Αθλητισμός|05.12.2020 13:22

Η Μαρσέιγ εκτέλεσε από την άσπρη βούλα τον Ολυμπιακό, που ελπίζει για Europa League

Γιάννης Σκόκας

Το όνειρο της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Champions League έσβησε οριστικά για τον Ολυμπιακό στη Μασσαλία. Η Μαρσέιγ εκτέλεσε τους Πειραιώτες από την άσπρη βούλα και με δύο εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι του σπεσιαλίστα Παγέ (55', 75') επικράτησε 2-1 ανατρέποντας το εις βάρος της 0-1 του ημιχρόνου, το οποίο είχε διαμορφώσει ο Μαντί Καμαρά από το 33'. Ο Ολυμπιακός μολονότι είχε τον απόλυτο έλεγχο μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου, στη συνέχεια κατέρρευσε, παρέδωσε πνεύμα και επέτρεψε στη Μαρσέιγ να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση σκοράροντας και τα πρώτα της γκολ έπειτα από πέντε αγωνιστικές!

Παρά την ήττα πάντως, ο Ολυμπιακός διατηρεί το προβάδισμα για την τρίτη θέση που στέλνει στους «32» του Europa League καθώς στην ισοβαθμία με τη Μαρσέιγ έχει πλεονέκτημα. Ομως θα πρέπει κατά την τελευταία αγωνιστική να φέρει καλύτερο ή έστω ίδιο αποτέλεσμα με τους Μασσαλούς. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται στις 9 Δεκεμβρίου την αδιάφορη βαθμολογικά Πόρτο στο Γ. Καραϊσκάκης και η Μαρσέιγ παίζει στο Μάντσεστερ με την εξίσου αδιάφορη Σίτι...

H βαθμολογία

1. Μαν. Σίτι 13 (10-1)

2. Πόρτο 10 (8-3)

3. Ολυμπιακός 3 (2-8)

4. Μαρσέιγ 3 (2-10)

Ο Πέδρο Μαρτίνς διατήρησε την ενδεκάδα που έπαιξε στη νίκη επί του Αρη με μοναδική διαφοροποίηση την είσοδο του Βρουσάι αντί του Λοβέρα. Και εξαιρουμένου του πρώτου 15λεπτου κατά το οποίο η Μαρσέιγ προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Ολυμπιακό, οι Πειραιώτες δεν αντιμετώπισαν το παραμικρό πρόβλημα στη διάρκεια του α' ημιχρόνου. Σταδιακά μάλιστα άρχισαν να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο, να ελέγχουν το ματς και ενίοτε να απειλούν.

Και στο 33' επισφράγισαν την ανωτερότητά τους σκοράροντας ένα εξαιρετικό γκολ. Ο Φορτούνης άλλαξε την μπάλα με τον Βρουσάι. Ο νεαρός άσος των Πειραιωτών μπήκε στην περιοχή, σήκωσε το κεφάλι, πάσαρε στον Καμαρά, ο οποίος αφού «έσκασε» ωραία ντρίμπλα στον Ρονζιέ με το δεξί, σούταρε με το αριστερό στέλνοντας την μπάλα... συστημένη στα δίχτυα του Μανταντά (0-1).

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να ελέγχει το παιχνίδι και με χαρακτηριστική άνεση μέχρι και το ξεκίνημα του β' ημιχρόνου. Ωστόσο, ένα μαρκάρισμα του Σισέ στον Τοβέν εντός περιοχής και έπειτα από ειδοποίηση του VAR προς τον διαιτητή, ο οποίος έσπευσε στην οθόνη για να τσεκάρει τη φάση και να καταλογίσει την παράβαση, προέκυψε γκολ από το... πουθενά για τη Μαρσέιγ. Στο 55' ο Παγέ ήταν εύστοχος στην εκτέλεση του πέναλτι ισοφαρίζοντας για τους Μασσαλούς (1-1).

Κι ενώ ο Ολυμπιακός έδειχνε να ελέγχει εκ νέου το ματς παρά το γκολ που δέχθηκε, και πάλι κόντρα στη ροή του αγώνα η Μαρσέιγ κέρδισε πέναλτι. Ενα σουτ του Ρονζιέ προσέκρουσε στο χέρι του Ραφίνια, ο διαιτητής έδωσε φάουλ στο όριο της περιοχής αλλά το VAR παρενέβη ενημερώνοντας τον διαιτητή ότι η παράβαση είναι εντός περιοχής με αποτέλεσμα να καταλογιστεί η «εσχάτη των ποινών». Ο σπεσιαλίστας Παγέ ανέλαβε την εκτέλεση κι έγραψε το 2-1 στο 75'.

Η μόνη αντίδραση από τον Ολυμπιακό υπήρξε στις καθυστερήσεις οπότε ο Σισέ σούταρε με δύναμη μέσα στην περιοχή αλλά η μπάλα κόντραρε στα σώματα των αμυντικών της Μαρσέιγ...

Μαρσέιγ: Μανταντά, Σακάι, Τσαλέτα-Τσαρ, Άλβαρο, Αμαβί, Ρονζιέ (85' Γκέιγ), Καμαρά, Κουζάνς (56' Σανσόν), Τοβέν (95' Ακέ), Μπενεντέτο (46' Ζερμέν), Παγέ.

Ολυμπιακός: Σα, Ραφίνια, Σισέ, Σεμέδο, Χολέμπας, Εμβιλά (79' Μασούρας), Καμαρά, Μπουχαλάκης, Βρουσάι (91' Σουντανί), Φορτούνης, Ελ Αραμπί.

ΟλυμπιακόςποδόσφαιροChampions LeagueΜαρσέιγ