Αθλητισμός|23.11.2020 00:03

Τελευταίος «τσάρος» στο Λονδίνο ο Μεντβέντεφ κατέκτησε το ATP Finals

Newsroom

Ο υπεροφορμαρισμένος Ντανίλ Μεντβέντεφ γύρισε το ματς με τον Ντόμινικ Τιμ στο Λονδίνο και κατέκτησε το τρόπαιο του ATP Finals για πρώτη φορά στην καριέρα του! Ο 24χρονος Ρώσος, νο.4 στον κόσμο, επικράτησε του Αυστριακού θριαμβευτή του US Open με 4-6, 7-6(2), 6-4 και έφτασε τις δέκα σερί νίκες έχοντας πάρει την κούπα και στο Masters του Παρισιού. Παράλληλα, έγινε και ο πρώτος τενίστας στην ιστορία της διοργάνωσης που λυγίζει στην πορεία του προς τον τίτλο το Νο.1 (Τζόκοβιτς), το Νο.2 (Ναδάλ) και το Νο.3 (Τιμ) του κόσμου!

Ο Μεντβέντεφ διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του καθώς μετά το highlight της παρθενικής συμμετοχής στον τελικό του US Open το 2019 (ηττήθηκε από τον Ναδάλ) και την άνοδο στο νούμερο 4, σήκωσε και ένα τρόπαιο που θεωρείται το σημαντικότερο μετά τα τέσσερα Grand Slam. Σημειωτέον ότι ο συμπατριώτης του Νικολάι Νταβιντένκο κέρδισε το πρώτο τουρνουά που έγινε στο Λονδίνο το 2009 και ο Μεντβέντεφ φεύγει με την τελευταία κούπα που δίνεται στην αγγλική πρωτεύουσα καθώς η διοργάνωση από του χρόνου μετακομίζει στο Τορίνο.

T

Ο Μεντβέντεφ πέρυσι έκανε απογοητευτικό ντεμπούτο στο ATP Finals με τρεις ήττες, όμως τώρα πήρε τον τίτλο αήττητος, κάτι που σημαίνει ότι παίρνει 1.500 βαθμούς και κυρίως 1.564.000 δολάρια! Ο Τιμ, από την άλλη, έπαιξε στον δεύτερο σερί τελικό του (πέρυσι ηττήθηκε από τον Στέφανο Τσιτσιπά) και ήταν εκείνος που μπήκε αρχικά στη θέση του οδηγού, όμως φάνηκε να μένει από ενέργεια στο τρίτο σετ, με αποτέλεσμα να «παραδοθεί» στον σαφώς ανώτερο Μεντβέντεφ.

Πηγή: SDNA

ATP FinalsΝτανίλ ΜεντβέντεφΤένιςΝτομινίκ Τιμ