Αθλητισμός|01.12.2020 21:52

Ντιέγκο Μαραντόνα: Αυτή είναι η αιτία θανάτου

Newsroom

Η πάθηση που οδήγησε στο θάνατο τον Ντιέγκο Μαραντόνα φαίνεται ότι ήταν η διατατική μυοκαρδιοπάθεια, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής Gazzetta dello Sport επικαλούμενη πηγές από Αργεντινή.

Ο χαμός του θρύλου του ποδοσφαίρου Ντιέγκο Μαραντόνα είναι τις τελευταίες ημέρες θέμα συζήτησης στην Αργεντινή και σε όλο τον κόσμο. Τα αποτελέσματα της νεκροψίας έδειξαν ότι ο θάνατος προήλθε από διατατική μυοκαρδιοπάθεια. Πάθηση που αποδίδεται στα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε επί σειρά ετών ο Ντιέγκο Μαραντόνα και εν μέρη οφείλεται στο τρόπο ζωής του. Έτσι η καρδιά του είχε βάρος περί τα 500 γραμμάρια, δηλαδή το διπλάσιο από το φυσιολογικό.

Επιπλέον στοιχεία για τα αίτια θανάτου του Μαραντόνια αναμένεται να δώσουν τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων για να διαπιστωθεί αν ο Ντιέγκο Μαραντόνα είχε κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών ή αν είχε καταναλώσει αλκοόλ.

Ο θάνατος του Μαραντόνα ερευνάται από την αστυνομία για ενδεχόμενη αμέλεια του γιατρού του Λεοπόλδε Λούκε, που αρνήθηκε κάθε ευθύνη. Ο Λεοπόλδε Λούκε ήταν προσωπικός γιατρός και φίλος του Ντιέγκο Μαραντόνα και έδωσε συνέντευξη στα ΜΜΕ της Αργεντινής μετά το σάλο και τις κατηγορίες για αμέλεια για τον θάνατό του. Ο ίδιος δήλωσε ότι ο Ντιέγκο έδιωχνε τους γιατρούς και υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν ήταν αρμόδιος για να τον μεταφέρει σε ψυχιατρική κλινική.

«Ήρθε απρόσμενα η αστυνομία, δεν μου έχουν απαγγείλει κατηγορίες, δεν έχω τέτοια ενημέρωση. Είναι η δουλειά τους, τους καταλαβαίνω, τους δώσαμε κάθε πληροφορία που μας ζήτησαν. Πήραν τον ιατρικό φάκελο του Ντιέγκο από όλες τις επισκέψεις του Μαραντόνα και υλικό από τους υπολογιστές.

Είμαι στην απόλυτη διάθεση της δικαιοσύνης, ξέρω τι έκανα, ξέρω πώς το έκανα, για τον Ντιέγκο, μέχρι την τελευταία στιγμή, είμαι απόλυτα σίγουρος ότι έκανα το καλύτερο δυνατό για τον Ντιέγκο. Για όσα λέγονται, πραγματικά δεν μπορώ ούτε να τα διαβάσω, γιατί εγώ είμαι σε πολύ άσχημη κατάσταση, γιατί πέθανε ο φίλος μου. Εγώ ήμουν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο μαζί του, ήμουν στην κηδεία, γιατί ήξερα ότι εκείνος το ήθελε αυτό. Eγώ είδα πολύ κόσμο που πραγματικά δεν είχα δει ποτέ. Και μετά να λένε ότι δεν ήμουν μαζί του, εγώ δεν μπορώ να το πιστέψω», δήλωσε ο Λεοπόλδε Λούκε.

Ντιέγκο Μαραντόναθάνατος