Αθλητισμός|30.11.2020 18:46

Με... Αστέρα τον Ανφαριφάρντ πέρασε από την Τρίπολη η ΑΕΚ

Γιάννης Σκόκας

Η ΑΕΚ έβγαλε αντίδραση μετά το ηχηρό χαστούκι από τη Ζόρια στο ΟΑΚΑ για το Europa League, έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, ήταν κυρίαρχη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης και επικράτησε δίκαια με 1-2. Ο Λιβάγια και ο Ανσαριφάρντ ήταν οι «χρυσοί» σκόρερ για την Ενωση, που πανηγύρισε την τέταρτη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα που τη φέρνει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και στο -3 από τον Ολυμπιακό κι ενώ πλησιάζει το μεταξύ τους εξ αναβολής ντέρμπι στο ΟΑΚΑ.

Η ΑΕΚ άρχισε εξαιρετικά το παιχνίδι και πολύ γρήγορα πήρε προβάδισμα στο σκορ. Στο 13' ο Σάκχοφ έκανε τη σέντρα απ' τα δεξιά, ο Τάνκοβιτς έστρωσε με το κεφάλι στον Λιβάγια, ο οποίος με όμορφο δυνατό σουτ στην κίνηση νίκησε τον Παπαδόπουλο (0-1).

Η ΑΕΚ συνέχισε την πίεσή της χάνοντας καλές ευκαιρίες για να πετύχει κι ένα δεύτερο γκολ. πριν από το τέλος του ημιχρόνου αλλά ο Αστέρας ήταν εκείνος που βρήκε το γκολ της ισοφάρισης (1-1). Στο 44' ο Αλβαρες έβγαλε μία εξαιρετική σέντρα απ' τα αριστερά, με τον Μπαράλες να πηδάει ψηλότερα και με εντυπωσιακή καρφωτή κεφαλιά να νικάει τον Τσιντώτα.

Η ΑΕΚ ανασυντάχθηκε στο ημίχρονο και ξαναμπήκε στο παιχνίδι με διάθεση να σκοράρει για να ανακτήσει το προβάδισμα. Στο 48' ο Λιβάγια είχε δοκάρι έπειτα από μια περίεργη σέντρα και ένα δεκάλεπτο αργότερα ήρθε το πολυπόθητο γκολ. Στο 58' ο Λιβάγια άλλαξε το παιχνίδι στα δεξιά για τον Βασιλαντωνόπουλο, ο οποίος γύρισε στον Σάκχοφ. Ο Ουκρανός έστρωσε στον Ανσαριφάρντ, ο οποίος με εξαιρετικό τελείωσε έγραψε το 2-1 το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Η ΑΕΚ ήταν ανώτερη και θα μπορούσε να έχει τελειώσει το παιχνίδι αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε τις φάσεις που δημιούργησε, ο Αστέρας είχε τη στιγμή του στο 82' με τον Κώτσιρα αλλά το αποτέλεσμα δεν διαφοροποιήθηκε.

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Άλβαρες, Σουάρεθ, Καστάνιο, Βαλιέντε (84' Ιγκλέσιας), Μπόρχα Φερνάντεθ, Σίτο (46' Αλί Μπαμπά), Γκόμες, Ρεγκίς (84' Τιλίκα), Μπαράλες

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Βασιλαντωνόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσεάρου, Ινσούα, Σάκχοφ, Κρίστισιτς, Μάνταλος (90' Χνιντ), Λιβάγια, Τάνκοβιτς (79' Σιμόες), Ανσαριφάρντ (71' Ολιβέιρα).

Αστέρας ΤρίποληςSuperLeagueποδόσφαιροΑΕΚ