Αθλητισμός|02.12.2020 21:31

ΛεΜπρόν Τζέιμς: Μένει στους Λέικερς μέχρι το 2023 αντί 85 εκατ. δολαρίων

Newsroom

O θρύλος του NBA και mvp των τελικών ΛεΜπρόν Τζέιμς θα συνεχίσει να φοράει τη βαριά φανέλα των πρωταθλητών Λος Αντζελες Λέικερς. Ο ηγέτης των «λιμνανθρώπων» την τελευταία διετία και βασικός πυλώνας στην επιστροφή της ομάδας στην κορυφή, συμφώνησε με τη διοίκηση των Λέικερς για διετή επέκταση του max συμβολαίου του μέχρι το 2023 αντί 85,7 εκατ. δολαρίων (70,8 εκατ. ευρώ).

Ο ΛεΜπρόν, εφόσον εξαντλήσει το συμβόλαιό του, θα αγωνίζεται στους Λέικερς μέχρι τα 39 του χρόνια. O mvp είχε οψιόν ύψους 41 εκατομμυρίων για την περίοδο 2021-22, ωστόσο με τη νέα συμφωνία θα λάβει 41,1 και 44,4 εκατομμύρια για τη σεζόν 2022-23. Ο King James προετοιμάζεται για τη 18η σεζόν της καριέρας του στο ΝΒΑ, έχει ήδη κατακτήσει τέσσερα δαχτυλίδια και αμέτρητους ατομικούς τίτλους.

Μάλιστα, ένας από τους μεγάλους στόχους του είναι ο τίτλος του πρώτου σκόρερ στην ιστορία του πρωταθλήματος καθώς αυτή τη στιγμή είναι τρίτος στη λίστα με 34.241 πόντους, πίσω από τον Καρίμ Αμποντούλ-Τζαμπάρ (38.387) και τον Καρλ Μαλόουν (36.928). Χρειάζεται άλλους 4.147 πόντους, ενώ την περασμένη σεζόν σκόραρε 1.698 σε 67 αγώνες. Επίδοση εφικτή εφόσον συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο...

T

«Μπορούμε το repeat»

Λίγο πριν ο ΛεΜπρόν Τζέιμς δήλωνε πεπεισμένος ότι οι Λέικερς μπορούν να πετύχουν το repeat και να στεφθούν πρωταθλητές και τη νέα σεζόν. H απάντηση του «King James» ήρθε μετά από... πρόχειρους υπολογισμούς που έκανε, σχετικά με το εφετινό ρόστερ των «λιμνανθρώπων», το οποίο ενισχύθηκε με νεαρότερους σε ηλικία παίκτες συγκριτικά με την περασμένη σεζόν, ενώ παρέμεινε «θωρακισμένο» από την παραμονή του ίδιου και φυσικά του εκπληκτικού, Άντονι Ντέιβις, ο οποίος επίσης συμφώνησε να συνεχίσει στο LA.

«Μπορούμε. Θέλω να πω, είναι τόσο απλό», είπε ο Τζέιμς στο podcast «Road Trippin», μετά από ερώτηση σχετικά με την πιθανότητα οι Λέικερς να στεφθούν και τη σεζόν 2020-21 πρωταθλητές, προσθέτοντας: «Μπορούμε σίγουρα. ... Πρώτα απ΄ όλα, τα πάντα ξεκινούν από την υγεία. Πρέπει να έχουμε τύχη και να παραμείνουμε υγιείς».

Ο αστέρας των «λιμνανθρώπων» συνέχισε με την εκτίμηση ότι τα «κομμάτια» που υπάρχουν στο εφετινό ρόστερ είναι ανώτερα από την πρωταθλήτρια ομάδα του 2020. Καταλυτική θεωρεί την προσθήκη του πόιντ γκαρντ, Ντένις Σρέντερ, όπως και αυτές του φόργουορντ, Μόντρεζλ Χάρελ, αλλά και του πρώην σέντερ των Ράπτορς και των Γκρίζλις, Μαρκ Γκασόλ. «Γίναμε νεότεροι» είπε σχετικά ο Τζέιμς και πρόσθεσε: «Έχουμε έναν 27χρονο πόιντ γκαρντ (Σρέντερ). Πήραμε τον 27χρονο και κορυφαίο έκτο παίκτη της χρονιάς, τον Χάρελ. Γίναμε νεότεροι. Έχουμε τον Μαρκ Γκασόλ, ο οποίος έχει κερδίσει τον τίτλο του αμυντικού παίκτη της χρονιάς και διακρίνεται για το IQ του».

NBAΛεΜπρόν ΤζέιμςΛος Άντζελες Λέικερς