Αθλητισμός|25.11.2020 23:51

«Ο θεός είναι νεκρός», το πρωτοσέλιδο της Equipe για τον Ντιέγκο Μαραντόνα

Newsroom

Η είδηση της απώλειας του Ντιέγκο Μαραντόνα «παίζει» πρώτο θέμα σε όλα τα ειδησεογραφικά δίκτυα παγκοσμίως. Ο θάνατός του έχει συγκινήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη καθώς ο Ντιεγκίτο πέραν του ότι υπήρξε κορυφαίος εντός γηπέδων, ακόμη κι έξω από τα γήπεδα η ζωή του κάθε άλλο παρά αδιάφορη ήταν. Το αντίθετο, έμοιαζε βγαλμένη από κινηματογραφική ταινία.

Είναι βέβαιο ότι ο θάνατος του Μαραντόνα θα αποτελέσει πρώτο θέμα και στην πλειονότητα των εφημερίδων που θα κυκλοφορήσουν παγκοσμίως την επομένη του τραγικού συμβάντος. Κι η ιστορική αθλητική εφημερίδα L' Equipe, το πιο «βαρύ» όνομα στον αθλητικό Τύπο παγκοσμίως, δεν θα μπορούσε να πράξει διαφορετικά έχοντας φιλοξενήσει κατά το παρελθόν αμέτρητες φορές την εικόνα του Ντιέγκο στο εξώφυλλο της. Η γαλλική εφημερίδα έδωσε νωρίτερα στη δημοσιότητα το ξεχωριστό πρωτοσέλιδο που ετοίμασε η συντακτική της ομάδα για τον θάνατο του αξεπέραστου Ντιέγκο Μαραντόνα.

Η ιστορική φωτογραφία του Μαραντόνα με την φανέλα της Εθνικής Αργεντινής συνοδεύεται από τα ακόλουθα: «Ο θεός είναι νεκρός», Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, 1960-2020.

L’EquipeΝτιέγκο Μαραντόνα