Αθλητισμός|03.01.2019 14:01

ΠΑΟΚ: Με ενίσχυση από «µέσα» στο µατς του Κυπέλλου

Αντώνης Τσακαλέας

Στο µυαλό του Ραζβάν Λουτσέσκου και οι τρεις θεωρούνται απουσίες «πρώτης γραµµής», συµπεριλαµβανοµένου και του Ουκρανού. Μπορεί οι συµµετοχές του Σάχοφ να είναι σαφώς λιγότερες από αυτές των Βιεϊρίνια και Πέλκα, όµως τα δεδοµένα στη µεσαία γραµµή µετά τον τραυµατισµό του Πόντους Βέρνµπλουµ έχουν αλλάξει, και πλέον δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής που περισσεύει.

Οι «ασπρόµαυροι» µπήκαν σε αγωνιστική εβδοµάδα, καθώς την Τρίτη θα δώσουν τον πρώτο από τους δύο αγώνες για τη φάση των «16» του Κυπέλλου, αντιµετωπίζοντας εκτός έδρας την Παναχαϊκή. Η χθεσινή ήταν η πρώτη προπόνηση µετά την επιστροφή στο γήπεδο. Μετά την αναµέτρηση της Τρίτης ακολουθεί αυτή µε αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα στη Τούµπα, στην οποία ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα είναι ενισχυµένος σε σχέση µε το διάστηµα στο οποίο θα έπρεπε να είχε διεξαχθεί, µε την αποχή των διαιτητών να αλλάζει τα δεδοµένα. Την ίδια στιγµή οι εσωτερικές συζητήσεις που αφορούν το κοµµάτι της ενίσχυσης συνεχίζονται, µε τους «ασπρόµαυρους» να θέλουν αρχικά να καλύψουν το κενό που δηµιουργήθηκε µετά τον τραυµατισµό του Βέρνµπλουµ, και ακολούθως να ασχοληθούν µε το κέντρο της άµυνας και πιθανότατα µε τα άκρα της επίθεσης.

Για Ροντρίγκες

Ο δεύτερος κύκλος πληροφοριών που αφορά το… φλερτ ανάµεσα σε Γαλατάσαραϊ και Αλ Ιτιχάντ για λογαριασµό του Γκάρι Ροντρίγκες θέλει την οµάδα της Σαουδικής Αραβίας να ανεβάζει την προσφορά της στα 10 εκατ. ευρώ για τον εξτρέµ από το Πράσινο Ακρωτήρι, και ο λόγος της αύξησης φέρεται να είναι ο ΠΑΟΚ και το ποσοστό µεταπώλησης που έχει λαµβάνειν.

Ο «∆ικέφαλος του Βορρά», βάσει της συµφωνίας που είχε επιτευχθεί στη µεταγραφή του Ροντρίγκες στην τουρκική οµάδα, δικαιούται το 20% του ποσού της πώλησής του. Η αρχική πρόταση της Αλ Ιτιχάντ ήταν στα 8 εκατ. ευρώ, κάτι που σήµαινε πως στα ταµεία της θα έµπαιναν 6,4 εκ. ευρώ. Η Γαλατά, σύµφωνα µε πληροφορίες από την Τουρκία, ζήτησε από την Αλ Ιτιχάντ να ανεβάσει τη προσφορά της, προκειµένου να καρπωθεί εκείνη 8 εκατ. ευρώ. Σε αυτήν την περίπτωση ο ΠΑΟΚ θα βγει κερδισµένος κατά 400.000 ευρώ, καθώς εφόσον η συµφωνία «κλειδώσει» στα 10 εκατ. ευρώ, τα 2 εκατ. θα µπουν στα «ασπρόµαυρα» ταµεία.

Ο εφιάλτης του Βιεϊρίνια

Η πενταετία που πέρασε ο Αντελίνο Βιεϊρίνια στην Μπουντεσλίγκα, ως ποδοσφαιριστής της Βόλφσµπουργκ, ήταν η πραγµατοποίηση ενός εκ των ονείρων που είχε ο Πορτογάλος όταν άρχισε να αγωνίζεται, καθώς έφτασε να παίζει σε υψηλό επίπεδο. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην πλατφόρµα «dugout», ο 32χρονος ακραίος µίλησε, µεταξύ άλλων, για τους καλύτερους αντιπάλους που είχε αντιµετωπίσει. Ενας εξ αυτών ήταν και ο Φρανκ Ριµπερί, µε τον Πορτογάλο να αποκαλεί τον Γάλλο «εφιάλτη», ενώ στάθηκε και στους Κριστιάνο Ρονάλτο και Ντάγκλας Κόστα.

«Τον Κριστιάνο τον έχω ζήσει πολλές φορές ως συµπαίκτη. Στη Μαδρίτη τον αντιµετώπισα ως αντίπαλο και έκανε χατ τρικ. Αυτός είναι ο Κριστιάνο. Ο Ντάγκλας Κόστα είναι τόσο γρήγορος και τόσο τεχνίτης, που δεν ξέρεις τον τρόπο µε τον οποίο θα προσπαθήσει να σου ξεφύγει» 

Δημήτρης ΠέλκαςΠΑΟΚΑντελίνο Αντρε Βιεϊρίνια