Αθλητισμός|28.10.2018 13:04

Παναθηναϊκός: Αποστολή «γροθιά»

Κώστας Γουλής

Λίγες ώρες πριν πρώτο εφετινό, μεγάλο ντέρμπι του Παναθηναϊκού, αυτό της Δευτέρας (29 Οκτωβρίου) με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ο Γιώργος Δώνης έκανε μία κίνηση που δεν είχε επαναλάβει σε άλλο ματς απ’ την αρχή της σεζόν: μετά το τέλος της πρωινής προπόνησης της Κυριακής 28 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε στο ποδοσφαιρικό τμήμα πως δεν θα βγάλει 18μελή αποστολή (ως συνήθως), αλλά θα ακολουθήσουν την ομάδα στη Θεσσαλονίκη, όλοι οι διαθέσιμοι παίκτες. Ήτοι 23 τον αριθμό, συμπεριλαμβανομένου και του Αντονί Μουνιέ, μολονότι μετράει μόλις τέσσερις φουλ προπονήσεις στα πόδια του, μετά από αποχή σχεδόν δύο μηνών και λογικά δεν θα πάρει ούτε λεπτό συμμετοχής. Μία απόφαση που πάρθηκε από τον 49χρονο τεχνικό, καθαρά για ψυχολογικούς λόγους, ούτως ώστε να υπάρξει η μέγιστη δυνατή συσπείρωση στα «πράσινα» αποδυτήρια, πριν απ’ την πρώτη, πραγματικά μεγάλη «μάχη» της σεζόν.

Ο μοναδικός που έμεινε στην Αθήνα (η αποστολή πετάει στη 1.30 μ.μ. Κυριακής) ήταν ο δεύτερος γκολκίπερ του «τριφυλλιού» Κωνσταντίνος Κότσαρης που ταλαιπωρείται από μικροτραυματισμό στον δεξιό ώμο, με τον 18χρονο Χριστογεώργο να παίρνει το… βάπτισμα του πυρός σε αποστολή, ως τρίτη επιλογή πίσω απ’ τους Διούδη και Ξενόπουλο. Στη διάθεση του Δώνη είναι πλέον και οι Γιόχανσον, Στάικος που ξεπέρασαν τους μυϊκούς τραυματισμούς που τους ταλαιπώρησαν το τελευταίο 20ήμερο.

Η 23άδα των «πράσινων» για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, αποτελείται από τους: Διούδη, Ξενόπουλο, Χριστογεώργο, Οικονόμου, Κολοβέτσιο, Μαυρομμάτη, Κουρμπέλη, Πούγγουρα, Γιόχανσον, Ινσούα, Κουλιμπαλί, Χατζηθεοδωρίδη, Στάικο, Τζανδάρη, Χρ. Δώνη, Κάτσε, Μουνιέ, Μπουζούκη, Χατζηγιοβάνη, Βέργο, Εμμανουηλίδη, Καμπετσή και Μακέντα.

Καταλήγει σε 3-4-2-1

Σε ότι αφορά την ενδεκάδα, ο τεχνικός του «τριφυλλιού» δείχνει να καταλήγει πλέον στο 3-4-2-1, προκειμένου να «θωρακίσει» ακόμη περισσότερο τα μετόπισθεν και να υπάρχει πάντα έξτρα παίκτης στις καλύψεις των πλάγιων μπακ του ΠΑΟΚ. Προβάδισμα για το βασικό σχήμα έχουν οι Διούδης – Πούγγουρας, Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης – Κουλιμπαλί, Χρ. Δώνης, Κουρμπέλης, Ινσούα – Χατζηγιοβάνης, Χατζηθεοδωρίδης – Μακέντα.

Γιώργος ΔώνηςΠαναθηναϊκόςΠΑΟΚντέρμπι