Αθλητισμός|30.11.2020 19:00

Europa League: Η Αϊντχόφεν πλήρωσε τον ΠΑΟΚ με το ίδιο νόμισμα

Γιάννης Σκόκας

Οπως ο ΠΑΟΚ με ένα ξέσπασμα είχε κάνει την ολική ανατροπή στο ματς της Τούμπας ανατρέποντας το 0-1 σε ένα εντυπωσιακό 4-1, έτσι κι η Αϊντχόφεν τον... πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα στην έδρα της. Ο Δικέφαλος έκανε εκπληκτικό ξεκίνημα παίρνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων με τον Βαρέλα και τον Τζόλη (0-2) μόλις στο 13' αλλά η πεισματάρα και άκρως επιθετική PSV του έβαλε δύσκολα, έκανε την ολική ανατροπή και επικράτησε 3-2 παίρνοντας όχι μόνο τη ρεβάνς αλλά και το προβάδισμα στη μάχη για την πρόκριση καθώς πλέον βρίσκεται στο +1 από την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Οι ελπίδες του ΠΑΟΚ πάντως για πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League παραμένουν ολοζώντανες, εφόσον βεβαίως η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία νικήσει στην Κύπρο την Ομόνοια στις 3 Δεκεμβρίου προκειμένου στη συνέχεια να παίξει τα ρέστα της στο τελευταίο παιχνίδι των ομίλων με τη Γρανάδα στην Τούμπα (10/12) και υπό την προϋπόθεση ότι η Αϊντχόφεν θα γκελάρει σε ένα από τα δύο εναπομείναντα ματς με Γρανάδα και Ομόνοια. Το θετικό για τον Δικέφαλο είναι πως η Γρανάδα που νίκησε 2-1 την Ομόνοια δεν έχει εξασφαλίσει ακόμη μαθηματικά την πρόκριση και την επόμενη αγωνιστική θα προσπαθήσει να κόψει βαθμούς στην PSV για να τσεκάρει το εισιτήριο για τους 32... 

Η βαθμολογία

1. Γρανάδα 10

2. Αϊντχόφεν 6

3. ΠΑΟΚ 5

4. Ομόνοια 1

Το παιχνίδι άρχισε κάτι περισσότερο από ιδανικά για τον ΠΑΟΚ που ευτύχησε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 4'. Ο Τζόλης σούταρε μέσα από την περιοχή, η μπάλα προσέκρουσε στον Βαρέλα και κατέληξε στα δίχτυα της Αϊντχόφεν (0-1).

Και προτού προλάβει να συνέλθει η Αϊντχόφεν βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο καθώς ο Δικέφαλος είχε μπει στο γήπεδο με άγριες διαθέσεις. Στο 13' η μπάλα... χάθηκε έπειτα από τρομερή ενέργεια του Ζίβκοβιτςεξαιρετική ασίστ του Σβαμπ και ιδανικό τελείωμα του Τζόλη που έγραψε το 0-2.

Γρήγορα όμως η Αϊντχόφεν που έπαιζε το τελευταίο της χαρτί έβγαλε αντίδραση και ανέκτησε τις ελπίδες της σκοράροντας με τον Γκάκπο στο 20' (1-2). Το παιχνίδι έγινε... ροντέο αλλά το ημίχρονο τελείωσε με τον Δικέφαλο να διατηρεί το προβάδισμα.

Ωστόσο, η Αϊντχόφεν στο δεύτερο ημίχρονο θύμισε τον ΠΑΟΚ του μεταξύ τους αγώνα στην Τούμπα. Οι μεταμορφωμένοι Ολλανδοί μπήκαν στο γήπεδο αποφασισμένοι για να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και πολύ γρήγορα έφτασαν στην ισοφάριση με τον Μαντουάκε στο 51' (2-2).

Οι παίκτες του Δικεφάλου σάστισαν και... πάγωσαν μετά την ισοφάρισε και το πλήρωσαν καθώς η πιεστική Αϊντχόφεν σκόραρε ξανά έπειτα από δύο λεπτά. Στο 53' η PSV άλλαξε πολύ γρήγορα την μπάλα και ο εξαιρετικός Μάλεν πλάσαρε εύστοχα για το 3-2 και την ολική ανατροπή.

Ο ΠΑΟΚ δεν βρήκε λύσεις μετά το ξέσπασμα της Αϊντχόφεν και δεν μπόρεσε να αποφύγει την ήττα που τον φέρνει σε δύσκολη θέση στη μάχη για την πρόκριση που πάντως δεν έχει χαθεί.

Αϊντχόφεν: Εμβογκό, Ντάμφρις, Τεζέ, Μποσάλι, Μαξ, Ροσάριο, Σανγκαρέ, Μαντουέκε (79' Μάουρο Τζούνιορ), Γκακπό, Μάλεν (92' Λεντέσμα), Ζάχαβι (71' Χέντρικς).

ΠΑΟΚ: Ζ. Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο, Κρέσπο (85' Ουαγκέ), Βαρέλα, Ινγκασον, Τσιγγάρας (60' Αουγκούστο), Σβαμπ, Ελ Καντουρί (85' Μπίσεσβαρ), Αντρ. Ζίβκοβιτς, Τζόλης (58' Μουργκ), Τσόλακ (69' Σβιντέρσκι). 

Europa LeagueΠΑΟΚποδόσφαιροΑϊντχόφεν