με 17 πόντους, ενώ 14 σημείωσε ο Άλφα Ντιαλό. Εξαιρετικός ο Νίκος Χουγκάζ για τους φιλοξενούμενους. Ο 20χρονος φόργουορντ αν και σίγησε στο δεύτερο ημίχρονο, κατάφερε να πετύχει 18 πόντους και να μαζέψει 11 ριμπαόυντ. 14 πόντους και 9 ριμπάουντ είχε ο Τζέρεμι Χόλογουελ, ενώ στους 16 πόντους σταμάτησε ο Σαγίντ Πρίτζετ. Τους 18 πόντους έφθασε και ο Άνταμ Σμιθ, ο οποίος έκανε μία εξαιρετική τελευταία περίοδο.

Περιστέρι ΚΑΕΙωνικός ΝικαίαςΚολοσσός ΡόδουΠαναθηναϊκόςΗρακλήςBasket LeagueμπάσκετΛαύριο